21 Nisan 2009 Salı

Devid'e Dikkat

Maçla ilgili söyleyebileceğim , ilk maçın skoru 3-1 ve Fenerbahçe'nin bu sezon doğru düzgün gerçekleştirebildiği tek eylem takım savunması olunca maçın golsüz tamamlanması beni şaşırtmadı.
Maçtan ziyade benim ilgimi çeken resmi sitenin ve ajansların kullandığı yukardaki resimde De Souza'lardan Devid'in hali oldu. Sol elinin işaret parmağıyla topa gitmesi gereken yeri işaret ediyor sanırım haspam. Sözleşme yenilediğinden bu yana ayaklarıyla hükmedemediğinden olsa gerek, emir komuta zincirinde altına almaya çalışıyor zavallı topu.

Sivasspor 0-0 Fenerbahçe

Eczacıbaşı 2-3 Fenerbahçe

Erkek futbol takımı Sivas deplasmanında kupa finaline çıkmaya çabalarken, kız voleybol takımı bayan voleybolunun yenilmez armadası Eczacıbaşı karşısında final serisinin ilk maçını oynadı bu akşam. Eczacıbaşı kendi ismiyle anılan küçük salonunda ağırladı bizim kızları ve bütün setleri önde götürmesine karşın maçı alan mücadeleyi hiç bırakmayan çubuklu formanın sahibeleri oldu.
17'si üst üste olmak üzere 26 kez Türkiye Şampiyonu olan bir ekibe karşı kazanılacak zaferin öneminden bahsetmiştim seriden önce, ilk maçtan gösterilen mücadeleyi gördükten sonra inancım bir kat daha arttı.
Serinin ikinci maçı Türkiye Voleybol Vakfı'nın 50. Yıl Spor Salonunda, 24 Nisan Cuma günü oynanacak. Kendi spor salonumuzda tez vakitte oynayabilmek dileğiyle...
Haydi kızlar.

Bana Ne Gerek Sütlü Börek

Fenerbahçe erkek takımı final serisinde 2-1 geriye düştü. İlk maçı 3-0 aldıktan sonra, ikinci maçın ilk setinin sonlarına doğru pasör Arslan Ekşi düşerken rakibi bileğine basıp oyun dışı kaldığından bu yana set alamadık.
Milli takım ve Fenerbahçe'nin genç ve yetenekli sporcusu sakatlandı ve sır oldu. Ne Fenerbahçe'nin resmi yayın organlarında nede ulusal spor basınında tek kare resim, bir satır habere rastlayamadım ben.

Benim eşten dostan öğrendiğim Arslan'ın sezonu kapadığı ve muhtemel bir operasyon yapılacağına dair...
23 Nisan günü serinin 4. maçı Haldun Alagaş'ta oynanacak ve Fenerbahçe seriyi son maça taşımak ve Arslansız'da maç kazanabileceğini göstermek için çıkacak sahaya.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Ah Milliyet Ah

Gazetelerin internet sitelerinin bu kadar kontrolsüz olması çok ilginç. Haberlerden birinde dedenin Uğur Boral'ı kadro dışı bıraktığı yazarken, yukarda resmi mevcut olan haberde Uğur ilk 11'de. Hadi iki farklı haber arasında koordinasyon sorunu olmuş desek; aynı haberin bir paragrafında oynaması mümkün olmayan oyuncular arasında ismi geçen Emre Belözoğlu'nun, diğer paragrafda kadroya dahil edilmesine ne demek lazım.
Yoksa bu Emre başka Emre mi?

Hafta Sonu Spor




Hanimin uzak diyarlarda olmasi yuzunden; hafta sonu yaptigim aktivitelerin (yeme-icme, uyku ve disci randevusu disinda ki) neredeyse %100'u spor eksenliydi.



Cumartesi
* Sivas macinin son 15 dakkasi
* PES 2009 Become a Legend'da bikac mac
* Fener macinin son 10 dakkasi, (ankaraspor ne gol atmis oyle)
* Boston - Chicago macinin son 5 dakkasi + uzatmalar( ne macti ama oyle. bu mac yuzunden Ridvan- Guntekin yorumu yalan oldu. Gurbette turk televizyonu izlemenin en guzel yani; yayin internet uzerinden oldugu icin, laptopta mac veya mac yorumu izlerken ayni anda tv de baska bi mac izlenebiliyor veya pes oynanabiliyor. boston maci o kadar heyecanliydi ki, dedim ilgi alanim ikiye bolunmesin, sadece bu macin tadi ciksin)
* Baltimore'da 2009'un simdiye kadarki en guzel gunu olmasi munasebetiyle (hava kosullari acisindan) tv'ye ara verip arkadaslarla bulusma, yeme-icme ve havanin tadini cikarma. Olay mahaline bisikletle gitme..
* Eve donup San Antonio - Dallas macinin son ceyregi ( San Antonio' nun isi cok zor valla)
* Houston - Portland tecavuzunun ilk yarisi( Yao napti oyle, attigini soktu; hic bir sut kacirmayip;ne serbest atis ne saha ici sut; 20 kusur sayi. vay vicdansiz vay)


