22 Mayıs 2010 Cumartesi

Ha Telekom Ha Efes

Kaan Kural'ı severim. Sanırım Galatasaray taraftarıdır ama oynanan oyunun hakkını verir ve basketbolu çok sever. Perşembe günü Vatan Gazetesin'de yayınlanan Potanın efendileri başlıklı yazısında "Efes Pilsen ile F.Bahçe Ülker 4. kez üst üste şampiyonluk yolunda finalde karşı karşıya" yazdığı vakit gözünden kaçmıştır diye düşünmüştüm ancak bugün oynanacak serinin 2. maçı öncesi Melih Gümüşbıçak'ın de aynı ifadeyle maçı satmaya çalıştığını görünce acaba dedim...


Kaan Kural'ı, Melih Gümüşbıçak'da okuyor olsa gerek ancak işin aslı öyle değil.

Play Off 2006-2007 Finali : Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen : 4 - 0
Play Off 2007-2008 Finali : Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom : 4 - 1
Play Off 2008-2009 Finali : Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen : 2 - 4
Play Off 2009-2010 Finali : Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen : 1- 0 ( Seri devam ediyor)

Siyah Beyaz Dünya

Altay ve Karşıyaka yükselme grubunda ilk maçta karşılaşıp, bir de berabere kalınca yarısı İzmir takımlarından oluşan yükselme grubunun tadı benim için kalmamıştı. Ziya Doğan'ın vur-kır-parçala taktiği bir kez daha işe yaradı ve futbol oynatmadan son maçlara 6 puan ve büyük bir avantajla giriyor Konya ekibi.

Adanaspor ve Karşıyaka'nın şanslarını tükettiği son maçlar öncesi; Altay, Konyaspor'u mağlup ettiği takdirde "süpper" lige çıkacakken, diğer bütün sonuçlar Konyaspor'un işini görmesine yetecek.
Ben bu stadı çok özledim bu arada...

Altay 20:00 Konyaspor (23.05.2010)

20 Mayıs 2010 Perşembe

Forza Azzurri

Fenerbahçe Ülker son 4 sezonun üçünde finalde birinde ise yarı finalde eşleşti Efes Pilsen ile. İlk iki eşleşmede 4-0 ve 3-0 biten serilerle rakibini süpüren Fenerbahçe, geçtiğimiz sene varını yoğunu ortaya koyan  takviyeli Efes Pilsen karşısında 2-0 öndeyken şampiyonluğu kaybetti. 

Futbol takımının kaçırdığı şampiyonluğun ardından, mücadele ettiği bütün takım sporlarında aynı sene içinde şampiyon olma ihtimali kalmadığı için taraftarını çok üzen! Fenerbahçe Spor Kulübü, benim aile huzurumu da ciddi anlamda tehdit etmeye başladı.

3 hafta sonra Dünya Kupası başlayacak ve Fenerbahçe'nin oynadığı finaller bir türlü bitemedi. Korkarım spor seyir sezonuna hiç ara veremeden Dünya Kupası mesaisine başlamak zorunda kalacağım. Hazır yeri gelmişken, Forza Azzurri!
Efes Pilsen 62 – 78 Fenerbahçe Ülker

 
22.05.2010 Cumartesi 
18:00 Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk S.S.) SkyTURK - Spormax
25.05.2010 Salı
20:00 Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen (Abdi İpekçi Spor Salonu) SkyTURK - Spormax
27.05.2010 Perşembe
20:00 Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen (Abdi İpekçi Spor Salonu) SkyTURK - Spormax
30.05.2010 Pazar
18:00 Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk S.S.) SkyTURK - Spormax
02.06.2010 Çarşamba
20:00 Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen (Abdi İpekçi Spor Salonu) SkyTURK - Spormax
06.06.2010 Pazar
18:00 Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker (Darüşşafaka Ayhan Şahenk S.S.) SkyTURK – Spormax 

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Genç İrisinden Al Haberi

Akşam üstü hayata dönüş belirltileri gösterip, Türk futbol tarihinin en önemli anlarından birinden bihaber olmamak adına oturdum Bursaspor'un şampiyonlukla sonuçlanan maçının tekrarını izledim. Bu vesileyle bir kez daha tebrik ettikten sonra aklıma takılan bir Toraman sorusu sorayım futbolu bilenlere...

