7 Temmuz 2010 Çarşamba

Megalomania

Diyarbakırspor başkanının Çetin Sümer olduğunu bilenlere başlığın sebebi ayan olmuş olsa gerek.

Hiç durmadan dönüp duran bir banner vasıtasıyla yeni sezon formalarının tanıtıldığı resmi sitede, herkes "Çetin".

4 Temmuz 2010 Pazar

World #1

Rafa geri döndü...

İstatistik Bir Bilimdir...

...ve 1021 denek genelleme yapmak için en azından benim için yeterlidir.)
 
İstatistik üretmek karanlığa ışık götürmek kadar onurlu bir görevdir.”

Hiç Sevmem

Almanya 4-0 Arjantin
Maçın ardından, Dalma (Maradona'nın kızı) zor zaptetmiş babasını.

PS: Lugano'dan başka Diego tanımam.

Adam

Ecnebilerin unique bizim eskilerin ise nev'i şahsına münhasır dedikleri adamlardandır Aykut Kocaman.

Balet zerafetiyle top oynarken sahada, "Maçları anlatırken, zevk duyarak anlatmıyorum. Sadece görevimi yapıyorum. Bu kadar. Benim tanıdığım futbol bu değil. Benim hatırladığım tüm futbolcular bir sanatkar edasıyla sanatlarını icra ederdi. Şimdi futbol fabrikasyon olmuş." diyen duayen Orhan Ayhan'a yaptığı işten haz duymasını sağlayan son adamlardan Aykut Kocaman.

1996 senesinde ki unutulmaz maçın ardından "Trabzonsporlu arkadaşlarım için üzülüyorum, hiçbir şey çok fazla abartılmamalı..." diyebilecek yürekte bir adam Aykut Kocaman.

Malatyaspor'un hocası iken; "Hedef için şunu söyleyebilirim: Öncelikli olarak iyi futbol oynamak, iyi sonuçlar almak. Yöneticisiyle, oyuncusuyla rakiplerin de insan olduğunu bilerek, onlara saygı gösteren bir grup yakalamak." söylemiyle karşılıklı saygının altını kalınca çizen adam Aykut Kocaman.

Rakip Fenerbahçe dahi olsa haksızlığa olan tepkisini "Madem sistem böyle işliyor ve bir kurban istiyor, şu andan itibaren teknik direktörlüğü bırakıyorum." şeklinde dile getirebilen, ancak yılmadan mücadeleyi sürdürmenin gerekliliğine inandığı için geri dönen adam Aykut Kocaman.

İzmir'de doğan, Karşıyaka taraftarı olan, okumak için İstanbul'a yolu düşünce kendine Beşiktaş tribününü seçen Barış Tut'un "Kocaman Bir Adam Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi" adı altında ismine kitap yazdığı bir adam Aykut Kocaman.

"Nasıl oldu da Fenerbahçe’den son yıllarda böyle bir adam çıktı dedirten adam. " diyen "adamın" aksine, Fenerbahçe'nin ta kendisidir Aykut Kocaman.

Fenerbahçe Spor Kulubü'nün Sportif ve Teknik Direktörü Aykut Kocaman.

KAYNAK

[1] Tut, B. Temmuz 2003. Kocaman Bir Adam Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi, İstanbul.

[2] Tut, B. Mayıs 2006. Futbol Nedir ki, İstanbul.

[3] Çetin, O. Temmuz 2009. UcheOkechukwu

Ya Sabır...

Ülkenin yarısından çoğu Efes taraftarı ve basketbol uleması, bizim taraftarın büyük çoğunluğu ise sağduyu sahibi. Bırakın bu işleri...
...Geçtiğimiz sene serinin ardından bunları ve daha fazlasını yazmışken bu blogun karalayanı, Fenerbahçe Spor Kulübü "Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir." prensibiyle Kaya Peker efendiye benim çubuklu formamı layık görmüş.


Bundan başka söylenecek laf bırakmadı ne Kaya, ne de Fenerbahçe bizlere;

La  havle ve la kuvvete illa billah il aliy ül azim!!!