15 Ocak 2010 Cuma

Kırmızı- Mavi Rekabeti

Bundan 1 sene evvel, bir Merseyside derbisinin ardından futbolun düşman renkleri kırmızı ve mavi üzerine bir şeyler yazmaya niyetlenmiş, pekte fiyakalı bir başlık seçmişim. Mai ve Kırmızı...

Başlık olmuştu olmasına ama altını doldurmaya o vakitler bilgi birikimim yetmemiş idi. Geçenlerde Futbol Federasyonu’nun belki de en önemli icraatı olan aylık dergisi Tamsaha’da Dağhan Irak imzalı " Futbolun kökenleri" yazısını okurken altını çizdiğim paragraf futbol tarihinde kırmızı ile mavinin mücadelesinin özetiydi sanki...


İngiliz futbolundaki kırmızı-mavi rekabeti böylelikle başlamıştı."


KAYNAK


Irak, D. (Ocak 2010. Futbolun kökenleri, Tam Saha, TFF, İstanbul.)

Büyüksün Altay

İstemezük !

Grubundan çıkmayı garantilemiş Fenerbahçe Acıbadem, 2-0 geriye düştüğü maçı karar setinde de geriden gelerek kazanırken; Fenerbahçe Ülker, kimseye muhtaç olmadan bir üst türe çıkabilmesi için mutlak kazanması gereken maçta, son çeyreğe dek savunma yapmaya zahmet etmedi.

Damir’in devresi Marcus Brown dışında genç oyunculardan kurulu Zalgiris’ten sahasında fark yiyen takım, eksi bakiyesini zenginleştirirken, bu işin Tanjević yönetiminde devam edemeyeceğini dosta düşmana bir kez daha gösterdi.

Koçluğu hakkında defaatle methiyeler düzdüğüm adam ile ilgili fikirlerim sabit ancak, madem ki bu sevgisizlik ortamının yöneticisi o ve oyuncuların birçoğu onun gitmesinden yana tavır almış, o zaman selametle...

Fenerbahçe Ülker 68 – 76 Zalgris Kaunas

Fenerbahçe Acıbadem 3 – 2 Dinamo Moskova

12 Ocak 2010 Salı

Eurocup'ta Güzel Gece

Grup maçların sonuncusunun oynandığı geceye başlarken ilk 16'ya kalma ihtimali olan iki Türk takımı da bunu başardı.

Galatasaray'ın işi Telekom'a nazaran daha kolay, en azından daha makuldu. Grup ikinciliği için çekiştiği İtalyan ekibi Teramo'yu Abdi İpekçi'de yenmesi halinde bir üst türe çıkacaklardı ve Jasaitis'in bileğine (5/8 üç sayı isabeti) kurban istedikleri sonucu aldılar.

Galatasaray CC 87-80 Teramo Basket

Telekom'un durumu ise daha karışıktı. Belçika deplasmanında grubun galibiyetsiz ekibi Spirou'yu yenmek muhtemeldi ancak aynı dakikalarda oynanacak maçta lider çıkmayı garantilemiş Bilbao'nun St. Petersburg'u yenmesini bekleyeceklerdi. Açıkçası ben Bilbao'nun Rusya'dan galibiyetle dönebileceğini hiç düşünmüyordum maçtan önce, ama İspanyollar beni yanılttı ve uzatmaya giden maçın ardından Rus ekibini mağlup ederek Telekom'a ilk 16 yolunu açtılar.

Telekom maçı Belçika'da tamamlandıktan sonra, durumun kritik olduğundan haberdar Belçikalı yayıncılar yayını kesmeyerek Türk Telekom oyuncularının heyacanını bizim eve kadar ulaştırdı. Öncelikle hassasiyetleri sebebiyle Belçika televizyonu yetkililerine, ardından da önce izlediği maçı, sonra euroleague.net üzerinden okuduğu St. Petersburg maçını başarıyla anlatan Trt spikeri Gökhan Özer'e teşekkürlerimi sunarım.

St. Petersburg 88-89 Bilbao Basket
Spirou Basket 61-74 Türk Telekom