10 Kasım 2009 Salı

Bay Geçmek

Sezon başında 3-5 gol atınca ezeli rakip, bizim 103 gole göz dikmişti ama üçer üçer yemeye başlayınca ses soluk kesildi sözde "Fenerbahçeli medyada". İşte o sezondur benim futbol aşkımın miladı...

19 takımla başlayıp, Samsunspor kafilesinin geçirdiği talihsiz kazanın ardından ligin ikinci yarısının 18 takımla tamamlandığı 1988-89 sezonunda her hafta bir takım bay geçerdi. O yaşta bu terimi sorgulamadan kabullenen bünyem, geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçesiz kalınca meraklandı.

Spor adalıların olunca, terimin menşeside haliyle İngilizce. Ecnebiler maç yapmadan bir üst tura çıkmayı ferdi ve takım sporlarında "receive a bye" olarak adlandırmışlar. Bizdeki isim babası kim bilmem ama gayet mantıklı, bay geçmek(çekmek) demiş çıkmış işin içinden.

Bilgilerinize...

9 Kasım 2009 Pazartesi

...işte maç #3

Pazar gecesi herhangi bir branşta ezeli rakibi yenmediyseniz sevimsizdir. Gelecek haftanın stresi öğleden sonra basmaya başlar insanın üstüne. Gece yatağa giresi gelmez adamın ertesi sabaha yaklaşmamak için..

Bahsettiğim buhran içinde son kez televizyon kanallarından medet umarken rastladım maça. Dakika 88 ve skor 4-4 idi. Çok değil 8 dakika önce kanalın yanından geçse imişim 4-2 iken yakalayacakmışım maçı. Ben hayıflanmaya devam ederken nasıl kaçırdım bu şöleni diye, skor 5-4 oldu. Ben ağzımı kapatmaya çalışırken ve maçın spikeri 15 senelik meslek hayatında böyle bir maça rastlamadığını anlatırken 5-5 oldu.
Ercan Taner gelsede "İşte maç!!!" dese...

8 Kasım 2009 Pazar

Al Gülüm Ver Gülüm

63. dakikada Barış kendini attırınca, yattığım yerden doğruldum. Takip eden 5 dakikada eksik rakibe karşı toplam 3 pas yapamayınca Diyarbakır eski pozisyonuma döndüm. Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında çoğu şiddetli 10'a yakın faul yapan Erdal Güneş, maçı yere yatmadan bitirdi.

3. hafta stadı yakan taraftar, rakipten gelen topa ofsayt kaldıran yan hakeme bile sesini çıkarmadı. Çiğ köfteci Palanın defalarca çektirdiği dana eti misali bir haftadır sinirleri alınan taraftar topluluğu Mendoza'nın yarım metreden dağa vurduğu top ağlara temas etse idi sinirlenecekti sanki...

Ziya Hocamı gördüm maçın ardından tribünde. Passiflora kovasına batırıpta çıkarmışcasına sakin, soğukkanlı, olgun...Allah nazardan saklasın.

Diyarbakırspor 1-2 Galatasaray