29 Temmuz 2009 Çarşamba

Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz

Ecnebilerin "Any publicity is good publicity" dedikleri mevzunun güzel dilimizde yer bulmuş halidir bu morluk. Ezeli rakip için ise sidik yarıştırayım derken, işemek için yanlış duvar seçip üzerine sıçratma hadisesi.
Kaş yapayım derken göz çıkartıp, adı mor kendisi lila formayı kolleksiyona dahil eden tasarımcıları ve buna olur diyen yetkilileri tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon için ise yeni çıkacak "pembe" formayı 4 gözle bekliyorum. Kalamış'ta kaptan Arda sahneye pembe formasıyla çıkarken hele bu türkü çalarsa yok satar...

İnce giyerim ince,
Pembe yakışır gence.
İnsan bir hoş oluyor,
Sevdiğini görünce.

26 Temmuz 2009 Pazar

Celtic Yeni Sezon Formaları


Sadece deplasman formalarının resmini posta ekledim. İç saha formasında sürpriz yok. Enine çubuklu yeşil-beyaz forma Celtic Park'ın çimlerinde bayrak misali mevcudiyetini koruyor.
Aynı formanın neden iki resmini koyduğumun cevabı ise birinde sponsorun olup diğerin de olmaması. Son dönemlerde şortların kıçı hariç her santimetre kareyi nakte dönüştürür oldu bizim asırlık takımlarımızda. Damalı eşek misali heryeri farklı reklamlar dolu bu formalar beni şahsen rahatsız ediyor. Benim gibi düşünenler için olsa gerek Celtic kulübü, forma satın alacak taraftarın tercihine bırakmış bu durumu. Darısı bizim başımıza...
Edit: Yararlı bir yorumla haberi güncelleyelim...
"...Bildiğim kadarıyla kumar, içki, bahis firmalarının reklamlarını taşıyan takımlar bazı ülkelerde (Fenerbahçe-Sevilla maçını hatırla) o tip reklamlar yasak olduğundan sponsorsuz formalarda giyiyorlar. O formaların sponsorsuz olmasının bir nedeni de bu..."