27 Mart 2009 Cuma

İspanya - Türkiye

Terim yine şapkadan tavşan çıkartmış.Galatasaray'da harikalar yaratan ikili !!! Hakan Balta - Emre Aşık stoperde.Üzülmez Balta'nın yerine sol bekte.Defansta Gökhan Gönül dışında güven veren bir isim daha yok.Zaten zor olan işimizi Terim seçimleriyle biraz daha zorlaştırmış gibi ama inşallah yanıltırlar beni.

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye

Nicedir yazacağım ama vakitsizlik başa bela son zamanlarda...
Şükür vakit bulupta gidebilmişiz rahmetli Savaş Dinçel'in Sait Faik hikayelerinden uyarladığı oyuna.Naşit Özcan'ın muhteşem oyunculuğunun yanı sıra, müzikleri de çok başarılı olan oyunun sonunda verilen sürpriz hediye ise cabası...)

26 Mart 2009 Perşembe

Modern Yıldızlara İnat

Geçtiğimiz hafta blogun 500. yazısını "Ordinaryüs" e hediye ederek haddim olmayarak onurlandırmıştım efsaneyi. Grup CK muhteşem bir olaya önayak olmuş ve Lefter Küçükandonyadis'in heykelinin yapım çalışmaları başlamış bile.
Bunun üzerine ne yazılır...

Ver Lefter'e yazsın deftere,
Bitti kalem, doldu defter,
Bu alemde tek kral Lefter

Lefter'e Vefa

24 Mart 2009 Salı

Arda Turan

Ülke topraklarının son senelerde yetiştirdiği tartışmasız en büyük yıldızlardan biridir Arda Turan. En yeteneklisi mi diye soracak olursanız belki evet amma velakin en büyüğü mü diyecek olursanız hayır.
Hasan Şaş ile aynı tepsiden baklava yemenin zararları Arda'nın futbol stilinde ve futbol dışındaki tavrında oldukça etkili olmuş durumda. Sahayı sürekli enine katetmesinin yanı sıra, 2 sene öncesine göre gelişme kaydetse de hala topu ne zaman ayağından çıkaracağı konusunda sıkıntıları var.

Dünya kupasından sonra milli kahramanımız Şaş'ı Avrupa'nın dev kulüplerine pazarlayan Fenerbahçeli medya, bu sefer Arda üzerinden aynı oyunları oynamakta. Genç yaşta bunca sorumluluğun altına giren Arda ise, geçtiğimiz hafta yaşanan buhrandan sonra önce kameraların karşısında onları desteklemek zorundayken sorumluluklarını yerine getirmeyen rakip takım taraftarlarına sitemlerini gönderip, ardından ligde gelen mağlubiyetten sonra takım arkadaşlarının emeğini hiçe sayarak sadece onu tribüne çağıran kendi taraftarlarına hoş gözükmek adına dakikalarca sergilenen mizansenin parçası olmuştur.

Gücü tükendiği vakit Hasan Şaş misali kendi tribünleri tarafından ıslıklanması, yada bir başka ağabeyi Emre Belözoğlu misali yalandan bir kaç takım dolandıktan sonra, 3 kuruş fazlasına o rakip taraftarların önünde eğilmesi beni şaşırtmayacaktır. Peşin peşin söyleyeyim.

Bugün en büyük Galatasaraylı olan Arda, yarın "Arda cimbomun anasını..." sinkafına gülerek yanıt vermesin yeter bana.

23 Mart 2009 Pazartesi

Benim Efsanem

Bu kadro mahalledeki futbolla ilgili tüm yaşıtlarımın ezbere sayabildiği, benim futbol canımın oluşmasına sebep olan takımdır. Yeri gelmişken iliştireyim.

Kolay mı Fenerbahçeli Olmak


60 yaş üzeri Fenerbahçe aşıklarının ezberinden çıkmayan efsane bir takım vardır:

Cihat,Murat,Ahmet,Selahattin,Samim,K.Halil,K.Fikret,Erol,Suphi,Lefter,Halit. İşte bu takımın sol açığı olan Halit Deringör'ün kendi tabiriyle "Ödünsüz yaşam serüvenini" anlatan kitap üzülerek belirtmek isterim ki ismi dışında hiç bir güzellik katmadı hayatıma geçtiğimiz hafta. Bu kadar hevesle aldığım kitabın, bunca özensiz kaleme alınması beni hayal kırıklığına uğrattı.

Bilginize...

22 Mart 2009 Pazar

i am legend

Haftasonu kendimi Pes 2009'a vurdum (yine futbolsuz yapamadım.) ve sonuç yukarda.
2014-2015 sezonu Premier Lig en değerli oyuncusu huzurlarınızda.Olacağım demiştim...

Become a Legend