2 Mayıs 2009 Cumartesi

Fab 11

Real Madrid 2-6 Barcelona

Amerikalılar 92 ve 93 NCAA finaline çıkan Michigan Üniversitesi ilk beşine "fab five" demişlerdi vakti zamanında. Beşin içinde bizim eleman Chris Webber'da olunca kulağıma çalınmış benimde. Ama futbolda ben böyle bir şey görmedim. Bir takımda bir kaç iyi oyuncu olur, hadi 6-7 tane eyvallah...Bir iki tanesi biraz düz olmaz mı birader?
Stoperlerinden, beklerine, uçta oynayan üçlüden, ortadaki Xavi-Iniesta deliliğine kadar inanılmaz bir takım. Valdes'e iş düşmediği için onu da kontenjandan dahil edip yazıyı başlıkla bitirelim...

Fab 11

Ümit Özat- Tuncay - Nobre -Tuncay -Gol



Çok değil, 3 sene geçmiş üzerinden. Kareye giren bir topçu yok Fenerbahçe'nin bu seneki kadrosunda...Garip

1 Mayıs 2009 Cuma

7 Uzatmali Bir Seri


Zaten bir NBA playoff serisinde 4 kere uzatmaya giden maca sahip olarak (Birinci, dorduncu ve besinci mac; dorduncu mac iki uzatma) bu dalda rekoru kirmisti Boston-Chicago serisi. Dun gece;bu rekoru, yaklasik 4 saat suren mac sonunda, 3 uzatma daha ekleyerek 7'ye cikardilar.

Kaba bir hesap yaparsak, yilda 15 playoff serisinden 50 yil desek; 750 playoff serisi. Bu 750 seriden bu seneye kadar 4 kere uzatmaya giden hic bir seri cikmamis. Demek oluyor ki bu rekor bir daha nah kirilir. Bu arada seri daha bitmedi, cumartesi gunku 7. ve son mac bu rekoru daha da buyutebilir.

Not:Postun resmi 6. maci Chicago'ya kazandiran hareket. Yilin caylaginin 5 saniye kala Rondo potansiyel mac kazandirma sutuna verdigi beyin

30 Nisan 2009 Perşembe

Haydi Trabzon

Alpella'nın Trabzonspor'a devri ve Trabzon şehrinin basketbola 2. ligden bile olsa dahil olması üzerine ben bir Fenerbahçe'li olarak mutlu olmuştum. Yapılan yatırımın karşılığını alan Trabzonspor yükselme grubuna dahil oldu ve Konya'da gerçekleşen final grubu ilk turunun son maçında Tofaş'ı mağlup ederek, önümüzdeki hafta Antalya'da devam edecek seride her takımın 1. lige yükselme şansının devam etmesi sağladı.
4'lü final gurubunda ilk ikiye giren takımların 1. lige yükseleceği mücadelenin ilk ayağını, Tofaş ve İTÜ 2'şer, Trabzonspor ve Bornova Belediye ise 1'er galibiyetle kapattı ve herşeyden önemlisi kimsenin şans vermediği Bornovo Belediye dahil her takımın bir birbirini yenebileceğini gösterdiler.

28 Nisan 2009 Salı

ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Her branş bizim , her şampiyonluk Fenerbahçe'nin.
Müessese kulüplerinin amatör branşlar içinde en başarılısı Eczacıbaşı'nı mağlup eden kızlar Türk voleybol tarihinin seyrini değiştirdiler.

Kiminin kabusu, kiminin rüyası
Her zaman her yerde
Şampiyon FENERBAHÇE

27 Nisan 2009 Pazartesi

Alben'e Yazık Oldu


Dün mola isteyip bugün dayanamayıp yazınca, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyenler olacaktır elbet ama 10 saattir bilgisayar başında tez zamanda tez düzenlemeye çalışınca bir postu hak ediyor insan.
Gün boyu hayatla ilişkimi tek sağlayan akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oldu. Seriyi Caferağa'ya taşımak isteyen Işıl, belkide bedenini çok zorlamanın karşılığını talihsiz bir sakatlıkla aldı. Potaya bakarak başladığı maçta, üst üste isabetli şutlar sokup, penetreleriyle Fenerbahçe'nin zaten niyetinde olmadığı savunmasını darmadağan eden genç oyun kurucu 2. periyodun sonunda sakatlanarak oyun dışında kaldı.
Galatasaray resmi sitesine göre ön çapraz bağları kopan Işıl ameliyat olacak ve en az 3-4 ay parkelerden uzak kalacak. Galibiyet, hele Galatasaray karşısında ve serinin son maçı olunca elbette güzel ama voleybol erkekler finalini Arslan'ın şanssız sakatlığının ardından kaybeden Fenerbahçe takımı gözümün önündeyken, insan rakip Galatasaray bile olsa içine düştükleri bu duruma buruluyor.

Galatasaray 64-68 Fenerbahçe

26 Nisan 2009 Pazar

Time Out

Tanıyanlar bilir Chris Webber hayranlığımı. 1 seneyi geçmiş burda onun basketbolu bırakması üzerine yazdığım post üzerinden ve o yazıda bahsi geçen panik halinde mola alma hadisesi şu anda benim durumumu en güzel özetleyen durum.
C-Webb'in karşısından George Lynch varsa benim karşımda tez danışmanım durmakta tüm heybetiyle. Oyundan atılmam an meselesi. Yüksek lisans tez son teslim tarihi 4 mayıs ve bana en azından o vakte kadar müsade.