22 Ekim 2008 Çarşamba

Fab Five #1

Jalen Rose - Juwan Howard - Jimmy King - Chris Webber - Ray Jackson

CFR Cluj & Anorthosis Famagusta

Bordeaux - CFR Cluj mücadelesinin ilk yarısından gol çıkmamış. Blog camiası toptan dalga geçti Rumen takımıyla ama taş gibi çıktılar.
Anorthosis ise Inter deplasmanında 44'de yediği golle 1-0 mağlup girmiş Giuseppe Meazza'da soyunma odasına. Panathinaikos -Werder Bremen maçının berabere bitmesi halinde (ilk yarısı 1-1) Inter mağlubiyetine karşın Rum ekibi ikinci tura çıkabilir.

Fırfır yapma len...

Avrupa Şampiyonası zamanı JVC'nin para maçı linkini vermiş idik , şimdi ise sıra geldi Yeni Rakı'nın düzenlediği büyük usta Sergen Yalçın'ın maçları anlattığı sanal langırtta.

21 Ekim 2008 Salı

Maç Önü


İşten güçten konsantre olamadığımdan mıdır yoksa bu sene takımın kör topal gitmesinde midir bilmiyorum ancak...
...diye başlayıpta bitirmeye vakit bulamadığımdan taslaklar içine bırakmıştım dün akşam üzeri bu postu.Şimdi devam edelim maç hala başlamamış gibi.

Maçın havasına giremedim gün boyu. Öğrenci olduk finallere girdik çıktık, aşık olduk kendimizi yollara verdik , asker olduk yerlerde süründük , işten güçten onca stres sahibi oldukta bunca senelik hayatımızda kafayı yastığa koyduğumuz vakit en azından gün aşırıda olsa Fenerli bir topçucun ezeli rakibe goller attığını yada geçen sezon yaşanan istisnai durumdan ötürü dünyanın en iyi kalecisi Cech'le karşı karşıya kaldığını hayal etmeden uykuya dalmadık.
Geçtiğimiz sezonun ardından beklentilerin yüksek olması , son 8 sezonda şampiyon olunamayan sezonlarda dahi istikrarın korunması , iyi oynamasada takım, iyi oyunculardan oluşan iyi bir ekip olduğunu biliyor olmanın rahatlığından sonra ; bu sezon hocasından , kulübesine kadar bakınca insan heba olan onca emeğe acıyor.
Çubuklu aşkımızı baki ancak bugüne dek Fenerbahçe'nin dahil olduğu her türlü spor müsabakasını Fenerbahçe aşkıyla izleyen ben, Arsenal maçını futbolu sevdiğim için izleyeceğim.

20 Ekim 2008 Pazartesi

Maşallah

Nicedir blogun yazar yetkilerini sahip olupta okur-yazmaz takipçisi Hiko kardeşim Phelps'in memleketinde dünya evine girdi. Bu vesileyle hem yengemin hemde kankamın gözlerinden öptükten sonra siz değerli blog okuyucularına (3-5 kişiyi geçtik maşallah.) evlenip barklanarak muradına eren bu güzel kardeşimin bundan sonra başta Nba olmak üzere , memleketinin takımı Baltimore Ravens hatrına belki Nfl'le ilgili yazılarıyla Amerika'dan sesimiz olacağını söylemek istiyorum.
Washington'dan Ali Kırca misali.

PS: Resim ne olaki diyenler için...Ravens Cheerleaders 2008-09 takvimi. Gelirken eli boş gelmesin diye zarf atıyorum.

Tau Ceramica - Fenerbahçe

Şansal Büyüka ve ekibi ne bulsa almış bu sene Digiturk'e. Futbol ve basketbol 1. ligleri derken Euroleague'e de el atmışlar. Benim gibi inatla bu tekelin karşısında duran vardır elbet.
İspanyolca ama idare edin artık.Alın size maç..

19 Ekim 2008 Pazar

Vurun Tolga'ya...

Fenerbahçe formasıyla 615 maçta 423 gol kaydeden Lefter Küçükandonyadis için tribünler "Ver Lefter'e yazsın deftere" demişler vakti zamanında.
2005 senesinde ilk lig maçına Galatasaray karşısında Samiyen'de çıkan genç kaleci 20 dk'da iki manasız golle maçın kopmasına sebep olmuş Tromso şokundan çıkmaya çalışan rakiplerine elinden gelen yardımı yapmıştı. Samiyen'de istikrarlı çizgi oyununa devam eden milli kalecinin 72'de Sabri'nin beline sarılarak yaptırdığı penaltı-hakemin ise eyyam yaparak kale atışı verdiği- pozisyonunu hayranlıkla izledim.
Şenol Güneş ve Orhan Çıkrıkçı'nın Türk futboluna hediyesi olan , Trabzonspor kontenjanından A milli futbol takımının yedek kulubesinin gediklisi haline gelen Tolga Zengin'e Samiyen sempatisi sebebiyle vurun Tolga'ya alsın içeriye demek istiyorum.

Massa'nın Memleketine Kısmetmiş

Lewis Hamilton F1 tarihinin en genç şampiyonu ünvanını Çin Grand Prix'sini 1. bitirmesine karşın henüz garantiliyemedi. 19. yy'da İngiliz sömürgesi olan Şangay'da koşulan yarışta rakibi Massa'da 2. olunca mücadele Massa'nın memleketinde(Sao Paulo) koşulacak Brezilya Grand Prix'sine kaldı.
7 puan farkla lider giden genç İngiliz pilota şampiyon olması için 4 puan yetecek.