7 Mart 2009 Cumartesi

Elde var 1

"Kratochvil atıyor, Trabzon deplasmanında Denizlispor 1-0 öne geçiyor."

Sen beni güldürdün Allah'ta seni Melih Gümüşbıçak.

Kaleciler oyunun kaderini belirledi zirve ortağı ekiplerin maçlarında.
Dün akşam penaltıcı Ivankov'un yardımıyla haftayı kayıpsız geçen Galatasaray'ın ardından, bugün aslen Trabzonlu olan Oğuzhan'ın üst düzey çizgi oyunu sayesinde direnç kazanan Konyaspor haftanın ilk sürprizine imza attı.
Zirvenin hala en büyük ortağı olan Trabzonspor girdiği pozisyonları değerlendiremeyip, duran toptan yediği golle mağlup olunca yoğun tepkiler altında terketti sahayı.Teknik adamlar,futbolcular ve yönetimler defalarca değişti Trabzonspor'da ancak bunca yıl geçmesine karşın taraftar topluluğunun tutumunda hiç bir değişiklik yok. Yemyeşil Karadeniz yaylalarında sabır otu adında şifalı bir bitki varsa eğer tez kaynatmaya başlasın taraftar anaları yoksa bu şampiyonluk hasreti daha çok sürer.

Trabzonspor 0-1 Konyaspor

6 Mart 2009 Cuma

Sırtı Dönük Taraftar Modeli

...Taraftar dediysem lafın gelişi. Genelleme yaparken hasbelkader sıfatların en hası taraftarlığı bahşetmişim sırtı dönüklere, gerçek taraftarlar başlıktan alındıysa affola.
29 yaşındayım ve futbol taraftarlığım yirmi seneyi aştı. 8 yaşında maç izlerken televizyonun önünden geçen anneme söylenirdim, 13 yaşında ağabeyim elimden tutup "Şeytanı" izlemem için stada götürdüğü vakit babam 3 kuruş fazla koysa cebimize kapalıdan sahayı daha güzel görürdük diye hayıflanırdım.Kendi başıma maça gidecek kıvama geldiğimde hayıflanmamak için Maratona gider,eski tribünün direklerinin arkasında kalırsam izdihamdan akla karayı seçerdim sahayı görebilmek için.Uzağı çok iyi seçemeyen gözlerim araba kullanırken gözlükleri aramaz da stada gidince Alex'i daha iyi görebilmek için yanımda olur.
***
Sözde taraftar özde mutual yaşam temsilcisi kardeşler ise dışardan en sarı-lacivert (sarı-kırmızı veya siyah-beyaz) görünürler ancak kimse emin olamaz onların hangi takımı tuttuğunu.Bırakın takım tutmayı futbolu sevdikleri bile muallaktır.Profosyonel futbol taraftarı olan bu model maç boyunca sizin üzerinizden gözlerini bir an bile ayırmaz ve zinhar dönüpte arkalarında kriket mi oynanıyor yoksa masa tenisi mi bakmazlar. Takdir edilesi iş disiplinleri hepimize örnek olmalı.

Beşibiryerde

Galatasaray 6 Mart 20:00 Bursaspor
Trabzonspor 7 Mart 15:15 Konyaspor
Hacettepe 7 Mart 19:00 Beşiktaş
Sivasspor 8 Mart 15:15 Ankaraspor
Kayserispor 8 Mart 19:00 Fenerbahçe
Bu akşam Samiyen'de Süperlig için 23. kez açılacak perde, Pazar akşamı Kayseri şehrinin yeni stadı Kadir Has'ta kapanacak. İlk 5'in 5 puanın içine sıkıştığı mücadelenin kalan her haftası ilginç sonuçlara açık. Fenerbahçe dışında diğer 4 ekibin bu haftayı rahat ve kayıpsız geçeceğine dair genel bir kanıda olsa benim içimde soru işaretleri var.




Edit: Olasılığım Acun Ilıcalı kadar iyi olmasada ankette bahsettiğim sorunun sanırım 32 farklı kombinasyonu var ve hepsini alt alta yazmak pek mantıklı olmadığından seçenekleri genelledim. Oy veren arkadaşlardan ricam yorum bölümüne puan kaybetmesini bekledikleri takımlarıda iliştirsinler ki sonuçlar daha bir elle tutulur hale gelsin.

4 Mart 2009 Çarşamba

Koş Fener Koş

Fenerbahçe'nin eksik parçasını tamamlayan yukardaki yüz ifadesi...
Son maçlarda hafta aşırı işaretlerini gösterse de sürekliliği olmayan bu durum, son 5 günde üst üste 2 maçta gözümüzün içine sokulunca benim şahsen takımla beraber ayağa kalkasım geldi. Maç 2-1 olduğu vakit daha çok var 3'ü atarız rahatlığına bu sezon ilk kez eriştim bu diriliş sayesinde.
***
Kupa rövanşı ,olası kupa finali ve 12 lig maçı toplam 14 maça çıkacak Fenerbahçe'nin sezonun geri kalanında oynayacağı futbol ve koyacağı hedefler için en belirleyici maç Pazar günü oynanacak olan Kayserispor maçı olacaktır. Kayseri'den alınacak galibiyet Fenerbahçe'yi şampiyonluğun en önemli adayı yapar.Yazın bir kenara.

Fenerbahçe 3-1 Sivaspor

PS: Aceto geçenlerde Raul'un yüzündeki ifade üzerinden ligimizde yaşanan gol sevinçlerini değerlendirip cemil cümlesinin yetersizliğinden dem vurmuştu.Devid, bu akşam bir kez daha düşün dedi...

2 Mart 2009 Pazartesi

Semih Milan'da

İnsanın bu soğuk kış gecelerinde parmağını çıkarmaya dermanı yokken yorganın dışına, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece üstüm ne çok açık kalmış ki bizim Semih'i Milan'a transfer etmişim. Ambrosini vermediği için mecbur kalıp giydiği 24 numaralı formasıyla San Siro'ya çıkıp, pozisyonlara giren her daim genç oyuncu Şentürk uykularımı kaçırdı.
3 vakte kadar yol mu göründü nedir bilmiyorum Semih'e ancak, giderse Şampiyonlar Ligi düzeyinde bir ekibe gitsin bari benimde içim acımasın sonra.

4'lü Orta Saha, 3'lüyü Yener

Atletico Madrid 4-3 Barcelona
Kaldı 4 puan...