29 Ocak 2010 Cuma

Australian Open - The Finals

Avustralya'da finalistler belli oldu. İkinci bir efsane geri dönüşün gerçekleşmesine sadece 1 adım kaldı. Henin Zheng karşısında turnuvadaki en rahat maçını oynadı. Bu maçın yarı final karşılaşması olması ayrıca bir tartışma konusu bayanlar tenisi için. 1 saat bile sürmeyen maç Henin için antremandan bile kolay oldu. Zheng için eziyet şeklinde geçti karşılaşma. Sadece 3 winner ile maçı bitirdi dolayısıyla 1 oyun alabildi sadece. Gönlümüz Henin'den yana finali bekliyoruz artık.
Serena ise diğer Çinli Na Li karşısında Henin kadar rahat değildi. İki tie-break ile kazandı karşılaşmayı. Serena özellikle servis performansıyla maçı almasını bildi. Attığı 12 ace'e karşı Na Li sadece 1 ace atabildi ve ilk servisten %86 ile puan çıkarınca finale adını yazdırdı Serena. Kim'in dönüşünde yer alan Serena Henin'in dönüşünde de önemli bir yer edinecek diye umuyoruz.
Erkerklerde ise 1 ve 4 numaranın karşılaşmasını izleyeceğiz finalde. Henin Zheng karşılaşmasının bu taraftaki kopyasıydı Federer Tsonga mücadelesi. Kimse bu kadar kolay olacağını düşünmüyordu ama bir tarafta Federer varsa herşey olasılıklar dahilindedir. Fedex 88 dakikada rakibine servis kırma şansı bile tanımadan bitirdi karşılaşmayı. Her tur oyununu biraz daha yükselten Federer final karşılaşmasında da favori ama bu sefer karşısında US Open 2008 finalindekinden çok daha iyi bir Murray var. Favorimizin kim olduğunu söylememize gerek yok.
Andy Murray - Marin Cilic eşleşmesinde favori olarak Cilic'i göstermiştim ama Murray Amerika Açık'ın rövanşını aldı. İlk seti kazanan Cilic yine mi kazanacak derken 2. setten itibaren Murray mükemmel oynamaya başladı. Yarı finale kadar Murray'den 8 saat fazla kortta kalan Cilic'in oyunu düştükçe Murray'nin de performansı artmaya başladı ve 4 sette karşılaşmayı noktaladı. İki raket te bu performanslarıyla final maçında oynarlarsa harika bir final bizi bekliyor demektir.
Federer'in Avustralya Açık için özel dizayn ayakkabıları. Arkada özel RF amblemi ve yanda 3 şampiyonluğu simgeleyen İsviçre bayrakları.


Bayanlar finali Cumartesi 10:30
Erkekler finali Pazar 10:30

1 yorum:

Okechukwu dedi ki...

Harika değerlendirmeler olmuş, ikisini de okudum birz gecikmelide olsa:)