10 Aralık 2009 Perşembe

" Pazar'ın Ertesi" # 17

...
Bir sohbetimizde Derwall'in bana sunduğu salata tarifi değil, ideal antrenör tarifi şöyle:
"Galatasaray'da ben tecrübeyi, Mustafa ise cesareti temsil ediyor. Bir takım için en büyük talihsizlik, iki tecrübeli veya iki cesaretlinin yanyana çalışmasıdır."
Maçın son 20 dakikasında Kayseri mezarlığının üstüne sürülen Hasan denen buldozeri yaratan ihtimal Mustafa'nın cesaretidir.
...

17 Şubat 1986 (Galatasaray'da Kaybolan Taşralı)

PS: Mustafa Hoca'da tecrübelendi İslam Baba.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Oyunun Adı Yok

Malumunuz olan, babanın oğluna “ Ben sana vali olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.” cümlesiyle biten hikayeden yola çıkıp, Taşkışla’dan aşağı doğru salınca kendinizi dünyanın konumu en güzel statlarından birine ulaşırsınız. Süleyman Seba’nın atılan ilk golü kaydettiği, futbol oynansın diye inşa edilen bu yerde dün akşam Beşiktaş’ın oynadığı oyunun adı ne idi ben çözemedim. Beşiktaş, bu sezon ligde şampiyon olabilir, kadro istikrarını daha önce yakalasaydı en azından Avrupa’da yoluna devam eder hatta gruptan bile çıkardı belki. Ancak oynadığı oyunun adına futbol demek için İnönü dolusu ayık şahit lazım bana.

Mustafa Denizli’ye olan sempatim aşikar ve okuyanlar bunun gayet farkında. Hatta benim gibi Fenerbahçe’ye aşık gönüller bu durumdan kimi zaman rahatsız bile oldular. Ama benim futbolunu sevdiğim hoca, son zamanlarda futbolu oynatmamak için kenarda. Endüstriyel futbol denen illet onun da kanına girdi ve bu ülkeye kazanmayı öğreten adam kaybetmemek için stratejiler geliştirir oldu. İbrahim Toraman’ı rakibin 10 numarası çişe gitse, kendi eliyle çişe tutacak kadar adama yakın oynatmak, Alex’i esaret altına almaya çalışan Ankaraspor’lu Hürriyet kostümünü giydirmek, belki Toraman’a yakıştı ama Mustafa Denizli’ye hiç yakışmadı. Sözün özü, Türk futbolunun Avrupa’nın 1 numaralı kupasında bu şekilde temsil edilmesinden utandım...

Bırak bu işleri ve futbol oynat hocam sen. Biz bile halı sahada top oynarken, “Herkes alanını savunsun beyler!...” diye başlıyoruz maçlara. Nicedir…

6 Aralık 2009 Pazar

Durtuluk Yere Gol...

...atıp, kardeşlerimin heveslerini kursağında bırakıyorsun arkadaşım.

Fenerbahçe, Zayi İlanı Verdi...

  • Fenerbahçe kötü top oynuyor.
  • Rakipleri jeneriklik golleri Volkan'a atmak için sanki maç seçiyor.
  • Başta Semih, Volkan ve Gökhan gibi bu takımın sahada ki ruhunu temsil etmesi gereken oyuncuların bireysel performansları her geçen gün daha kötüye gidiyor.
  • Uğur Boral ve Devid hoca tarafından görmezden geliniyor.
  • Disipliniyle nam salmış Alman hocanın oyuncuları saha dışında başlarına gelen kazalardan ötürü takımı eksik bırakıyor.
  • Galatasaray maçının ardından kesilen parmak yetmemiş olacak ki, kolu omuzdan almak için istisnasız her maçta Fenerbahçe lehine verilmesi gereken penaltılar görmezden gelinirken, rakiplere birer gol ulufe dağıtılıyor.
  • ...
Bunca bahane bir yana, Dos Santos denen adam adı Adil kendi adaletten habersiz çizgi hakeminin yarısı kadar koşmadan tamamlıyorsa maçı Fenerbahçe hakkını alıyor.

Eskişehirspor 2-1 Fenerbahçe