28 Şubat 2009 Cumartesi

Seçmece Karpuz

Seç, beğen, oyna.
Türkiye'nin en büyük spor kulübünün sporcularının bu sezona bakış açılarının özeti 3 kelimden ibaret.Keyifleri olursa,hedef olarak seçerlerse,tepkiler had safhaya ulaşınca bu akşam top oynayalım diye karar veriyorlar.Sivasspor'un kısmetsizliği o akşamlardan birine denk gelmek ve lig lideri olmak oldu bu akşam.2 kere öne geçtikleri maçta Türk futbol tarihini değiştirme şansını avuçlarının içinden kaçırdılar. Bu sezon ciddi ciddi karpuz sergisine benzemeye başlayan Süper Ligin göze en hoş gelen karpuzu da kelekmiş öğrenmiş olduk.
Maçtan önce açtığımız anket yukardaki sonuçlarla kapandı. Oy verenlerin kaçı Fenerli onun tespiti imkansız ancak hepisinin Fenerbahçe taraftarı olduğunu kabul edersek büyük bir çoğunluğumuz taraftarlığını pazarlığa açmak yanlısı değil.

Fenerbahçe 4-2 Sivasspor

Herkes İçin Futbol

6-12 Yaş gruplarında oynanan maçlar, okul maçları, plaj futbolu, 5x5 futbol, futsal
maçlarında ve İl Hakem Kurulu’nun uygun göreceği diğer amatör müsabakada görev
alabilmek ve Beyaz HİF hakem kokartına sahip olmak isteyenler için;

27 Şubat 2009 Cuma

Bolşevik Devrimi

Hamburg-Galatasaray
Werder Bremen-St. Etienne
CSKA Moskova-Shakhtar Donetsk
PSG-Braga
Manchester City-Aalborg
Udinese-Zenit St. Petersburg
Marsilya-Ajax
Dinamo Kiev-Metalist Kharkiv


Uefa kupasında ilk 16'ya giren takımlardan 3'ü Ukrayna ikisi ise Rus ekipleri.Geçtiğimiz senenin şampiyonu Zenit ve 2004-05 şampiyonu CSKA'nın içinde bulunduğu 5 takımdan 4'ü kaderin cilvesi bu turda birbirlerine rakip oldular. İyi tarafından bakmak gerekirse Ruslar için, en azından 2 takımın çeyrek finale çıkacağı garanti.Uefa kupasının en başarılı ülkesi İtalya ise bu turda 3 fire vererek(Milan,Fiorentina,Sampdoria) Gökhan İnler'in görev yaptığı Udinese'ye bağladılar umutlarını.
Bülent Korkmaz yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, savunmada yaptığı kişisel hataların bedelini ağır ödemek üzereyken Sabri hem yönetimi hem kendini ipten aldı.Yeni rakip Hamburg Bordeaux'dan iyi takımda olsa elenmeyecek takım değil.Bu turda daha önce blogda bahsettiğimiz CSKA-Shakhtar ve Galatasaray-Hamburg eşleşmelerinin sonucunu merakla bekliyorum.

26 Şubat 2009 Perşembe

Adı Konulamayan

Bu sezon Fenerbahçe'den değil köy 2 hanelik mezra bile olamayacağı aşikar.Gelecek sezon Avrupa kupalarına dahil olmanın en kestirme yolu ise kupayı kazanmak. Rakip Sivasspor ise bu sezon Türk futbol tarihinin kaderine değiştirebilecek bir tablonun en üst basamağında. Aynı zamanda kupada yarı finalist olan Sivasspor'un günümüze dek 13 takımın kazandığı Türkiye kupasından ziyade kazananın "büyük" sıfatına büründüğü ligi daha çok istemesi mantık gereği.

Sözün özü bu haftasonu Kadıköy'de oynanacak olan lig maçında Fenerbahçe'nin Sivas'ın önünü açması, kupa yarı finalinde ise Sivas'ın diyet ödeme olasılığı insan evladının aklından geçiyor.

