23 Ocak 2009 Cuma

Mai ve Kırmızı

Mavi ve Kırmızı Halit Ziya Uşaklıgil'in Mai ve Siyah'ında olduğu gibi hayatla mücadeleyi anlatmasada birbirleriyle mücadeleyi yılmadan devam ettiren ezeli rakiplerin başlığı. Hafta başı Liverpool - Everton maç öncesi yazısının başlığı Kırmızıyla Mavinin Mücadelesi idi. O başlık beni uyandırmaya yetmedi ancak dün bir futbol sohbetinde en sevdiğim Galatasaraylı kardeşim bu detayı gözüme soktu.Aşağıdaki liste kırmızı ve mavi renklere sahip ekiplerin birbirleriyle yaptıkları derbi maçlarından benim anımsayabildiklerim...

  • Fenerbahçe - Galatasaray
  • Manchester United - Manchester City
  • Everton - Liverpool
  • West Ham United - Millwall
  • Lazio - Roma
  • Inter - Milan
  • Genoa - Sampdoria
  • Barcelona - Espanyol
  • Steaua Bükreş - Dinamo Bükreş
  • Boca Juniors - River Plate
  • ...

20 Ocak 2009 Salı

Chris Boş

Sun 11 vs Boston L 88-94
Mon 12 @ Boston L 109-115
Wed 14 vs Chicago L 98-102
Fri 16 @ Indiana L 104-111
Sun 18 vs Phoenix L 113-117
Mon 19 @ Atlanta L 84-87

Solomon'dan sebep Raptors maçlarını daha bir alıcı gözüyle izler oldum denk geldiğim vakit. Bulls'a karşı son hücumu ısrarla yüzüne gözüne bulaştıran Chris Bosh'u izlediğim vakit parmaklarımın ucuna kadr gelmişti de yazmamıştım bu başlıkla ve benzer içerikteki yazıyı. Akşam üzeri Atlanta maçınının son periyodunu izledim. Kanada takımının süper starı konumundaki Bosh ve takım arkadaşları maçın sonu nasıl oynanmazı gösterdiler bir kez daha. Mağlubiyet serisi 6'ya çıktı bu gidişle uzar gider bu liste.

PS: Son galibiyet Kanada'da yapamayıpta Memphis'e taşınmak zorunda kalan eski Vancouver yeni Memphis Grizzlies karşısında ayın 9'unda alınmış.

Australian Open 2009 #2

2. günün ardından 1. tur maçları tamamlandı.Erkeklerde süpriz yok. Favoriler set vermeden 2. tura yükseldi. Murray'in rakibi Pavel 2. sette sakatlığından dolayı maçı bıraktı, Nadal maça fırtına gibi girdi aynı şekilde çıktı.Toplam 4 oyun vererek maçı 77 dakikada bitirdi.Djokoviç ile Federer'de kritik anlarda işi ciddiye alarak maçlarını rahat bitirdiler.
Bayanlarda ie daha çekişmeli maçlar oldu.9 numaralı Radwanska ilk turda elendi.Dementieva ve Schnyder zorlanarak kazandılar.Ivanovic 2 - 0 kazandı ama çok fazla hatayla oynuyor.Fazla ümit vermiyor.

2. tur maçları bu gece 02:00 da başlıyor.(Eurosport)

Stres Bitti


Kaptan 3 sene daha bizleri mest etmeye devam edecek.Sıra Lugano'da

19 Ocak 2009 Pazartesi

Kırmızıyla Mavinin Mücadelesi

İsmini Mersey nehrinden alan şehrin iki ezeli rakibi Anfield'e çıktı çıkacak.Spormaxınız yoksa internet dehlizi neyinize yetmiyor.

Liverpool 22:00 Everton

Euroleague TOP 16


Zor kura nasıl olur?
Cevap: Grup H

Biri geçen sene olmak üzere son 3 yılda 2 kere Euroleague Şampiyonu CSKA ve geçen sezon Final 4 gören Siena.Gruptan çıkmak için çok çok iyi oynamak ve en az rakipler kadar sert olmamız lazım.

FTK


FENERBAHÇE - BURSASPOR

GALATASARAY - SİVASSPOR

ANTALYASPOR - BEŞİKTAŞ

DENİZLİSPOR - ANKARASPOR

Kupa'da çeyrek final eşleşmeleri bunlar.Böyle rezalet bir kupa formatından da anca böyle rezalet eşleşmeler çıkabilirdi.Aynı gruplardan çıkan Fenerbahçe-Bursaspor ve Antalyaspor - Beşiktaş birbirleriyle eşleşiyor.Grup maçları içeren bir format ama grup 1. si olmanın hiçbir önem taşımadığı bir kupa.

Bitti mi, Bitmediii...

Acun Ilıcalı'nın ne kadar başarılı bir insan olduğu mevzunun su götürmeyen hali. Bizim ona karşı sempatimizde hem Fenerli hemde Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olmasından ötürü az biraz daha fazla ama bunu yazmadan edemedim. Şu 500 bin lirayı vermek için akla karayı seçtikleri programda zırt pırt çeşitli ürünlerin reklamını yapan Acun vapurdaki satıcıları geçti.
Ciddi ciddi cümleye "Bakınız şu elimde görmüş olduğunuz..." diye başlayınca, sonunuda "...Bitti mi,bitmedi, yanında bir de mavi pilot kalem..." diye bağlayacak diye yüreğim ağzıma geldi.
Para nelere kadir...

18 Ocak 2009 Pazar

Australian Open 2009

19 Ocak - 1 Şubat. 2009'un ilk Grand Slam'i bu gece başlıyor.

Nadal sert kortta başarı elde edebilecek mi?
Djokoviç ünvanını koruyabilecek mi?
Murray ilk Grand Slam zaferini kazanabilecek mi?
Federer Sampras'ın rekoruna ortak olabilecek mi?
Yoksa bir süpriz gerçekleşecek mi?

Vicky Cristina Barcelona

İlk yarı sonunda 59 gol atıp, 50 puan toplayıp, Real Madrid'in 12 puan önünde lider olacaksın.Söylenecek fazla birşey yok. Sadece izleyip keyif almak lazım.
Not: Başlıktaki filmde en az Barcelona maçları kadar güzel.

Lazio - Juventus

Inter Atalanta deplasmanından mağlubiyetle dönünce haftanın son maçının önemi dahada fazlalaştı. Roma deplasmanında Lazio ile karşılaşacak olan Juventus rakibini yenerse lider Inter'le arasındaki puan farkı 1'e inecek.

Lazio 21:30 Juventus (NtvSpor)