31 Ocak 2009 Cumartesi

59 Dk

Dünyanın en küçük kıtasındaki Grand Slam'de finalin galibi Serana oldu. Rus ve Amerikalı tenisçileri karşı karşıya getiren final beklenen heyecana sahne olmadı ve 1 saat bile sürmeyen mücadeleyi Serana Williams kazandı. Korttaki korkunç halinin resmini koymaya gönlüm el vermediğinden nispeten kadına benzeyen bir görüntüsünü ekledim posta.

Serana William 2 - 0 Dinara Safina
6-0
6-3

Not: Sabah erken uyanamayıp,sonucu öğrenmeden tekrarını bekleyen arkadaşlar varsa maçın kusura bakmasın.

Galatasaray'ın Büyük Transferi

2002'den bu yana her yeni sezonda sağlıklı bir Hasan Şaş'ın en büyük transfer olduğunu yazar çizer yurdum insanını kandırıp dururlar.Bİr müjde de benden o zaman.Devre arasını boş geçiren Galatasaray'ın yine yeni yeniden en büyük transferi idmanlara başlayan Hasan Şaş oldu.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Clean Sheet

Fenerbahçe 1 - 0 Bursaspor

Postun başlığını atıp altını sonradan doldurduğum çok oldu ama üzerinden 1 gün hiç geçmemişti...
Babacan Volkan'ın kalesini kupa maçlarında gole kapatmasıyla ilgiliydi postun başlığı olan İngilizce futbol terimi.Volkan'ın güven kazanması açısından olumlu geçen maçın diğer öne çıkan isimleri ne kadar kaliteli bir stoper olduğunu gösteren Önder Turacı ve 2000'li yıllara beni geri götüren Emre Belezoğlu idi.
Ama yok umutlanmayacağım, hafta içi idmanda atar kesin bir yerleri.

Australian Open #4

Vera Zvonareva vs Dinara Safina
Elena Dementieva vs Serena Williams

Yarı finale yükselen bütün raketler belli oldu.Serena Williams Ruslar'ın arasına sızan tek raket ama işi çok zor.Dementieva oldukça formda.Diğer eşleşmede ise turnuva başından beri 3 setlik maç oynamayan Zvonareva ile sürekli tökezleyerek gelen Safina karşılaşacak.Turnuva başında favorim Safina idi ama bu maçta şanslar eşit.
Rafael Nadal vs Fernando Verdasco
Andy Roddick vs Roger Federer

Verdasco Murray'den sonra geçen senenin finalisti Tsonga'yı da eleyerek yoluna devam ediyor.Yarı finalde rakip Nadal.İspanyollar finali garantiledi.Federer Berdych'ten sonra Del Potro maçında işi oldukça sıkı tuttu ve 80 dakikada karşılamayı bitirdi.Nadal turnuva başından itibaren ilk defa bugün Simon karşısında zorlandı.Karşılaşma 3-0 bitsede son iki sette Simon set sayılarını kullanamayıp maçı maçı kaybetti.Roddick ise 4 raket içinde yarı finale en rahat gelen isim.Djokoviç sıcak nedeniyle maçı bırakınca fazla yorulmadan turu geçmiş oldu.Yarı finaldeki 4 rakette oldukça formda ama Federer-Nadal finali izliyeceğiz gibi gözüküyor.

Yenene Kadar






Bir oyuncu grubunun sinirleriyle bu kadar oynanmaz. Sırf bu sebepten maçın tekrar edilmesi gerkeiyor kanımca. Hele son resimdeki Baros'un halini görünce, maçın Sivas aleyhine hükmen mağlubiyetle tescil edilmesi bile içimden geçmiyor değil!


Galatasaray 1 - 1 Sivasspor

PS: Maçın ardından hakem yorumcuları Hüseyin Göçek'in genelde iyi bir maç yönettiği kanaatine varmışlar. 90+3'de duran topta pozisyon almaya çalışırken oyuncular; yılların tecrübesi Emre Aşık, Galatasaray medyasının provakatör(bknz: Levent Tüzemen'in maç yazsının son paragrafı) ilan etmeye çalıştığı Sivasspor'un Brezilyalı stoperi Bilica'nın ağzının ortasına çakıyor. Maçın hakemi pozisyonu gördüğünü ifade eden hareketlerle oyuncuları sukunete davet ediyor ve cebinden sarı kartını çıkarıyor. Görmese lafım yok, görüpte bu kararı vermesi iyi hakemlikse buna da lafım yok...

27 Ocak 2009 Salı

Cümle Günahları Affola

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en iyi sol kanat savunucularından birisi olan Hakan Ünsal erken denebilecek bir yaşta futbolu bıraktıktan sonra futbolu yorumlamaya başladı Ntv ve Ntvspor'da. Ercan Taner'in yönettiği, Sergen Yalçın ve Hakan Ünsal'ın yorumcu olarak katıldığı Futbol Zirvesi'nde konu spor basınının milli meselesi haline gelen sütten çıkmış ak kaşık Ümit Karan'ın atılması pozisyonuna geldi dün akşam.
Şu rakibi için kart isteyene sarı kart kuralı Hakan Ünsal'ın yıllarında olsa hiç bir maçı tamamlayamayacağından emin olduğum sol bek; Ümit Karan'ın pozisyonu ile ilgili yorumunda, hakemin bir futbolcuyu boş yere atamayacağını ve artık hakemlerin 8-10 yıl önceki ( benim zamanımda diye sıkıştırdı araya.) gibi olmadıklarının altını çizerken, özellikle Galatasaraylı futbolcuların sahanın mutlak hakiminin artık kendileri olmadığını anlamaları gerektiğini işaret etti.
Döktü içini, o da rahatladı bende.

