22 Şubat 2010 Pazartesi

Çapsız Çapalar

Bizde adettendir. Sevmez ise taraftar bir oyuncuyu ağzı ile kuş tutsa yaranamaz. Modern futbolun şimdilerde olmazsa olmazı olan ön libero kavramını yurdun çimleri üzerinde ilk kez uygulatan Parreira, bu iş için eldeki değer Kemalettin’i kullanmış, futbol oynarken siyasi tarafını açık eden oyuncu, Mehmet Ağar’ın sırdaşı Terim’in milli takımına performansıyla zorla dahil olup, özel maçta Belarus kalesine milli formayla golünü atmış ancak  Fransa 98 eleme maçında Galler deplasmanında salladığı kale direği misali  bir türlü resmi olarak Fenerbahçeliler’in gönlüne dahil olmayı becerememiştir.

Oynadıkları mevki sebebiyle eleştirelere her daim maruz kalan futbol bedbahtlarından bir diğeri de Selçuk'tur. Fenerbahçe'nin ümit milli takımı topladığı 2003 senesine denk gelir bu çapanında Fenerbahçe limanına kendini atması. O gün bugün yaptığı her pas hatasında tefe koymak için sıraya girer Fenerbahçe taraftarı. O ise sırasını bekler sabırla ve Fenerbahçe'de tamamladığı 6 sezonda yaşadığı 3 şampiyonluk, 2 ikincilik, ve Şampiyonlar Ligin'de bir çeyrek finalle yığınla futbolcu eskisinin yanına yaklaşamadığı bir kariyere notlar düşer.

Taraftarın geldiği gün engizisyon mahkemesine yolladığı, bunca işkenceye karşın bir türlü öldüremediği bir başka isim de Deniz Barış. Savunmanın her mevkisi ve orta sahada defansif olarak görev yapabilen oyuncu sorun çıkarmadan görev bekler ama onunda kredisi taraftarın gözünde sıfırdır. 

***
Birde kredisi sınırsız olan muhteşem oyuncular vardır... 

Onlar çıkarken top kaybedebilir, onların kaybettiği topların dönüşü golle sonuçlanabilir ama onlar bir tanedir çünkü yarı çapı 2 metre olan bir daire içine harika pas yaparlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fikir güzel, başlık güzel, yazı da güzel.