20 Şubat 2009 Cuma

Zico Vs. Lucescu

Türk spor basınının gözü aydın...
Uefa kupasında Galatasaray ilk 16'ya kalamasa dahi, olası bir Zico-Lucescu mücadelesi oldukça fazla malzeme verecektir gazete sayfalarına. İngiliz ekipleriyle karşılaşan Zico'nun takımı CSKA ve Lucescu'nun ekibi Shaktar 2. maçlar öncesi avantajlı skorlar elde etti. Aston Villa deplasmanında Vagner Love(Uefa'da 9.golü) ile öne geçen Moskova ekibi,Carew'in golüne engel olamasa da deplasmanda alınan gollü beraberlikle evine umutlu döndü. Shakhtar ise Ukrayna'da ağırladığı Tottenham karşısında maçın sonlarında bulduğu 2 golle sahadan net bir skorla ayrıldı. Lucescu ve Zico'nun ekipleri bu turu geçerlerse, çeyrek final yolunda rakip olacaklar ve 2 hocayı karşılaştırmak için elle tutulur veriler elde edeceğiz.

Lucescu için Totteham karşısında alınan galibiyetin ayrı bir önemi daha var. Futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde bundan önce İngiliz ekipleri karşısında galibiyeti bulunmayan Romen hoca 10. maçta ilk galibiyet sevincine ulaştı.

Lucescu, futbolculuk zamanında 1 kez(Dinamo Bükreş),kulüp takımı çalıştırırken 7 kez (Inter,Galatasaray,Beşiktaş,Shaktar), milli takım çalıştırken ise 2 kere(Romanya) İngiliz ekipleriyle mücadele etmiş.

Hiç yorum yok: