31 Ekim 2008 Cuma

Andriea & Caron Butler

Tamam bizim Caron'da (Butler) çok güzel bir insan değil ancak Tyra Banks , Eva Longoria hele Adriana Lima'yı gördükten sonra Mario Jaric'in yanında bu nedir yaa.

Beyaz Adamlarda Sıçrar

Geçtiğimiz sene Euroleague resmi sitesi yılın en iyi fotoğrafı adayı yapınca Bajramovic kafasından destek alarak attılan ilginç hook atışını , cümbür cemaat ankete yığılıp Vidmar'ı birinci yapmıştık. Türk'ün anket sevdasından öte gerçekten ilginç bir resim olduğunun altını çizdikten sonra bir sonraki resme geçelim.

Kara tenli Nba oyuncularının en büyük keyiflerinden biridir beyaz uzunlarının kafasının üstünden smaç vurmak. Bu işi görev edinip yapmadan rahat edemezler genelde. Aşağıdaki resimde ( ...tamam Vidmar'ın +10 cm'lik bir avantajı var ama...) ise sonuç itibariyle bir beyaz olan Vidmar'ın Alba Berlin'in Amerikalısı Sesay'i çemberin içine soktuğu görülmekte.
Ayıptır,günahtır Gasper. ..



Fenerbahçe 82 - 73 Alba Berlin

30 Ekim 2008 Perşembe

NETS'ini Kurtaran Kaptan



2001 den beri sezona ilk kez Jason Kidd ve Richard Jefferson`un olmadigi bi kadroyla baslayan Nets, sezon acilisi macinda bizim mahallenin takimi Washington Wizards'i 95-85 yenmisler. Nets kocu Carter'in takim arkadaslari tarafindan kaptan secildigini soylemis mactan evvel. Zaten gecen sezonki ilk mactaki ilk 5ten sadece Carter; butun kadrodan Carter,Josh Boone ve Sean Williams' in bu sezonki ilk macta kadroda oldugunu dusununce zor olmasa gerek Carter'i kaptan secmek.


Fena da oynamamis kaptan ilk macta:

9-17, 21 Pts 3 Rebs, 6 Assists

Siftah


Sevgili Blog,
Idealtepedeki kardesimin yogun israrlarinin yavas yavas umutsuzluk ve bezginlige donmeye baslamasi sonucu; sana bir kac satir karalamak boynumun borcu oldu.
Hadi bismillah..
Baltimore'dan Hiko

29 Ekim 2008 Çarşamba

Futbol Düştü

10 gün önce Alfio Basile 'den boşalan koltuk için adaylardan bahsederken yazının son cümlesine teknik ekibe ucundan köşesinden katılmasıyla ilgili temennilerle birlikte Maradona'yı eklemiştim. Ama pekte umudum yoktu açıkçası.

Dün ise "Estudiantes Ruhu" başlığı altında karalayıp Bilardo ve Maradona'dan bahsederken aynı saatlerde Maradona'nın Arjantin Milli takımının başına geçtiği,Bilardo'nun ise onun yardımcısı olacağı haberleri düşmüş ajanslara.
94 dünya kupasında milli takım formasıyla sahaya çıkan Diego'nun milyonlara yaşattığı hayal kırıklığını hatırladığım için teknik adamlık kariyerinin Bilardo'nun yardımlarına rağmen çokta uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.

Maradona Tanrı mı bilmiyorum , ancak Tanrı'nın Arjantin'li olmadığına emin oldum bu karardan sonra.

PS:Haşa.)

28 Ekim 2008 Salı

No See Dee

Baltimore'dan ses çıkacağı yok,siftah yine bize düştü. Ağabeyimle paylaştığımız odanın duvarını süsleyen ilk posterlerden biri olan Dee Brown smacının altını bu gece oynanacak 3 maçla başlayacak olan Nba sezonun 3-5 günlük yayın akışıyla doldurayım.

Nba TV
29.10
/ 02.30 Chicago Milwaukee
30.10 / 01.00 Philadelphia Toronto
30.10 / 04.30 Golden State New Orleans
31.10 / 01.00 Cleveland Charlotte
31.10 / 04.30 Phoenix New Orleans

Maldonado Mucizesi

Salma Hayek'in yönettiği Peter Fonda'nın oynadığı 2003 yapımı The Maldonado Miracle , bizim Maldonado'yu stadda izlemekten 10 kat daha keyifli.

Estudiantes Ruhu

ESTUDIANTES - LANUS / Ntv Spor - 23:20

Armut dibine düşermiş hikayesi Veronların durumu.
Baba-oğul doğdukları şehrin takımı Estudiantes'de başladıkları futbol kariyerlerine gezip dolaştıktan sonra aynı kulüpte devam ettiler.Baba Juan Ramón Estudiantes'de noktaladı futbolculuk kariyerini.Bizim kuşağın yakından tanıdığı Juan Sebastián'ın 33'ünden sonra okyanus aşırı uçak yolculuklarını bir kez daha göze alamayacağı ihtimalini düşününce onunda futbolu La Plata'da bırakacağı aşikar.
Baba ve oğul girizgahından sonra gelelim asıl bahsetmek istediğim asaletten yoksun Estudiantes ruhuna...

Futbol futboldur ve önemli olan tek şey kazanmaktır. 60'larda Estudiantes forması giyen baba Veron o yılları anlatırken rakip oyuncuların alışkanlıkları , karakter yapıları , zayıflıkları ve hatta özel hayatlarının ayrıntılarına maçtan önce çalışarak maç içinde onları tahrik edip atılmalarını sağlamaya çalıştıklarından bahseder.

86 Meksika'yı kazanan Arjantin milli takımının başında bir başka Estudiantes'li Carlos Bilardo vardı ve Estudiantes ruhunun olduğu yerde Maradona'nın elinin "Tanrının eli" halini alması şaşılası bir durum olmasa gerek.

Dünyanın öbür ucuna gitmeye gerek kalmaksızın benzer örnekleri çoğaltmak mümkün ancak elimizden geldiğince tarafsız kalıp; varsın galip gelmesin , kupalar almasın taraftarı olduğunuz takım yeter ki temiz oynasın deyipte kapatalım bu çirkin bahsi.

Blogging iyidir...

Blogger'a gelen manasız yasak sebebiyle 3-5 gün ara vermek zorunda kaldığımız "günlük" yazılarımızı diriltme vakti...