7 Şubat 2009 Cumartesi

Biat Et ki Milli Olasın

Bizim tribünler kolay kolay genç oyuncuları kabul edemez. 2003'de Ümit Milli Takım kadrosundan transfer edilen oyunculardan hala Fenerbahçe kadrosu içinde kalmayı başarabilen sadece iki oyuncu var, Volkan Demirel ve Selçuk Şahin. Volkan'ın onca eleştiriye karşın şansı Fenerbahçe futbol takımının Türk kaleci konusunda ki tutarlı ve ısrarlı tavrı bu kabulüm de, Selçuk'un oynadığı mevki ve ileriye oynama ısrarına karşın hala bu kadronun içinde yer alması inanılmaz bir durum.

Mücadelesi her daim aynı standartta olan Selçuk, modern futbol dedikleri illetin bir orta saha oyuncusunda aradığı bütün meziyetlere sahip olmasına karşın özellikle iç saha maçlarında kazandığı topu en yakınındaki arkadaşına ileten ön libero olmak yerine (Bknz. Mehmet Topal), topu hücuma efektif sokmak niyetiyle kaybettiği toplardan dolayı ıslıklanan olmayı tercih etmiştir.Şükürler olsun bu sene derbilerde iki ön direk golü atınca, kara kaşlı kara gözlü oldu Fenerbahçe taraftarının da gözünde ancak Kazım Kazım'ın çağırıldığı milli takıma seçilebilmesi için hala ciddi bir eksiği var sanırım.

5 Şubat 2009 Perşembe

Spor İletişim Sertifika Programı #2


İkinci kez konuk oluyor Kadir Has Üniversitesi'nin Spor İletişimi Sertifika Programı bizim mütevazi blogumuza. İlk haberi "...Yeni Kosova adaylarına duyurulur." diye bitirmiş vakti zamanı gelince de Haliç manzaralı okulun yolunu tutmuştuk sınav için. Bu kadar dürüst olmaya hacet yok ancak başlamışken içimi döküp kurtulayım bari...

...Cumartesi sabahı (24 Ocak) kalkıp düştüm yola; sınavın yapılacağı dersliğin önüne geldiğim vakit ilk iş süzdüm rakip ve rakibelerimi. Rakibeleri kafadan eleyip, sınava giren toplam er kişi sayısının da 50'yi bulmadığını farkedince burs mu geliyor ne demedim dersem, bir önceki paragrafın son cümlesine ayıp olur.

Çoktan seçmeli toplam 40 soru, soruların 25 civarı salt sporla kalanı ise Türkçe bilip bilmediğinizi ölçen anlatım bozukluklarından ibaret olan testin ederi 80 puan; 3-5 anahtar cümleden oluşturacağınız makalenin ise puan değeri 20 idi. Futboldan olimpiyatlara, basketboldan tenise kadar geniş bir yelpazeden seçilmiş sorular kolay olmamakla beraber, yılların spor seyircisi olan bendenizi yıldırmadı. Makalemi yazıp, Fenerbahçemi çeyrek asırlık zulümden kurtarıp kupa şampiyonu ilan ettikten sonra, olası bir puan eşitliğinde bursiyeri belirlemek için ecnebi dilde Platini'ye yazılması gereken soruyu da yazıp, eşeğimi sağlam kazığa bağlamanın iç huzuruyla evin yolunu tuttum.

Yol boyunca yanlış işaretlediğim üç beş soruyu farkedip içime kurtlar düşse de, kazığa bağladığım eşek hatırına eve döner dönmez hanıma "...çoğu hatun zaten, şaka maka burs alabilirim..." mealinde şeyler zırvalayıp, gevrek bir gülümsemeyle tamamladım sınav macerasını. Sınavı okuyan arkadaşlar sağolsunlar iki gecede tamamlayıp kağıtları, Pazartesi sabahı yayınladılar sonuçları. 5 tam, 5 yarım toplam 10 bursun verildiği sınav sonuçlarına göre burs kazanan arkadaşlar arasında ben yokum ve de üstüne üstlük bir tanesi bayan. Hem de bu hatun kişi onca erkeğin arasında birinci:)

Zordu ama sorular...

Bugün gelen maili sizle paylaşmak amacıyla başlayıp bütün kirli çamaşırları dökmüş oldum postun sonuna dek. Unutmadan gelen mesajı kopyalayıp, benim gibi hala öğrenciliği devam eden arkadaşlardan müjdemi isteyeyim.

Sayın ilgililer ve katılımcılar,

7 Subat 2009 tarihinde baslayacak olan Spor İlerisimi Sertifika Programinin son kayıt tarihi 6 Şubat 2009'dur.

Öğrenci olan ilgililler ve katılımcılarımızın, sınava girmemislerse bile % 50 indirim hakkı bulunmaktadır.

Sertifika'da gorusmek üzere...
http://www.khas.edu.tr/tr/haberler/spor-iletisimi.html

4 Şubat 2009 Çarşamba

12 Kahraman Kız

Fenerbahçe çeyrek finalde...
Fenerbahçe 79 - 76 PKO PB

Serinin 3. maçında Polonya ekibini Caferağa'da ağırlayan Fenerbahçe uzatmaya giden maçta rakibini bir kez daha mağlup ederek ilk 8'e kalmayı başardı.Esmeral ve Birsel'in maçın sonunu çok iyi oynamasının yanı sıra, Polonya'daki maçta olduğu üzere kendi salonumuzda da sürekli aleyhimize çalınan düdüklerin normal sürenin sonunda tribünden gelen tepkilerden midir bilinmez ortaya çalınmaya başlamasıyla turu hak eden geçti.
Tammy Sutton Brown'un muhteşem oynadığı maçta, pivot fundamentalı bir çok erkek basketbolcuda olmayan Nevriye'nin dipten bulduğu sayılar maçın Fenerbahçe'ye gelmesini sağladı...

2 Şubat 2009 Pazartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Dışardan bakan gözler iki takımı tanımıyorsa eğer ; bir asrı geçen mazisiyle sahayı dolduran ekibin sarı lacivertli takım olduğunu duyunca sorar gözlerle bakardı maçtan sonra. 3 forvet 5 forvet, Semih mi Guiza mı derken maçtan sonra Uğur Boral asıl derdimizi net olarak ifade etti. Takımın içindeki oyuncu takım olamadıklarını itiraf etti.
Bunun yanı sıra yaşını başını da sineye çekip en azından tecrübeli diye züğürt tesellileri uydurduğumuz bir diğer İspanyol Josico'nun habire adale sakatlıkları geçirmesi, Espanyolların dedesi Aragones'in ise Espanya ile karıştırıpta bizim ülkeyi beraberliklere sevinmesi ağzımızın tadını iyiden iyiye kaçırdı.
Hamuru dereotuyla yoğrulmuş, peynirli poğaça 2 bardakta çayla başlamak niyetindeydim güne ancak 3 satır yazıyı mesai boyunca ancak toplayabildim...
Poğaça yarına kaldı.