11 Ekim 2008 Cumartesi

Sporcu Ahlakı

"Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler , zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki ,çevik aynı zamanda ahlaklısını severim."

Resimdeki sporcular 90'lı yılların sonunda F1 rekabetinin bizim ülkede rağbet görmesini sebep olan en önemli temsilcilerdi. Mika, Finlerin motor sporlarına armağan ettiği kariyerinin nerdeyse hepsini McLaren'de geçiren 98 ve 99 dünya şampiyonuyken, Schumacher ise 7 dünya şampiyonluğu ile istatistiksel olarak F1'in en zeki ve çevik sporcusu.
Yeni yüz yıl sporcuda ahlak aramadığından ve yeni nesilde ne olursa olsun saha sonuçlarının bir şekilde alınması gerekliliğine inandırıldığından, rakibinin fotoğrafı çekilirken arkasından ona kulak yapan Michael bir efsane.
97 senesinde Jerez'de koşulan Avrupa GP'si bilen bilir ama hatırlatmakta yarar var;
Sezonun son yarışında lider Schumacher ikinci ise Williams’ın Kanadalı pilotu Jacques Villeneuve’dü. Yarışın 47. turunda Villeneuve'ün içerden yaptığı atakta kapıyı kapatmakta geciken Michael sporcu kimliğine yakışan hareketi yaparak çizgi dışına çıkarak rakibine bilerek çarptı. Kendisi yarış dışı kalırken Kanadalı temasa rağmen yarışa temposunu yitirsede devam etti. Jacques Villeneuve'ün dünya şamiyonu, Michael'ın sportmenlik dışı davranışı sebebiyle tüm puanlarının silinmesine yol açan yarışın galibi ise kariyerinde ilk kez podyumun en üst basamağına çıkan Mika Hakkinen olmuştu.

10 Ekim 2008 Cuma

Sercan Yıldırım

Sercan Yıldırım atmaya devam ediyor...
Ligde attığı gollere formasını ilk kez giydiği Ümit Milli Takım'da bir yenisi ekleyen oyuncu henüz 18 yaşında ve üst düzey yeteneklere sahip. Haftasonu Galatasaray ve bu akşam Belarus karşısında kaydettiği kolay gözüken goller neredeyse birbirinin aynı. Kaleciden dönen topları tamamlayan Sercan, bir golcünün sahip olması gereken belkide en önemli meziyet olan doğru zamanda doğru yerde bulunmakta oldukça mahir.
Süratli , ikili mücadeleye girmekten çekinmiyor , her iki ayağıylada kaleyi görünce kendine güvenerek deniyor. Mevkileri farklıda olsa futbol dünyasına adım attıkları yaşlar ve futbol yeteneklerinin benzerliği sebebiyle benzettiğim Emre Belözoğlu'ndan bu yana ilk kez bir genç oyuncu bu kadar heyecanlandırdı beni.
Allah sonunu benzetmesin...

Not: Korkut Göze gibi hissettim kendimi.)

Franck Ribery

Dişleri yaptırsaydın bari be paşam.

Georgi Glouchkov

Sarunas Marciulionis ve Drazen Petrovic sanırdım ben bu işin miladı ancak Nba'de oynayan ilk doğu Avrupalı oyuncunı Bulgar olabileceği 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Ne Giyse Yakışıyor


9 Ekim 2008 Perşembe

Dedim ama hele bi sor niye...

Başkan Demirören "Ben olduğum sürece Mustafa Denizli Beşiktaş Kulübü'nden içeri giremez" demişti , şimdi ise "...dedim ama hele bi sor niye" diyor.
Beşiktaş taraftarını Sefil Bilo , kendisini ise Banker Maho sananlar filmi sonuna kadar bir kez daha izlemeli.

NBA Europe Live 2008

İlk maç başladan yetiştirdimya maç programını bunada şükür. Maçlar ntv ve ntvspor'da.

9 EKİM PERŞEMBE NEW JERSEY-MIAMI 21:00 / CANLI (NTVSpor)
12 EKİM PAZAR NEW JERSEY-MIAMI 21:00 / CANLI (NTV)
14 EKİM SALI WASHINGTON-N.ORLEANS 21:00 / CANLI (NTVSpor)
17 EKİM CUMA WASHINGTON-N.ORLEANS 22:30 / CANLI (NTVSpor)

8 Ekim 2008 Çarşamba

Fiskobirlik Fındık Ezmesi

Kaşıkla yenir , ekmeğe sürülüp heba edilmez. Chokella ile nutella'yı toplasan , ikisi bir Fiskobirlik fındık ezmesi etmez.

O kadar...

Top Geçer...

Asansör Takımlar

Asansör takımları vardır bizim ligin. Güç bela 1. lige çıkar , bir bilemedin 2 sene sonra alt lige geri dönerler. Bir üst lige çıkar çıkmaz ilk işleri çıkaran hocayı kovmak olan bu kulüpler , sezona başladıkları hocayı ilk yarının ortalarında değiştirir , işler iyice kötü giderse bir kaç yeni teknik adamla daha çalışırlar düşene dek. Düşer düşmezde 2 sene önce takımı 1. lige taşıyıp ardından yükü kaldıramaz bahanesiyle kovulan eski hocalarını takımın başına getirirler. Bu armalar ise iki ecnebi takımına ait. Bu sezon ülkelerinin en üst liglerinde oynama hakkını kazanan iki takımın az önce tariflediğim bizim takımların muadilleri olacağı bekleniyordu ancak 7 hafta sonra herkesi yanılttılar.

Hoffenheim'ın performansı inanılmaz. Bundesliga'da şu anda 3. durumda olan takımın önlenemez yükselişi tam 3 senedir devam ediyor. 2006-07 sezonunda "Regionalliga Süd" isimli bölgesel ligde 2. olarak 2. Bundesliga'ya yükselen ekip takip eden sezon bir kez daha 2. olarak Bundesliga'ya yükselme hakkını kazandı. Yükselecek yeri kalmayan Hoffenheim ilk 7 haftadaki performansını sürdürüp Avrupa kupaları için kendine bir yer edinebilirse muhteşem performansını taçlandırmış olur. Bu işler sadece FM'de olmuyor demekki...

Hull City ise tarihinde ilk kez İngiliz futbolunun en üst basamağında kendine yer bulduğu sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. 7. hafta sonunda Premier ligde üçüncü sırada bulunan ekip geride bıraktığımız son iki haftada 2 Londra ekibi Arsenel ve Tottenham'ı mağlup etti 3. Londra takımı Zola'lı West Ham ise sırasını bekliyor.

7 Ekim 2008 Salı

Pivot - Santrafor

Bir zamanlar Türk basketbolunun en büyük sıkıntısı uzun oyuncu sayısının azlığı idi. Kıtlık zamanında Tamer Oyguç'u ortaya koyup mecburiyetten alan savunması yapan Aydın Örs'ün Efes Pilsen'i alan savunmasında uzman olmuştu.
Avrupa Şampiyonası elemeleri arifesinde Ömer Aşık ve Semih'in sakatlıkları sonucu A Milli takım kadrosundan çıkartılmasına , Ermal'in milli takım kadrosuna alınmamasına , Hüseyin Beşok'un hiç düşünülmemesine karşın ülke basketbolu pota altını domine edebilecek sayıda nitelikli uzunu bir çırpıda çıkarabilecek hale geldi.
Türk basketbolunun o zaman çektiği bu sıkıntılar , dönemin genç uzunlarının kişisel basketbol kariyerlerinide bir hayli etkilemişti. Uzun dediysem Fatih Solak , Ermal Kurço yada Ömer Aşık ile karıştırmayın. O dönem altyapı koçları (yokluktan) boyu 2 metreden 1 cm fazla ise genç bir oyuncunun , ilk idmanda pota altına gönderirdi. Nice 2.01'lik pivot geçmiştir ülke basketbolundan. Etiketini futbol diye attığım yazıda bu kadar basketbol bahsinden sonra gelelim Peter Crouch'a...

Bu arkadaşın boyuda 2.01 ve futbolcu. Boyuna kıyasla ayaklarına oldukça hakim bu pivot santrafor, fiziğinden beklenmeyecek oranda elastik vuruşlar yapabiliyor. Haftasonu yukardaki golü Stoke City kalesine gönderen ve tekrar İngiltere milli takım kadrsouna dahil edilen Crouch'un Portsmouth'da partneri olan Defoe ile arasında tamı tamına 32 cm boy farkı var.
Song ve Mondragon'un hiç unutamayacakları , ortalama bir futbol taraftarının hatırlaması gereken benzer bir golü Liverpool formasıyla Galatasaray'a atmıştı Crouch. Varsa hatırlıyamayan işte gol...

UEFA Kupası

B GRUBU
Benfica
Olympiakos
Galatasaray
Hertha Berlin
Metalist Kharkiv
FİKSTÜR
GALATASARAY - OLYMPIAKOS (23 EKİM)
BENFICA - GALATASARAY (6 KASIM)
GALATASARAY - M.KHARKIV (27 KASIM)
HERTHA BERLIN - GALATASARAY (3 ARALIK)
3. ol öp başına koy.

Demirören Jokey Kulübü

Ertuğrul Sağlam istifa etmiş. Yıldırım Demirören ve Sinan Engin görevlerinin başında. Demirören'in at sahibi , Engin'in seyisbaşı olduğu yerde daha çok jokey eskitir bu kulüp.

NOT: Resim "Negative comment generator" 'dan alıntı.

Taktik Maktik

Portsmouth - Stoke City maçı oynanırken takımlarına direktif veren Tony Pulis ve Harry Redknapp resimdekiler. Futbolun futbol olmaktan çıktığı , nerdeyse herkesin aynı ezberi sahaya yansıtmaya çalıştığı günümüzde, rakibini alt etmek için mücadele eden iki teknik adamın parmaklarıyla farklı yönleri işaret eden görüntüsü sembolikte olsa çok manidar.
Pompey 2 -1 Stoke

Mladen Petric

Milletin okçusu attığını vuruyor ; bizim okçu kafasına yediği topuzlar , sakındığı mızraklardan yayını germeye fırsat bulamıyor ki okunu atsın.
Bundesliga lideri Hamburg'un Hırvat golcüsü Petric , Energie Cottbus deplasmanında 90. dk 'da attığı golle takımının 2-1 galip gelmesine katkıda bulundu.

Raúl González

Yaşayan efsane demek dahi az kalabilir bu adam için. Madrid'i sevmeyenler ondanda pek haz etmezler ancak rakamlar yalan söylemez. Henüz 31 yaşında ve bu sene sonuna kalmadan futbol tarihinde kırmadığı rekor kalmayacak gibi. Fifa tarafından 20. yüzyılın en başarılı takımı olarak seçilen Real Madrid formasıyla kırdığı rekorları futbolun tarihine mal etmek abartı olmasa gerek.
Şampiyonlar Ligi'nin gelmiş geçmiş en skorer oyuncusu olmasının yanı sıra La Liga mücadelesinde Espanyol filelerine gönderdiği 2 golle Real Madrid formasıyla ligde 209 toplamda ise 296. golünü kaydeden Raúl González'in Real Madrid'in en skorer oyuncusu olmasına ramak kaldı.

LA LIGA
DI STÉFANO 216
RAÚL 209
SANTILLANA 186
HUGO SÁNCHEZ 164
PUSKAS 156

TOPLAM
DI STÉFANO 307
RAÚL 296
SANTILLANA 290
PUSKAS 236
HUGO SÁNCHEZ 207

Puskasa selam gollere devam:)

Kafa Topu

Hava topu mücadelesi olurda Jan Koller olmaz mı?

4 kişinin birden yükseldiği bu topa kim vurmuş bilmiyorum ancak bu resim vesilesiyle öğrendiğim haberi paylaşmak istiyorum. Her transfer sezonu güzide spor basınınımızın gündemini meşgul eden Türk asıllı oyuncu Malik Fathi ve ecnebilerin target striker bizimse pivot santrafor dediğimiz futbol tabirinin 35 yaşına karşın hala en iyi uygulayıcılarından biri olan Jan Koller popülerliği hızla artan Rus liginde aynı topa yükselmişler.
Malik Fathi(#4) Spartak Moskova formasıyla mücadele ederken , Jan Koller ise Samara şehrinin takımı Krylya Sovetov'da top koşturuyor.

Haftasonu Moskova'da karşılaşan 2 takımın mücadelesinden deplasman ekibi Krylya Sovetov 1-0 'lık galibiyetle ayrılmış.

6 Ekim 2008 Pazartesi

Sol Bek Gökhan'a Duyurulur

www.millitakim.com internet sitesinin mesaj hattı linkinden Gökhan Gönül niyetine Yıldıray Baştürk'e yazılmış müthiş mesaj...