Soruyu o sebepten kim kazanır diye değil, kim kazansın diye soruyorum. Benim cevabım elbette Fener kazansın. Hem ligde hem kupada.

Fenerbahçe'nin büyüklüğü
ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür.Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte.Adı konamaz.

Uydum Hazır Olan İmama

Michael Rensing takım arkadaşları ve taraftarlarıyla galibiyeti kutlarken

25 Şubat 2009 Çarşamba

Bizim Çocuklar





Bir çok futbol taraftarı ayrılıpta giden futbolcuları pek iyi anmaz.Hele bu oyuncu ayrılıpta ezeli rakibe transfer olursa potansiyel nefret odağı haline gelebilir.
Size garip gelebilir ama bizim kale olmadıkça topun adresi Marcio gol atınca ben hala seviniyorum.Ümit Özat'ın ayağının dışıyla kestiği isabetli ortaları 4 gözle bekliyorum.Flamengo'nun kaptanı Fabio'nun savunmadan topla çıkışını özlüyorum.Beyaz ayakkabalarıyla topun kralını oynayan Alfonso'nun takımı Real Betis formasıyla Marco'yu izlemekten keyif alıyorum.
İçlerinden bir tek Tuncay'a biraz hayıflanıyorum.Türk futbolunun son yıllarda kanımca yetiştirdiği en büyük yetenek olan Tuncay Şanlı'nın Şampiyonlar Ligi 2. tur maçları oynanırken Middlesbrough formasıyla İngiltere Lig Kupası maçına çıkmasına bozuluyorum.Fenerbahçe'nin kaptanı,onun etrafına kurulmuş takımın lideri, çubuklu formayla efsane olabilecekken West Ham'a gol atmasına üzülüyorum.

Kim İnanırdı?



"Bu maçı alıcaz, başka yolu yok."

Para? O bir gaye değil fakat harcamayı sevdiğim bir şey.
Halide Edip Adıvar bu cümleyi kurduğu vakit çoğumuzun babası dahi hayatta değildi. Boğazda denize girilebilen, Mecidiyeköy'den Fenerbahçe'ye misafirliğe gelindiğinde dönüş için vesait bulunamadığından yatıya kalınan, Mithatpaşa'da arka arkaya 2 maç izlenen yıllarda paranın amaç olmaması kulağa pekte sıra dışı gelmiyor aslında.
Bizler içinse hayat çok keskin sırtlar içeriyor. Yamaçlarında bırakın gezmeyi, ayakta durmanın bile zor olduğu dik sırtlar. Hayatın idamesi için birincil koşulun para olduğu, karşılıksız sevginin hint kumaşı mertebesini aştığı,kazanmak için her yolun mübah sayıldığı,kirli ruhların kol gezdiği bu yeni dünyada sporun temiz kalması olası mı?
***
Fenerbahçe 20:15 Cibona (Spormax)
Bu maçı alıcaz, başka yolu yok!

PS: Seni sevmeyen ölsün.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Baştürk

1978 doğumlu Yıldıray Baştürk kendi kişisel sitesinde ilk uluslararası maçının 21.01.1998 tarihinde oynadığı Arnavutluk maçı olduğunu belirtmiş ancak yukardaki resimde çok daha küçük görünüyor sanki...

22 Şubat 2009 Pazar

Yok Artık Ali Sami



Mauro Bressan
Fiorentina-Barcelona (1999)

youtube linki

Gençlerbirliği 1-0 Fenerbahçe

***
Umurumda mı dünya?
Sen varsın ya!
Sigara bulmak çok güçmüş
Amerika Rusya'ya küsmüş
Bizim takım küme düşmüş
Umurumda mı dünya?
Yaşamak çok pahalıymış
Yeni zamlar sıradaymış
Bir kilo et bin liraymış
Sen varsın ya!
Umurumda mı dünya?
***
Balıkesir-Bandırma
Şap-şap-şipi-dipi-şop
Lap-lap-libi-libi-lop

Eline sağlık Ömür Göksel... dımdım dımıdımı dım.)