20 Nisan 2011 Çarşamba

Al Sat Yat, Bu Ligi Kazan

31, bilemedin 32 yaşındayım. Kaba ve mütevazı bir hesapla, bugüne dek bin iki yüz elli (1250) futbol maçı izlemişimdir. Tam tabiriyle bu kadar içine edilen bir maça sanırım ilk kez şahit oldum.

Ligin parlak çocukları, Anadolu’nun bıçkın delikanlıları ve futbolumuzun umutlarının Kadıköy’e gelince hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır düsturuna alıştık alışmasına da, maçın hakeminin rakip savunmanın son adamlığına soyunduğu vaki değildi. Onu da gördük dünya gözüyle.

Bu hakemlerle bu lig bitmez diye sonlandırırken bir önceki düzme eylemimi, işin bu noktaya varabileceğini inanın taze düzen kuramcı olarak tahmin etmiyordum. Hal böyle iken biraz hayal kırıklığına uğrasam da vazgeçmek yok. Düzmeye devam…

Ülkenin dördüncü, Anadolu’nun ise tek büyüğü Trabzonspor, şampiyonluk eşittir büyüklüktür yalanına inananlar tarafından bir gecede beşinci büyük kostümü giydirilen Bursaspor’u konuk etti haftanın sondan bir önceki maçında. Çok değil iki hafta önce Fenerbahçe karşısına çıkan Bursaspor, canını dişine takmış ve hayati önem taşıyan bir puanı hanesine yazdırmıştı. Müstakbel İskoçya gol kralının, onuncu saniyede Alex’e tekme atarak bahsi açtığı maçı, Müftüoğlu’nun iyi niyetli yaklaşımına karşın dört sarı kart görerek tamamlayan Bursa ekibinin, Trabzonspor karşısında sinirleri mi alınmıştı yoksa Aydınus sarı kartı zor çıkaran hakemlerden mi (Süper Lig sarı kart ortalaması 4,5’dan fazla) bilinmez, birer sarı kart paylaşıldı bu maçta. Var ise anlayan anlamayanlara anlatsın…

Düzme işinin olmazsa olmazı, geçtiğimiz sezon lig sonu yaklaştıkça, Fenerbahçe’nin kazandığı her maçın ardından ‘Satıyor, sattı…’ nidalarıyla müzayedenin en nadide parçaları haline getirilen kalecilere geldi sıra. 26. Hafta Ankara’da oynanan Gençlerbirliği maçının devre arasında neler yaşandığını unuttuk elbette. Burak Yılmaz, rakip takımın kalecisi Serdar Kulbilge’yi gol yemediği için! satılmışlıkla suçlamış, sonra da bir güzel üstünü kapatmıştık. Aynı Serdar, 82. dakikada sakatlanarak yerini yedek kaleci Ramazan Köse’ye bırakmış, Ramazan da 90’da golü yemişti. Sakat Serdar, bir sonraki hafta Manisa deplasmanında kalesini korurken, Trabzon karşısında yedek kulübesinden oyuna dahil olan Ramazan ise kadroda yoktu.

Ne garip tesadüftür ki, Bursaspor kalecisi Ivankov dakikalar 41’i gösterirken sakatlandı. Yerini yedek kaleci Yavuz Özkan’a bıraktı ve gol dakikası 44 olarak kayıtlara geçti. Temiz ligimizden, pirüpak hikayeler okudunuz.