15 Mart 2011 Salı

Komplo Teorileri

Ankara deplasmanında alınan sonuç, kamuoyunun dörtte üçü tarafından kabul görmedi. Diyarbakırlı ancak adı Bahtiyar olmayan yardımcı hakem, maçın sonucuna etki eden 1 hata yaptı ve hemşehrilik görevini layıkıyla yerine getirdi.

Hal böyle iken, yetkili kurul Fenerbahçe’nin oynayacağı bir sonraki maça Ankara bölgesinden üç hakem atadı. Üç vakte kadar işletmeye açılacak olan Ankara-Konya hızlı tren hattı sayesinde  başkentin banliyösü olacak Konya’nın rakip olması bir yana; geçtiğimiz hafta karalar bağlayan alkaraların ahı ortada dururken, komplo teorileri konusunda Jerry Fletcher’dan mahir ağabeylerin içlerine hiç ama hiç kurt düşmedi.

Halbuki hakem sadece Ankara bölgesinden değil, aynı zamanda Kadıköy’de oynanan Galatasaray derbisini de ‘idare eden’ Bülent Yıldırım’dı. Alex’i  öldürme, kendisiyle ise halvet olma çabasında olan Lucas’ı derbi akşamı göremeyen Yıldırım, Pazar akşamı oynanan Konyaspor maçında teniste uygulanan şahingöz uygulaması gibiydi. Fenerbahçe’nin iki stoperine, henüz  ilk yarım saatte sarı kartlarını gösterirken, “52 bin kişi bana koymaz…” dercesine kendisine güveniyordu. Aynı güven dolu hakem; Konyaspor’un Sivaslı oyuncusu (Bu hemşehrilikten ben bir komplo çıkaramadım, becerebilen varsa buyursun) Ertuğrul’un ısrarlı faullerine sadece düdük öttürmekle yetinirken, Gineli Zayette’nin Senegalli Hamidu’ya arkadan yaptığı üçüncü faulün ardından ancak sarı kartını gösterebildi. Gerçi, bu kadar kusur kadı kızında da bulunur. Bende var bir fesatlık.
Fenerbahçe 2-0 Konyaspor