Yozlaşma

Kulaklarımla duydum aşağıdakileri...

- "...benim şimdi onu forecast etmem zor ancak demand olacağı kesin."

forecast: tahmin etmek
demand: talep

26 Ocak 2009 Pazartesi

Australian Open #3

Melbourne'de ilk hafta sona erdi.Dünya'nın 1 numarası Jankovic 4. turda Fransız Bartoli'ye elendi ve grand slam kazanamama geleneğini bozmadı.5 numara Ivanovic ve 6 numara Venus Williams'ta turnuvaya erken veda ettiler.Avustralya'lılar için en büyük süpriz Wild Card ile turnuvaya katılan ve Avustralya adına yarışan Jelena Dokic.Tenis kariyeri boyunca bir çok sorunla karşılaşan Dokic için tenise muhteşem bir dönüş oldu.2. turdan itibaren seri başı katili olarak yoluna devam ediyor.Kurbanları Chakvetadze(17), Wozniacki(11) ve Kleybanova(29).Turnuvanın diğer bir büyük süprizi de İspanyol Suarez Navarro.2 turda Venus Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerine çekmişti ama onunla da yetinmede çeyrek finale kadar yükseldi.
Erkekler de ise en büyük süpriz tartışmasız Andy Murray'nin çeyrek finali göremesi.Herkes O'nu son dönemdeki formuyla Federer ve Nadal'dan bile önde görüyordu ama Verdasco mükemmel bir oyunla Murray'i eledi.Federer'de 4. turda elenmek üzereydi ama mükemmel bir geri dönüşle çeyrek finale yükseldi.Berdych karşısında ilk 2 seti kaybeden Federer 3. setten itibaren 2004-2007 yıllarındaki Federer gibi oynayarak maçı kazandı.Çeyrek finalde rakibi genç Arjantin'li Del Potro.Son şampiyon Djokovic ve finalist Tsonga'da bu sene çeyrek finali görmeyi başardılar ama Djokovic üzerinde büyük bir stres var.Kimsenin kendisini favori olarak göstermemesi moralini oldukça bozmuş durumda ve kendini ıspatlamak peşinde bu da maç içinde kendini fazlasıyla belli ediyor.


25 Ocak 2009 Pazar

Buna da Şükür

Aşk Tutulması'nı izlediğimden bu yana mevcut uğurlarıma yenileri eklendi. Maç öncesi yazımda muhtemel yağacak olan yağmurun hikmetine bereketli bir maç olmasını temenni ediyorum demiş ve öğleden sonra balık yemek için aşağıdaki balıkçının yolunu tutmuştuk. Trabzonspor niyetine hamsi hayaliyle evden çıktık ancak tekir aklımızı çeldi dükkana girince. Atatürk Caddesindeki Küçükyalı Balıkçısının taze balıklarının ve ağızda eriyen kalamarının reklamını yaptıktan sonra gelelim maça...

KÜÇÜKYALI BALIKÇISI 2

Adres: Atatürk Caddesi No:41 (Carrefour Express yanı) Küçükyalı İstanbul

Tel: 0216 489 13 63


Akşama kadar gözüm havada yağmuru bekledim.Yağmur geciktikçe kafamdaki acabalar çoğaldı. Maç öncesi kadroyu görünce Emre'ye rağmen içime sindi çıkan 11. İlk 20 dk karşılıklı ataklarla ortaya çıkan muhteşem mücadele iştahımı kabarttı. Dakikalar ilerledikçe haddinden fazla yüklendiğimiz ve geride bırakılan boş alanların gol geçiktikçe başımıza çorap öreceği aşikar olmaya başlamıştı.İlk yarı nispeten ortada geçerken takımın en iyi isminin Volkan Demirel olması endişelerimizi arttırdı.İkinci yarıya kötü oynayan Uğur'un yerine Kazım'la başlanması hocanın maça müdahil olması olarak algılandı tarafımdan ve umut tazeledim. Emre Belezoğlu'nun dikine oynamak konusunda müzminleşen halini nede olsa 60'dan sonra çıkar diye sineye çektim.Dakikalar 60-70-80 derken Emre hiç çıkmadı maçın sonuna dek. Deniz'e güvenmeyen hoca, yabancı kontenjanına takılan Josico'yu oyuna alabilmek için kaptanı çıkardığı vakit maç benim için bitti.
Orta sahasını eksiltmemek ve en azından berabere bitirebilmek adına maçı sözde orta saha oyuncusu Emre'yi hoca 90 dakika oyunda tuttu.Muhteşeme yakın oynayan Trabzonspor'un hocası ise maçın son 5 dakikası yiyebilecekleri bir kaza golünü engellemek adına oyuncu değişikleriyle heba etti ve goller beklediğimiz maç başladığı skorla sonuçlandı.
Volkan Demirel'in ellerine sağlık.Ne kadar iyi bir kaleci olduğunu dosta düşmana hatırlattı.Buna da şükür...

Fenerbahçe 0 - 0 Trabzonspor

Şükür Kavuşturana

Fenerbahçe 19:00 Trabzonspor
...

Karadenizin yağmurunu ardına takıpta gelen Trabzonspor ile Fenerbahçe Kadıköy'de karşılaşacak.İlk 5'in 4-5 puan arasına sıkıştığı son yılların en güzel mücadelesi aranın ardından büyük bir maçla açılıyor ve muhtemel yağacak olan yağmurun hikmetine bereketli bir maç olmasını temenni ediyorum.