27 Ağustos 2010 Cuma

Buyrun Cenaze Namazına

Son haftayı deplasman mağlubiyetleriyle geçiren takım huzura çıktığı vakit, tribün gediklisi daimi muhalifler bile sevgi seline kapılıp, her mağlubiyetin ardından önündeki maça bakan futbolcu misali tura inanmışlardı. Sezon boyunca sıklıkla bu basmakalıp cümleden medet umarak, önlerine bakacakları aşikar olan futbolcu topluluğu ise en az taraftar kadar arzulu başladı maça.

İlk on dakika sağdan Gökhan Gönül, soldan Stoch ile gelişen ataklar futbol dilencileri için bayram arifesi gibiyken Bilica yeter dedi. Kendi yarı sahasının ortasında sektirdiği topu, ardına rakip oyuncuyu da takarak savunduğu çizginin köşesine kadar sürükledi. Meşhur röveşatası için uygun pozisyon bulamayınca, pas yapmak aklına geldi ancak topu kapan Yunan, Fenerbahçe ceza sahasının farkına varmıştı artık. Ritimleri bozulmaya müsait arkadaşları bahaneye mi baktı, yoksa tek kusurlu Bilica mıydı bilmiyorum ancak, ilk yarının kalan otuz beş dakikasında, miyop gözlerim al gülüm ver gülüm üstadı sekiz(8) Cristian’dan başka bir şey göremedi sahada. Bir tanesi bile ölümden beterken, bunca Cristian’dan oluşan bir takımı izlemek, arife günü toplu mezar ziyaretinden farksız hale gelmişken hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğü imdada yetişti.

Devre başına on dakika enerjisi olan Fenerbahçe, joker hakkını ikinci yarının başında kullandı ama bu sefer çabaları sonuçsuz kalmadı. Belözoğlu'nun golüyle turu dengeleyip, Alex'in insiyatif almasıyla öne geçme şansları yakalayan takım ilk on beş dakika futbola benzeyen bir oyun ortaya koydu.Yapılan yüksek tempo! sebebiyle peşi sıra hararet yapan oyuncular sağa çekip, Cristian ruhu bir kez daha egemen olunca sahaya, tur için elde sadece penaltılara kadar maçı tutmak kaldı.

Pazartesi akşamı Trabzon deplasmanında yarım saatte kalesinde üç gol gören Fenerbahçe'nin, iki saat boyunca oynanan bir oyunda kalesini gole kapatması olası değildi elbet. Filmin sonu daha dramatik olsun diye beklenenden geç geldi sadece...

Fenerbahçe 1-1 Paok

24 Ağustos 2010 Salı

Git

Rakibin zayıf noktalarından bahseden, cim karnında bir nokta olan Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni.

PS: Brezilyalı olduğuna dair şüphelerim olan "futbolcunun" , Güney Amerika'ya özgü tek özelliği ismi sanki.

Hoşgeldin Kardeş

Fenerbahçe kaybetti ancak bir kaleci daha kazandırdı Türk futboluna.
Trabzonspor 3-2 Fenerbahçe

22 Ağustos 2010 Pazar

Sıra Sende Kardeş

Wakabayashi Futbol Okulu'nun son yeteneği Fehmi Mert Günok, Volkan Demirel'in sakatlığından ötürü Trabzon deplasmanında formayı sırtına geçirecek.

"Eyvah" diyen kaç Fenerbahçeli vardır acep?...