21 Şubat 2009 Cumartesi

Tutku Yarım

Fenerbahçe 84 -63 Türk Telekom


Teknosa Türkiye Kupası Yarı Final Eşleşmeleri

Galatasaray 15:00 Erdemir (NtvSPor)
Fenerbahçe 17:15 Efes Pilsen (NtvSpor)

20 Şubat 2009 Cuma

Fenerbahçe - UMMC Ekaterinburg

Final Four'a 1 adım kala Ekaterinburg çıkınca Fenerbahçe'ye umutlar azalmıştı. Rusya'dan farklı mağlubiyetle dönünce hele, umutlar seneye ertelendi. Bu akşam 19:30'da Caferağa'da serinin 2. (muhtemel son) maçı oynanacak.
Kadıköy'ün küçük salonu eski bir dostu ağırlayacak. Maçın sonucu ne olursa olsun Cappie'ye hoşgeldin demek lazım.

Fenerbahçe 68-70 UMMC Ekaterinburg

3.periyodun son 5 dakikasına girilirken 15 sayıya kadar çıkan fark bizim kızın sazı eline almasıyla son periyoda başlarken 6 sayıya kadar düştü. Son periyoduda tek başına oynayan Cappie Pondexter elimize kadar gelen maçı aldı götürdü bizden. Son hücumda maçı kazandıracak top Birsel'in eline geldi ancak her zaman attığı üçlüğü bu sefer göbeğine isabet ettiremeyince çemberin, final four rüyası bir sonraki seneye kaldı. Helal olsun kızlar,yolun açık olsun Cappie...

Zico Vs. Lucescu

Türk spor basınının gözü aydın...
Uefa kupasında Galatasaray ilk 16'ya kalamasa dahi, olası bir Zico-Lucescu mücadelesi oldukça fazla malzeme verecektir gazete sayfalarına. İngiliz ekipleriyle karşılaşan Zico'nun takımı CSKA ve Lucescu'nun ekibi Shaktar 2. maçlar öncesi avantajlı skorlar elde etti. Aston Villa deplasmanında Vagner Love(Uefa'da 9.golü) ile öne geçen Moskova ekibi,Carew'in golüne engel olamasa da deplasmanda alınan gollü beraberlikle evine umutlu döndü. Shakhtar ise Ukrayna'da ağırladığı Tottenham karşısında maçın sonlarında bulduğu 2 golle sahadan net bir skorla ayrıldı. Lucescu ve Zico'nun ekipleri bu turu geçerlerse, çeyrek final yolunda rakip olacaklar ve 2 hocayı karşılaştırmak için elle tutulur veriler elde edeceğiz.

Lucescu için Totteham karşısında alınan galibiyetin ayrı bir önemi daha var. Futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde bundan önce İngiliz ekipleri karşısında galibiyeti bulunmayan Romen hoca 10. maçta ilk galibiyet sevincine ulaştı.

Lucescu, futbolculuk zamanında 1 kez(Dinamo Bükreş),kulüp takımı çalıştırırken 7 kez (Inter,Galatasaray,Beşiktaş,Shaktar), milli takım çalıştırken ise 2 kere(Romanya) İngiliz ekipleriyle mücadele etmiş.

19 Şubat 2009 Perşembe

Futbolcu Simsarlığıda Varmış Kaderde

Listem Juan Figer kadar kalabalık olmasada benimde üzerinden para kazanabileceğim bir futbolcum var artık...
Daha önce bahsetmiştim blogda, efsanemiz Uche futbol menajerliğine başladı.Onun hayrına bize de kısmet çıktı. Beni Uche ile karıştırıp özgeçmişini bana gönderen Sierra Leone göçmeni, İngiliz vatandaşı, genç ve yetenekli! stoper Umaru Lamin'in özgeçmişi aşağıda.Çocuğa belki bir hayrımız dokunur.
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

17 Şubat 2009 Salı

Pagliaccio

25 Mayıs 2005'deki inanılmaz finalde maç 3-0 olunca Fatih Hocam "...bir İtalyan takımının 3-0 dan maç verdigi afaki değil. Bırakın 3-0 ı hatta 2-0 veya 1-0 dan bile çok zor maç vermişlerdir. Benitez de Cisse yi almamış yine tek forvet Baros la Liverpool gol arıyor..." demiş ardından maç 3-3 olmuştu.
İstanbul'daki Milan-Liverpool finalinden sonra bir daha yorum yapmaz sanıyordum Fatih Terim için ancak egosuna hayran olduğum hocam tam gaz devam ediyor.Haftasonu karşılaşan Milano takımlarının maçında milli Milan otoritesi yine iş başındaydı.King Santillana konuya ilişkin aşağıdaki yazıyı kaleme almış,bende ondan yayınlama müsadesini...

Fatih Terim yorumluyor, yorumlarken de Ercan Taner'e soruyor;

"Bak gole sadece Abbiati elini göstererek kısa bir süre biraz itiraz etti. Onun dışında hiç itiraz oldu mu ? Hakemin çevresini saranlar, saldıranlar, iten kakanlar oldu mu ? Olmadı di mi ?.."

