17 Ocak 2010 Pazar

25.000 $'lık Maç

Nijerya 1-0 Benin

Afrika Uluslar Kupası'nda Benin karşısına çıkan Nijerya 1-0'da olsa kazanarak çeyrek final biletini kendi eline aldı. Son maçta Mozambik'i mağlup edebilirse Süper Kartallar, hesap kitap gerektirmeksizin bir üst tura çıkacaklar.

Turnuvanın gidişatı açısından iki ülke için önem taşıyan maç, Obafemi Martins ve Razak Omotoyossi için daha başka anlamlar içermekteymiş. Nijerya gazetesi "The Nations" ın yalancısıyım ben ancak hikaye şudur...

Bülent Uygun zamanında Sivasspor için ismi geçen Metz'li forvet Omotoyossi aslen Nijeryalı ve Nijerya liginde aleyhine verilen bir cezanın ardından komşu Benin'de almış soluğu. Vatandaşlığı da kapıp Benin milli takımında oynamaya başlamış. Akranı Martins ile muhtemel Nijerya yıllarından beraber yiyip içmişlikleri var ve bu dostlukları enseye tokat-kaideye parmak mertebesinde ki kuralar çekildikten sonra Nijerya-Benin maçı için al takke ver küllah 25 bin dolarına iddiaya girmişler.

Martins'in İngiltere yıllarından kalma bir dava için Angola'dan Londra'ya gidip, Benin maçı olduğu gün geri dönmesi onun maç kadrosuna girmesine engel olmuş ancak kankası Omotoyossi maçta oynayıp, 25.000 dolarlık bir sarı kart bile görmüş.

Hiç yorum yok: