6 Aralık 2008 Cumartesi

Yardımsever Yardımcı

Bana kimse hakem çizgide değildi, o sebepten kaçırmış olabilir demesin. Ofsayt gerekçesiyle ilk iptal ettiği golden sonra topun dibine giren Guiza'nın sarı kart görmesi için James Bond misali kafasına geçirdiği kulaklık vasıtasıyla orta hakeme tam 3 kere sarı kart-sarı kart-sarı kart diye yakaran adamın iyi niyetinden o dakika itibarıyla şüphe etmiştim. İkinci iptal ettiği gol ise evlere şenlik. O golü görmek için hatta olmaya falan gerek yok, göz kusuru olmayan her insan evladı onun içerde olduğunu uzaydan bile farkeder.
Bir kaç senedir bunları siyah gömleğin verdiği kötü imajı silmek amacıyla farklı renklerle donatmaya başladılar. Turkuaz,sarı,kırmızı farketmez ; kalbi kara olanlar hangi renk giyerse giyin futbol sever için kara gömlekli adam sıfatından kurtulamıyor.
***
Maçla ilgili yazıda Selçuk'u ön plana çıkarmayı düşünüyordum maçı izlerken ancak yardımcı hakem bana hedef saptırdı. Son cümleyi Selçuk' a ayırıp hakkını teslim edelim. Tek kelimele muhteşemdi.

Denizlispor 0-1 Fenerbahçe

1899 % Hoffenheim

Bütüm köy geldi gelmesine ama Luca Toni'yi durdurmaya yetmedi...


5 Aralık 2008 Cuma

Tony Adams&Sol Campbell

2001-02 sezonunda Arsenal İngiltere'de duble yaparken savunmadaki ikili yeni transfer Sol Campbell ve Arsenal'ın bayrak adamlarından Tony Adams'tı. Muhteşem ikiliyi yakaladıkları sezonun ardından, Tony Adams'ın futbolu bırakması işi yarım bırakmıştı.
2006 senesinde yolları bu sefer Portsmoth'da kesişti. Sol Campbell'in oyuncu olarak bulunduğu kadroda Tony Adam ise Harry Redknapp'ın yardımcısı idi. Bu sezon ise teknik direktör Adams ve stoper Campbell aynı sahaya çıkıyor.

Haydi Hoffenheim

21:30 - Kanal 24

Denizli'de Fener maçı biter , Allianz-Arena'da Almanya'nın beklediği maç başlar. Evli olanlar ne yapar bilmiyorum ama sevgilisiyle aynı evi paylaşmayanlar için bahaneler elzem olabilir bu Cuma akşamı.
Not: Hoffenheim ilk yarının son 2 haftasına girilen Bundesliga'nın lideri. İkinci Bayern Münih karşısına 3 puan avantajla çıkan sürpriz ekip berabere dahi kalsa ilk yarıyı büyük ihtimalle lider bitirecek.
Hoffenheim'la ilgili postlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

Kutlu Olsun

5 Aralık 1934 yılında Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kazanan dünya üzerindeki 2. ulusa mensupken,74 sene sonra gelinen tabloyu Ercan Akyol aşağıdaki çarpıcı karikatürle resmetmiş.

2 Aralık 2008 Salı

Zafer Vuruşu

Robert Duvall'ın İskoç 2. lig takımı Kilnockie'nin idealist teknik direktörünü, Micheal Keaton'ın ise takımın Amerikalı hırslı sahibini oynadığını futbol dolu film saha içi görüntüleri ve Glasgow şehrinin 2 takımının rekabetine yer verdiği için dahi izlenmeye değer.
Filmdeki sorunlu ancak özünde iyi insan olan forveti ise filmin çekildiği dönemde Kilmarnock formasıyla profesyonel futbolculuk kariyerine devam eden , futbol kariyerinin büyük bir bölümünü ise Rangers'da (418 maç-251 gol) geçirmiş olan eski bir İskoç milli futbolcu Ally McCoist oynuyor.
15 senelik muhteşem Rangers kariyerinin ardından 2007 Ocak'tan bu yana Ali Rangers'ın teknik kadrosunda antrenör olarak görev alıyor.

Ne Hınçmış Be...


Fenerbahçe 4 - 1 Galatasaray
"Galatasaray’ın Turkcell Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe’ye Kadıköy’de 4-1 mağlup olduğu maçta teknik direktör Skibbe’nin hatalı kararlar verdiğini belirten Uluç, Arsenal maçında çok kötü bir performans sergileyen Roberto Carlos’un savunduğu bölgenin adeta “maden” olduğunu, ancak Alman çalıştırıcının bunu değerlendiremeyerek yetersizliğini ortaya koyduğunu söyledi. "

Fenerbahçe 2 - 0 Ankaraspor
"Usta kalem Hıncal Uluç hafta sonu oynanan Fenerbahçe - Ankaraspor karşılaşmasını değerlendirdi. Uluç "Aykut hoca, 'Fenerbahçe kazansın' diye elinden geleni yaptı. Niyeti kötü olmayabilir ama bilinç altında ne var bilemem" dedi. "

Fenerbahçe 2 - 1 Beşiktaş
"Geçen hafta Fenerbahçe ve Aragones'in maçın genel görünümüne bir katkı yapacak halinin olmadığını söyledim. Bunu söylerken de Galatasaray derbisi dahil Fenerbahçe'nin kazandığı maçların rakipleri tarafından ikram edildiğini ifade etmiştim. Fenerbahçe maçı kazanmak için hiçbir şey yapmıyor. Yapacak gücü de yok zaten. Ama Fener'in adından korkanlar maçı ikram ediyorlar. Bunu açık açık söyledim. Bu yüzden de dedim ki "Fenerbahçe'nin ne olduğu belli. Mustafa Denizli bunun üstüne çıkarsa kazanır, altına inerse kaybeder ama Mustafa Denizli artık benim bildiğim Mustafa Denizli değil, muhtemelen o da korkacak ve maçı Fenerbahçe'ye verecek." Aynen de öyle oldu."

Yukardaki haber metinleri son 1 aydan derlenmiş Hıncal Uluç yorumları. Fenerbahçe galibiyetlerini her daim rakip antrenörün yetersizliğine bağlayan usta kalem! , 40 yılın başı Avrupa'da kazandığımız maçlarda ise rakibin en kötü döneminde olmasını gerekçe göstermiştir. Son 10 yılda Hıncal Uluç'a göre Fenerbahçe'nin bileğinin hakkıyla kazandığı bir maç varsa söyleyinde bizde öğrenelim...

30 Kasım 2008 Pazar

Yetiş Abay Maç Gidiyor

Hacettepe'nin üzerindeki garip forma olmasa; iki takımdan hangisin Türk futbol tarihine altın harflerle adını yazdırdığını sorsalar bilmeyen birine, olsa olsa forma rengi eflatun olan bir takımın bugün tesadüfen iyi göründüğünü düşüneceğinden kırmızılar derdi. Hacettepe 9 kişi kalana dek (10 kişiyken değişen birşey yoktu) maçın tek hakimiydi , rakibin en iyi oyuncularından biri olan Zoko 16' da faul olmayan pozisyonda sarı kart gördü, 36' da ise yerde otururken sarı kart istedi diye atıldı. Kimsenin görmediği pozisyonda penaltıyı muhteşem gören Süleyman Abay , siyahla beyazı karıştırıp sarı kartı yanlış oyuncuya gösterip 15 dk sonra onuda ikinci sarı kartla atınca maç bitti.
***
Lincol'ün maçın sonunda 9 kişi kalan rakiple alay etmek amacıyla top sektirmesi ise karakter zaafının basit bir göstergesi. Ben onun sporcu olmadığını biliyorum zaten, o sebepten şaşırmadım.

Galatasaray 3 - 1 Hacettepe

Derbicik


Kim ne derse desin ben Mustafa hocayı severim ve yaptığı işe saygı duyarım. Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde kanatlarda ters ayaklı oyuncular kullanmasına, 4-3 'lük Antep maçının ikinci yarısı başlarken sahanın ortasında 3-0 geride olan oyuncularıyla konuşmasına ve geriden gelen Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'ı yenmek zorunda olduğu maçta Ali Güneş'i forvet gibi oynatmasına (Ali Güneş ve Yusuf Şimşek'in golleriyle 2-1 sonuçlandı maç) şahit olduğumdan ötürü çıkardığı kadrolar beni şaşırtmıyor. Bobo ve Holosko'nun maça başlarken Bjk kadrosunda bulunmaması hocayı eleştirenlerin en büyük dayanağı. Ancak beğenilmeyen kadro Volkan'ın sürpriz pası ve Guiza'nın 1. sınıf vuruşu maçı 2-1' e çevirmese oyun kontrolünü eline almıştı. Bir anlık yerleşim hatası sonucu yenilen gol ve Cisse'nin atılışının ardından maçın seyri değişti. Benim Bjk kadrosuna ilişkin tek muhalefetim Toraman'a olabilir. Kapıdan bacadan dahi olsa oynatacağım hiç bir takıma sokmayağımı peşinen söyleyeceğim İbrahim Toraman'ın illa oynaması gerekiyorsa da ancak ve ancak stoper olarak görev yapabileceğini düşünüyorum. Bek olarak oynaması Fenerbahçe'nin sol taraftan Uğur ve Carlos'la gelecek akınlarını kesmek adına Mustafa Hoca tarafından düşünülmüş olmalı ancak , Fenerbahçe'nin sol taraftaki savunma zaaflarının ortaya çıkmasınada engel olmuştur bu hamle.
***
Fenerbahçe'ye gelecek olursak, kadrolar açıklandığı vakit Selçuk'un orta sahadaki tek defansif adam olduğunu gördüğüm vakit eyvah dedim. Alex ve Devid'in fiziksel yetersizlikleride eklenince bu tabloya kadro seçimi konusunda endişelerim oldu. Selçuk'un ön direkte attığı golle morallenerek orta sahayı iyi kontrol etmesi ve ilk yarı bitmeden Bjk'nin ön liberosunun atılması Fenerbahçe'nin orta saha zaafını ortadan kaldırdı. Son haftalarda güçlenen Gökhan Gönül'ü izlerken keyiflenirken, onun hakemle oynamasına üzülüyorum. Yenel ilk golden önce İbrahim Üzülmez'in eliyle koluyla ona faul yapmasına karşın aleyhine çalınan düdüğe itiraz amacıyla "Kur'an çarpsın dokunmadım hocam!" derken yan hakeme yerine dönmeyi unuttu. Guiza'nın attığı gol ve sonrasında Aragones'in Alex'i çıkarıp Josico'yu orta sahaya almasıyla maçın skoru tescil edildi. Oyundan düşen Bjk karşısında bulunan pozisyonlar rakip sarı-kırmızılı olmadığından değerlendirilemedi ve skor ilk yarı atılan gollerle belirlenmiş oldu.

Fenerbahçe 2- 1 Bjk

Seviyorum Ulan

Seni tekmeye kafa soktuğun için ,
senide topa inanılmaz vurduğun için seviyorum.