Pazar
* PES'te ezeli ve ebedi rakibime tecavuz( onun da hanim calisiyodu pazar gunu:) Bu arada dunya kucuk; ITU'den kanka kendisi; su an ikimizde dunyanin bi ucunda 45 dakka mesafede yasiyoruz
* Besiktas macinin tamami, (ezeli rakibim hasta besiktasli. macin kader ani 5 saniye icinde ki iki Bursa diregi. Helal olsun Rustu'ye o pozisyonda, elemanin refleksler hala kral. kale arkasi tekrarda ilk direk sonrasi, ki parmak ucuyla dokunmasa goldu, yerden kalkmasina dikkat!)
* Ridvan-Guntekin yorumunun tamami, Ayni anda tecavuze devam. bknz: gurbette turk televizyonu izlemenin en guzel yani
* O bitince erman-sansalli maratonun geriye kalani; hala tecavuz..
* Orlando- Philadelphia macinin son 5 dakkasi(18 sayi geriden gelip mac aldi Philadelphia. Hido'nun manyak savunmasina karsi Igudola(buyuk ihtimal yanlis yazdim adini) 2.2 saniye kala manyak bi sayi buldu. Hido'nun son saniye uclugu de zor pozisyonda daglara taslara..)
* Bu arada bunlari yaparken bereket havanin cumartesi gunuyle uzaktan yakindan alakasi yoktu; soguk ve de hafif yagmurlu.Bu yuzden couch potato'luk ( oyle diyolar burda; tv basinda kalkmayip gunu hic edenlere) yaparken icimizde hic bir vicdan azabi yoktu.



* Hali sahasi turnuvasi maci ( Hali saha maci bile Amerikan versiyonu burda. 12 dakkalik 4 ceyrek, her ceyrekte kaleler degisiyor. Saha da her daim 6 kisi var ama istedigin kadar yedek girip cikabiliyor. Bizim takimda da genel 5 yedek oluyo. Bu yedek olayina lafim yok gerci, gecen sadece bir yedek vardi, mac sonu Arda gibi yigiliyodum sahaya. Bir de oynayan herkes hafif profesyonel takiliyor, alan savunmasi, bazen adam adama savunma, toplu hucum gibi... O yuzden beles bekleyeyim aktif dinleneyip fln yapamiosun, devamli kosuyor herkes, kosmadin mi da kenardan zilgiti yiyosun "yedek var yedek var kosmayan ciksin lutfen" diye..
* Eve donup Denver- New Orleans macinin ilk uc ceyrek. (Mac arasi Charles Barkley'nin de dedigi gibi; nba in en iyi oyun kurucusu Chris Paul olabilir ama Billups, playofflarin en iyi oyun kurucusu oldugunu tekrar kanitladi.)
En son boyle bi haftasonu bekar ve ogrenciyken yillar once gecirmistim. Iyi geldi valla.

19 Nisan 2009 Pazar

Aylin Abla

11 numaralı milli formayla Aylin Abla
Cengiz Göllü antrenörlüğündeki Eczacıbaşı ve kaptan Aylin Abla

Fenerbahçe voleybol şubesi müessese ve belediye ekiplerine karşı hem bayan hem erkek liglerinde tek başına mücadele etmeye başladı son senelerde. Erkek takımı geçen sene Arkas'ın elinden şampiyonluğu aldı ve kazandığı güvenle bu sezon ilk yarı yaşadığı aksilikler ve pasör Arslan'ın kadro dışı kalması sebebiyle ligi 5. bitirmesine karşın yarı finalde Arkas'ı eleyip finale çıkmayı başardı. İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında ilk maçı 3-0 aldı ancak ikinci maçta Arslan'ın sakatlanması sebebiyle yaşadığı sıkıntı sebebiyle maçı kaybetti ve seri eşitlendi.

Bayanların ise geçtiğimiz sene finalde kaybettikleri Eczacıbaşı karşısına bu sene bir kez daha çıkacaklar. Salı günü başlayacak final serisi bayan voleybolunu neredeyse 40 senedir domine eden Eczacıbaşı karşısında verilecek olan öncelikle psikolojik bir mücadele olacak. 17'si üst üste olmak üzere 26 kez Türkiye Şampiyonu olan bir ekibe karşı kazanılacak zafer bayan voleybolu için bir milad niteliği taşıyacağından camianın bu mücadelede tek yumruk olması gerekmekte.

Gelelim bir çoğumuzun soyadı olmadığını sandığımız "Aylin Abla"mıza. Fenerbahçe maçlarında yorumcu koltuğunda oturan Aylin Üstündağ ablamıza, erkek takımında Billings ve Fatih kızlarda ise Marina ağzıyla kuş tutsa yaranamasalar ve "Aylin Abla" dışarı vurulan smaçlara taraftar misali oflayarak tepkilerde verse ben onun bu olumsuz tavrının bizim iki branşta da şampiyonluğa ulaşmamızın uğuru olacağını düşünüyorum. Eczacıbaşı'nın eski kaptanı başarılı eski milli voleybolcu Aylin Üstündağ içten desteğini sürdürdükçe bizim çocuklar finalleri kazanmaya devam edecekler.