Bunca komplo teorisinin dillendirildiği, bakanından simitçisine herkesin ayak oyunlarına gücü nispetinde dahil olduğu şu ortamda alın Toraman'ı giydirin Trabzonspor formasını. Trabzonspor oyuncusu Toraman'ın kendi kalesine attığı ve Guiza'ya ikram ettiği goller sayesinde Fenerbahçe şampiyon olsaydı eğer; bugün, yarın ve Dünya Kupası başlayana dek neler yazılacak, neler söylenecekti ülkemin güzide basın yayın organlarında? Kimler yürüyecekti aşınmayan yollarda, ne renk çelenkler bırakılacaktı acaba pembe federasyon binasının kapısının önüne?

18 Mayıs 2010 Salı

Aman Gürültü Kopmasın

"Beşiktaş’ın işi zor. Çünkü Beşiktaş’ın kadrosu eksik, yanlış, hatalı ve de bir sürü sakatı var. Yani hakemlerin de Fenerbahçe’yi tuttuğu açık. Aziz Yıldırım işini biliyor. Bu açık seçik söylüyorum. Bu saatten sonra Aziz Yıldırım ne Beşiktaş maçını verir ne de şampiyonluğu. Fenerbahçe şampiyon olacaktır. Beşiktaş’ın bu haliyle Fenerbahçe’den puan alması çok zor. Bursaspor’a da Şampiyonlar Ligi verilecektir, fazla gürültü koparmasın diye. Ve bu lig de böyle bitecektir."

17 Mayıs 2010 Pazartesi

...Al Bizim Canımızı

Müjdeler olsun futbol dilencileri artık zenginsiniz. Futbolunuz tertemiz, hakemleriniz delikanlı, liginiz kaliteli, hepiniz Bursalısınız. Ya Fenerbahçe şampiyon olsaydı, futbolunuz yine kirli, hakemleriniz şerefsizin önde gideni, liginiz boktan ve hepiniz Fenerbahçesiz kalacaktı. 1 puan nelere kadirmiş öğrenmiş olduk hep beraber.


Bursaspor'un o sezon takımın başına 3. teknik direktör olarak getirdiği ve 3 senelik sözleşme yaptığı Ertuğrul Sağlam, sözleşmesinin 2. senesi henüz dolmadan Türk futbol tarihine Bursaspor ile birlikte ismini yazdırdı. Ertuğrul Sağlam'ı günahım kadar sevmeme karşın, yapılan harika işin başında olan teknik adamın hakkını vermek futbol seven her beşerin boynunun borcu.

Bursaspor'un hakkını verdik diye tribündeki kardeşlerim misali aşık olduğum takımın hakkını yiyecek değilim elbet. Haftalardır finalden finale koşan takım, en son finalinin de hakkını sonuna kadar verdi. Sezonun bana soracak olursanız -ki hala okumaktaysan soranlardansın- en iyi topunu oynadı Fenerbahçe. Şenol Hoca'ya savunmaktan başka çıkar yol bırakmadı. Rakibin son adamı maçın büyük bölümünü kendi 6 pasında geçirmek zorunda kaldı. Gökhan bindirdi sağdan, Vederson ortaladı soldan, Cristian vurdu Onur'u geçti direği geçemedi, Özer vurdu Giray Kaçar siper oldu, Bilica vurdu direğin dibini gördü, Alex bile üç metreden çerçeveyi bulamadı da güzeller güzeli yengem 4 gözle beklediğim Alex oğlanı az kalsın düşürüyordu...Dedik ya, futbol garip oyun.

Hani senaryo şu idi, Fenerbahçe türlü oyunlarla şampiyon olacak ve Bursaspor gönüllerin şampiyonu kalacaktı. Ne de olsa Trabzonspor kupasını almış, duvarına da asmış yatacaktı Fenerbahçe'ye. Trabzonspor futbolun hakkını verdi, keşke hepiniz verseniz de son saniyeye kadar şampiyonluk için atsa yürekleriniz.