24 Ocak 2010 Pazar

Arbeiten Arbeiten, Schnell...


Başlığın Almanca olduğuna bakmayın, Almanca bilgim gençlik yıllarından kalma muzır neşriyat ve Kemal Sunal'ın Almanya'da geçen filmlerinden ibaret. İşte o filmlerden biri olan "Gurbetçi Şaban"da, Alman ustabaşını oynayan Baykal Kent, Türk işçilere sürekli böyle seslenirdi.

Cumartesi arifesinde Fenerbahçe'yi izlerken bendeniz, 11 adet "Şaban" ve Patron Hans kostümüne bürünmüş Herr Daum'u gördüm kenarda. Adına futbol sahası demek için, binlerce ahmak şahitin gerektiği tarlada oynanan oyunun hakkını sonuna kadar veren Fenerbahçeli oyuncular, hücum sahasına geçmeleri Hakan Kutlu tarafından zinhar yasaklanmış olan bir ekip karşısında, listesine ulusal gazeteler ve kurumsal bloglardan ulaşabileceğiniz yığınla pozisyon buldular.

Bu kadar kötü bir sahada, bunca mücadele eden ve gerektiği zaman oyunu hızlandırabilen Fenerbahçe ekibi ikinci devrenin ilk maçı itibarı ile beni oldukça umutlandırdı. Antalya kupa maçında 3-1'den geri gelen takımın verdiği sinyallerin, Sivas deplasmanında artarak devam etmesi dileğiyle...

Fenerbahçe 3-1 Denizlispor

PS: Gurbetçi Şaban'ın tümüne bu linkten; http://sinema69.blogcu.com/gurbetci-saban/6692492
meşhur Yılmaz Vural sahnesine ise burdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: