8 Şubat 2010 Pazartesi

2012'ye Gidiş

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarını değerlendirme işini değişiklik yapıp konuk bir yazara bıraktık.

Bu blogdaki ilk yazım, umarım son olmaz. Malum futbolda konu bugün itibariyle grubumuz. Grup değerlendirmesine geçmeden önce ölüm grubum nedir onu söyleyeyim. Ölüm grubu bence C grubu. Maçlar oldukça göreceksiniz, kimin kimi yeneceği, kimden puan alacağı karışacak. Yükselen değer Kuzey İrlanda, kalitesi belli Sırbistan, Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan Slovenya, her türlü evinde sürpriz yapabilecek Estonya. Son torba kaldığında o C grubuna düşen yandı demiştim. İtalya fena halde yandı.
Gelelim bize; kesinlikle düşmek istediğim gruplardan birine düştük. Torba torba değerlendirelim.
6.torba; eğer burdan rakip gelecekese bunun Azeriler olmasını istemezdim ama en güçlü Azerbaycan bile bize rakip olmamalı.
5.torba; burdaki rakipler genelde evlerinde devamlı suretle sert oynayarak yani yıldırma politikasıyla puan kazanan takımlar. 10 gol attığımız Kazaklar eskisi gibi kolay lokma değil ama özellikle Karadağ, Arnavutluk ve Moldava'ya kıyasla daha iyi bir kura Kazakistan.
4.torba; burada sıralama yapsak sırasıyla Slovenya, Belçika ve Litvanya gelmesin derdik ama Belçika geldi. Bence en büyük handikapımız bu oldu. Yine de yarım kalmış hesabı görme vaktidir kanımca.
3.torba; burada o kadar güçlü takımlar var ki adamı çıldırtır. Kara kara düşündürür. Bir sıralama yapsam iyiden kötüye doğru İrlanda, Bosna-Hersek, İskoçya... ve en son Avusturya derdim. 4.torbadaki handikapı 3.torbada fazlasıyla telafi ettiğimizi düşünüyorum bu kurayla.
1.torba; burası ise kurtlar sofrası. Kim gelirse gelsin kora kor mücadele olacağı kesindi. Kim gelsin ilk desek herkes haykırarak Portekiz derdi. Ardından acı mağlubiyeti tattırdığımız Hırvatlar gelirdi. Ama olmadı. Ben Almanya'nın çok da zor bir kura olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kim ne derse desin taraftar desteğimiz olacak. Bu İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa olsaydı çok daha az olacaktı ki bizim için net deplasmanlar olacaktı. Bu daha kötüydü. Almanya bu yüzden daha iyi.
Sonuç; biz bu gruptan mutlaka çıkarız. Elbette bunu söylemek için erken çünkü daha bir teknik adamımız dahi yok ama kadro kalitesi bunu gösteriyor. Tek dileğim basit puan kayıpları olmasın. Bir kez daha Kazakistan deplasmanında 2 puan bırakmayı kaldıramayız.

Mehmet Ali KOÇ

Hiç yorum yok: