26 Ekim 2009 Pazartesi

... Gezdiren Yesin

Başlık bu adam için...
Şu ülkede ne kadar futbol dilencisi varsa Alex'in sahada attığı her adım için şükretsinler. Ve de dua etsinler, Allah bir erkek evlat versin bu adama ki eşsiz yeteneğini gelecek nesillere taşıma ihtimali olsun.
***
Gelelim derbiye. Son 10 senedir süren galibiyet serisi boyunca, Kadıköy'e gelen Uefa şampiyonu Galatasaray dahil en ofansif kadroya sahip olan Rijkaard'ın takımı duran toptan gelen gol hariç çeyrek pozisyon dahi bulamadı. Daum'un Kazım tercihi sebebiyle savunmanın en uçta başlaması, Emre ve Cristian'ın önde basması, kenar bekleri yaşlı Roberto Carlos ve Gökhan'ın rakip kanat oyuncularına yakın oynaması ve onların önünde oynayan Vederson ve Mehmet Topuz'un kademelerine girmesi Fenerbahçe'nin savunma oyuncularına gerek kalmaksızın kalesini kolayca savunması sağladı.

Rakibin en önemli silahı, Türk futbolunun yeni Hasan Şaş'ı, sahayı enine katetmek konusunda mahir Arda Turan solda başladı, 20. dk'dan sonra sağa geçti, ilk yarıyı ortada bitirdi. İkinci yarı duran toptan gelen golün ortasını yapmasına karşın oyundan alındı. Oynadığı süre boyunca bir kez adam eksiltemedi. Sen Metin Oktay'sın demekle onun kadar futbolcu, hadi futbolculuğu geçtim onun tırnağı kadar güzel insan olabilmek...

Savunmayı yaparken Fenerbahçe, Emre liderliğinde önde basarak kaptığı toplar sayesinde Galatasaray'ın milli olmasına milli ama yetersiz savunma 4'lüsünü çok rahat geçti. Fenerbahçe'nin bayrak adamı Alex'in arka direkte bulduğu golle demoralize olmaya hazır rakibini bozdu ve henüz 15. dk'da maçı Fenerbahçe lehine kanımca tescilledi. Emre'nin muhteşem hamle zamanlamasıyla kazanılan top ve Alex'in bireysel yeteneği sebebiyle penaltıyla sonuçlanan pozisyonun ardından fark 2'ye çıktı. Balta'nın duran toptan bulduğu gol ne Galatasaray'ı umutlandırdı ne de Fenerbahçe'yi endişelendirdi.

Aşırı gerginliğin sonucu beklenen oldu ve Keita değme kickboxculara taş çıkartırcasına attığı yumrukla soyunma odasının yolunu tutunca Fenerbahçe'nin atacağı yeni goller beklenir oldu. İspanyol attı da çoğunluğun gönlünden geçen skor sağlanmış oldu.

2 yorum:

NYG dedi ki...

tüm yazılı basın içerisindeen güzel başlık ödülünü sana veriyorum :)

Okechukwu dedi ki...

aman efem estağfurullah, o sizin güzelliğiniz:)
güzellikten kastım beşer tabiatız...koz vermeyelim cimbomlu kardeşlere, bahaneye bakarlar buhran halinde. adımız çıkmasın sonra:)