1 Eylül 2010 Çarşamba

Go Home Bogdan!

Semih Erden'e basketbol oynamayı öğreten, Hidayet Türkoğlu'na takımın lideri olduğunu hissettirirken topu paylaşması gerektiğini hatırlatan, Türk basketboluna Ömer Aşık'ı kazandırırken, Slovenlere Vidmar'ı hediye eden, Avrupa basketbolunun efsane antrenörlerinden biri olan Bogdan Tanjevic, geldiği günden bugüne yaranamadı basketbol ulemalarına.

Son dünya şampiyonasının finalisti Yunanistan'ın ardından, Porto Riko'yu da mağlup ederek Amerika'nın koridorundan çıkan milli takımın en azından yarı finale kadar önü açık. Allah vere de şampiyon olmayalım. Mazallah efsane olacak Bogdan Adam!

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Ters Kademe

17 yaş altı Dünya Kupası ile ilgili bu blogda karalarken, 17 numaralı Okan Alkan'ın bahsi şu şekilde geçmiş idi;


Aynı Okan Alkan, Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe teknik adamlığı formasını üzerine geçirdiğinden bu yana en (tek) cesur hamlesi olarak sahadaydı dün akşam. Her ne kadar Cristian için "...Son derece özverili bir oyuncu. Hatalarını onarmada onun kadar iyisi yok. Takımın en güvendiğim oyunculardan biri..." diyerek beni ağlamaklı etse de, Okan Alkan ve Mert Günok tercihleri için gülmek istiyor paşa keyfim.

Fenerbahçe'nin sahaya koyduğu oyun ucundan köşesinden futbola benzemekle birlikte, beklentilerin fersah fersah uzağındayken elimizdeki güzel müjdenin bu kez kaptan Alex'in sözleriyle altını çizip çekilelim...

Alex de Souza: "Mutluyum!! Çünkü 6 senedir ilk defa altyapıdan gelişen bir genc gerçek bir şans bularak kariyerine başladı."

Fenerbahçe 4-2 Manisaspor

29 Ağustos 2010 Pazar

"Jordan" Sahada

Bir tanesi basketbol tarihine ismini gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olarak yazdırmışken, bunca "Jordan" akıllara zarar...

Avustralya 76-75 Ürdün (Jordan.)