9 Ocak 2010 Cumartesi

İpin Ucu Kaçtı

Ezeli rakibi bir kez daha eli boş gönderen, başta kaptan Arslan tüm voleybol şubesinin ellerine sağlık...
Maçı 2-1'den çeviren, final setinde 8-5'den geri gelen Fenerbahçe maçı kazanırken, son sayıya gönülleri el vermeyen Galatasaraylı kardeşler oyuna müdahil olarak maçın süresini uzatsalar da kaçınılmaz sonucu değiştiremediler .
Fenerbahçe 3-2 Galatasaray

PS: Benim takip edebildiğim çubuklu-parçalı rekabetinde U14, U15 ve A2 futbol liglerinde oynanan maçları sizlerle paylaşmakta geciktim. 14 yaş altında oynanan maçta abilerine özenen ufaklıklar, kardeşlerini 4-2'lik sonuçla uğurkarken, Florya'da oynayan A2'ler 0-0'lk sonuçla ezeli rakibe bu senenin ilk puanını verdiler. 15 yaş altı mücadelesinde ise Lefter Küçükandonyadis tesisleri'nde oynanan maçta, son saniyede rakibine yakalanınca Fenerbahçe maç 2-2 sonuçlandı.

7 Ocak 2010 Perşembe

Galatasaray Hukuku

Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinde gururla güncellemiş puan durumunu da, Galatasaraylı kardeşler tevazu gösterdiklerinde midir, şaşkınlıktan mı bilinmez eklememişler henüz muhteşem lobileriyle geri kazandıkları puanlarını.

İşin daha ilginci, Efes Pilsen ve Fenerbahçe'nin birer maçının eksik olduğu bu listede Fenerbahçenin mağlubiyet hanesine 3 (üç) yazılmış.

"2 taraftarımızın ayağının ucu parkeye dedi diye hükmen yenik sayılmış olabiliriz ancak gönüllerin galibiyiz biz, ayrıca bu resmi site falan değil dingo yetiştirilen bir çiftlik ve işte bu sebepten kendi puan tablomuza istediğimizi yazarız..." deniliyorsa eğer amenna, yok eğer yeni bir tahkim kurulu kararıyla sahaya girip rakip takım oyuncularına saldırmanın hukuken suç olmaktan çıkacağına dair bir işaretse...

Tutmayın beni...

3 Ocak 2010 Pazar

Tanjevic Üzerinden Fenerbahçe Linç Girişimi

Sezon başından beri yapılan işin özü başlıkta. Milli takıma yanlış oyuncu tercihleriyle kötü basketbol oynatırken, Fenerbahçe'ye oynattığı oyunun adı basketbol bile değil. Bilen bilmeyen, ağzı olan olmayan, iki kelimeyi yan yana getirebilen getiremeyen her beşerin bu konu üzerine söyleyecek sözü, yazacak cümlesi mevcut.

İşin en kötü tarafı biz Fenerbaçeliler'in çoğu da Tanjevic aleyhine tavır koyarken, farkında olmadan asıl aşkımızı sahipsiz bırakıyoruz. Meydanın boş kaldığının gayet farkında olanlar ellerine geçirdikleri bu fırsatı sonuna kadar değerlendiriyor. Fenerbahçe'nin kazandığı her maçın ardından rakip takım idarecileri hakemleri ortalarına alıyor. Basketbol programlarında sözde tarafsız yayıncılar, penaltı tartışırcasına kaybeden takım antrenörün istediği pozisyonları ileri geri oynatırken Alfred Hitchkok misali yönettikleri mizansen içinde bir görünüp bir kayboluyorlar.

Ezeli rakip, Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sahtekarlığına imza atmış . İçinde o takımın taraftarları da olan aklıselim insanlar tarafından ligden ihraç kararı beklenirken farklı cezalar çıkmış ve birçok basketbol otoritesi tarafından oyuncular bir tarafa adil cezalar olarak değerlendirilmişken, kazanılan 3-5 maçın ardından cezaların iptali ve puanların iadesi yönünde lobi oluşturuyor "Fenerbahçeli" medya...

...Ve bizler Tanjevic antipatimiz sebebiyle sessiz kalarak bu işe çanak tutuyoruz.


Gran Canaria - Fenerbahçe

Pazar öğleden sonra 1'de Fenerbahçe Ülker, Aliağa deplasmanında sahaya çıkarken neredeyse aynı saatlerde ACB takımlarından Gran Canaria, Valencia deplasmanına çıktı. Takım Kanarya Adaları'nın takımı ve renkleri sarı-lacivert iken ilgisiz kalmam olası değildi. Trt 3'ün canlı yayınladığı bu maçı izlerken, Spormax'ın şifrelediği o renklerin gerçek sahibi olan Fenerbahçe'nin maçını ancak tbl'nin internet sitesinden okuyarak takip edebildim.

Yayıncı kuruluş milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe'nin maçını Spormaxtan yayınlamayı tercih ederken, 3-5 salon dolusu sabit basketbol taraftarına sahip ancak rakip Fenerbahçe iken Fenerbahçesizlerin tutundukları dal olan Efes Pilsen'in Kepez Belediye maçını Skyturk vasıtasıyla sporseverlere ulaştırdı. İlk yarısında farkın 20'lere çıktığı, maç sonunda ise 40'a dayandığı bu çekişmeli maçı sonuna kadar izleyen var ise bana da anlatsın...


Power Electronics Valencia 89:72 Gran Canaria 2014

Old Firm at Celtic Park (14:30)

Rövanş zamanı...

Lee McCulloch'un fotoğraftaki golü ile 1 puanı kurtaran ve aradaki puan farkını koruyan Rangers, futbolun adaletinin olmadığı günlerden birine denk geldi. Samaras, Fortune ve McGeady ile pozisyonlara giren Celtic bu pozisyonları değerlendiremezken, Fortune'un bana sorarsanız temiz olan bir golü hakem tarafından kaleciye faul yapıldığı görüşüyle iptal etti. Maça ikinci yarı dahil olan Scott McDonald'ın golüyle 79'da öne geçen Celtic, 2 dakika sonra kendi kalesinde golü görünce iyi oyun unutuldu, skor sporu bir kez daha yendi.

Celtic 1:1 Rangers