Yani demek istiyor ki "bak işte böyle olmalı kardeşim, ne o öyle itiraz, itiraz, itiraz.. Hakeme saldırmalar, el kol hareketleri, mimikler, sinkaflar, ortamı gerim gerim germeler, onlar, bunlar, şunlar.. Çok ayıp şeyler bunlar.. Olmaz.. Olmaz yani..."

Peki kim anlatıyor bunu ? Fatih Terim anlatıyor.. Hayır hayır, aynı isime sahip yeni bir yorumcu değil, bildiğimiz, tanıdığımız Fatih Terim anlatıyor..

Güzel espri yapıyor değil mi ? Bence de öyle.. Nefis hatta.. Gülüyorum o dakikadan beri...

16 Şubat 2009 Pazartesi

Kıyamet Alameti

Haşmet Babaoğlu,Hıncal ağabeyine itiraz etti.Başımıza bir iş gelecek herkes ayağını denk alsın.

HU: "...Beşiktaş'ın hepsi ikinci yarı tam 7 tane %100 gol pozisyonu vardı..."
HB: "Onların hiç biri gol pozisyonu değildi."

Edit: Nilay Yılmaz'a döndüm ama 90 dakika bomba bu gece.Bir diyalogta Mehmet Yılmaz ve HU'dan.Galatasaray'da Hakan Şükür'ün kadroda olsa takımı toplayabileceğini öngören üstadın fikrini geliştirme çabasında Hasan Şaş'ın en azından yedek kulubesinde oturmasının faydasından bahsederken...

HU: "Hasan kenarda otursa Skibe'den daha faydalı olur."
MY:"En azından hakemi döverdi.))"

Edit2: Hıncal Uluç Fenerbahçe'nin galibiyetlerinin yegane sebebinin rakip hoca,rakip kaleci yada hakem olduğu saplantısı içinde kalede o kaleci varken hangi takım olsa 7 tane atardı dedikten sonra komplo teorilerine bir yenisini ekleyip,Fenerbahçe'nin 7'den fazla atmamasının sebebinin gelecek hafta karşılaşılacak Cavcav'ın diğer ekibi Gençlerbirliğini hırslandırmamak olduğunu söyleyince( 7 yemek yetmiyo hırslanmak için demek ki) cümle stüdyo yarıldıktan sonra Haşmet Babaoğlu noktayı koydu.

HB:" Hıncal ağabey doruk yaptın."

MVPs

Sabaha karşı oynanan bir maçı All-Star bile olsa ertesi gün mesai varsa izlemek olası değil.Okuduklarımdan ve izlediğim özet görüntülerden derlediklerim ve dikkatimi çekenleri paylaşasım geldi.
Mvp'nin Shaq ve Kobe arasında paylaşıldığı gecenin galibi 146-119'luk skorla batı olmuş.Gecenin ilginç bir başka notu ise 22 dakikaya yakın süre alıpta 4'te 0 saha içi isabeti, 5 top kaybı ve yediği 1 blokla istatistik hanesini dolduran Joe Johnson.Allah başka keder göstermesin çocukcağıza.

15 Şubat 2009 Pazar

Flush Royale #2


Çizgisiz kardeş(NYG) ilk Flush Royale postumda uğursuz gelebilir bence yapma demişti ama ben bu tabloyu görünce dayanamadım.Bayılıyorum böyle haftalara...

Fenerbahçe 7 - 0 Hacettepe (Erkek Futbol)
Nilüfer Belediyesi 0-3 Fenerbahçe (Bayan Voleybol)
Mef Okulları 0-3 Fenerbahçe (Erkek Voleybol)
Fenerbahçe 82-55 Galatasaray (Bayan Basketbol)
Fenerbahçe 77-70 Oyak Renault (Erkek Basketbol)

Bu Ligde Umut Bitmez

Beşiktaş ve Trabzonspor puanları İnönü'de paylaşınca aşağdaki tablo ortaya çıktı.75 puanın üzerine çıkan Şampiyonlar Ligi'ne gidecek bu gidişle...

Takım O P
1.SİVASSPOR 20 42
2.TRABZONSPOR A.Ş. 20 42
3.GALATASARAY A.Ş. 20 37
4.FENERBAHÇE 20 37
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 36

Milano Derbisi

Inter 21:30 Milan
NtvSpor

Milan Erdem İş Başında





Atmaya devam...

Antalyaspor 1 -0 Galatasaray

Kalaycı Geldi Hanım



Çubuklu ile parçalının mücadelesinin 14 Şubat'a denk gelmesi manidardı. İstanbul'un iki yakasının bir asırlık sevgilileri Caferağa'da buluştu. Başlarında kora kor bir mücadelenin sergilendiği buluşmanın ilerleyen dakikalarında dengeler bozuldu.Sonucun kimseyi şaşırtmadığı maçta taraftarın Zafer Kalaycıoğlu'nun hatrını sorma işini hayli abartması mücadeleye gölge düşürdü.
Bu gerilimin sonlandırılması için haddim olmayarak bir öneride bulunmak istiyorum...
Al Zafer'i ver Işıl'ı tatlıya bağlayalım bu işi.)

Fenerbahçe 82 - 55 Galatasaray