fatih kardaş (17.07.2008 15:01:21)
merhaba gökhan abi çok iyi bir futbolcusun dahada iyi olacaksın benim gönlümde dünyanın en iyi solbekisin hep en iyi olacaksın herkez dünyanın en iyi solbeki daniel alves diyor ama sen ondan daha iyisin her neyse abi lütfen senden bir isteğim var senin vicdanına kalmış ama lütfen bu yazıma oku bana bir yardımcı ol abi sen aziz amcayı tanırsın çünkü fenerbahçede futbolcusun aziz başkana benden bir bahsetsen beni görmüşlüğün yok ama 23 aralık 1991de doğmuşum futbolcu olmak istiyorum iyi top oynarım fenerbahçede oynarsam en iyi şekilde ölümüne kanımın son damlasına kadar oynamasam şerefsizim.lütfen aziz amca beni fenerbahçeye transfer etsin adım fatih soyadım kardaş adana yüreğir başak mahallesi 990 sokak numara 7de oturuyorum abi hayallerim takımı ne milan ne barcelona benim tek hayalim fenerbahçe.fenerbahçe tüm türk milletinin oynamak isticeği en büyük takımdır diyorum inanıyorum fenerbahçe allahın izniyle ligde avrupa başarılı sonuçlar alacak aragones çok iyi bir teknikdirektör ispanyayı avrupa şampiyonu yaptı ço kaliteli bir hoca transferler çok iyi abi ortasahanın heryerinde özellikle sağı ve solunda çok iyi oynarım lütfen beni bir alın.abi fenerbahçede oynarsam parada istemem yeterki o forma bana verilsin yeter futbolculuk kolay değil ama bir futbolcunun 10 maçta yorulduğu kadar yorgunluğun fazlasını 20 liraya çalışarak zar zor kazanıyoruz.futbolcu sakatlanıyor zaman zaman yoruluyor ama parayıda götürüyor ama inanıyorum futbolcu bir takıma para değil takım sevgisi futbol aşkı fenerbahçe aşkı olduğu için gitmelidir ne olur aziz amca ortasahanın sağına soluna oyuncu düşünüyorsa beni alın parada istemem hiç bir şey istemem yeterki o formayı bi kez giyim takımım için her fedakarlığı yaparım ne olur ortasanın sağına soluna transfer yaparsanız o ben olayım lütfen beni alın kurbanınınız olayım duyun sesimi ve beni alın.fenerbahçede oynamaktan şeref duyarım savaşırım ölürüm fenerbahçe için.şükrü saracoğlunda beni bir oynatsalar herkes o zaman gerçek bir futbolcu izler herkes o zaman ronaldinhomu fatihmi c.ronaldomu der inanıyorum hep başarılı olurum allahın izniyle.

fatih kardaş (17.07.2008 15:04:05)
yıldıray abi bu yazıyı gökhan gönül abime yollicaktım bilmiyerek sana yollamışım kusura bakma

Kardeşim benim ya:)

Rusya 31 - 2 Solomon Adaları

Willie Solomon'la başladık Solomon Adaları ve Futsal Dünya Kupasıyla devam edelim. Renkleri yanıltmasın yukardaki arkadaşlar Rus. Futsal Dünya Kupası tarihinin en farklı skorla biten maçında hiç utanmadan Pula 9 , Sirilo 6 olmak üzere toplam 15 gol attılar Solomon forvetine. Forvetine dediysem bilerek yazdım. İlk yarısı 20 - 0 biten maçın ikinci yarısında Solomon Adalarının kalesini bir forvet oyuncusu korudu. Maçı anlatan eurosport spikerininde mana veremediği durumu ben hala çözebilmiş değilim.
Kadrolara baktığımda maça yedek kalecisiz başladığını gördüğüm Okyanusya temsilcisi ikinci yarıyı elinde kaleci eldiveni dahi olmayan bir forvetle tamamladı. 15 dk futsal izledim oyundan soğuttular beni.
Son bir istatistik vererek kapatayım postu ; Rusya ile aynı grupta olan ev sahibi Brezilya oynanan 3 maçta 40 gol atıp kalesinde 1 gol görmüş. Turnuvada atılan binlerce gol videosuda dahil olmak üzere tüm istatistikler bu linkte.

King Solomon Vs. Jose Calderon

Nba'de sezonun başlamasına neredeyse 3 hafta kalmışken eski bir dosttan bahsedelim biraz... Fenerbahçe ile geçirdiği iki başarılı sezonun ardından Willie Nba'e Raptors'la geri dönecek. Avrupa'da geçirdiği 6 sene boyunca oynadığı takımların 1. oyun kurucusu olarak görev yapan Solomon , 2006 dünya şampiyonu İspanyol milli takımının oyun kurucusu Jose Calderon'un arkasına oturmaya gitti gibi görünsede ; T.J. Ford'un İspanyol ile dakikaları paylaşmaktan şikayetçi olması sebebiyle Pacers'a gitmesi , minumum 82 maçlık uzun maratonun altından Jose Calderon'un tek başına çıkamayacağı gerçeği ve Toronto Raptors kadrosunda Calderon dışında 1 numara oynayabilecek oyuncular arasında (Solomon ve Hırvat Ukic) Solomon'un bariz üstünlüğü alacağı dakikalar konusunda oldukça iyimser düşünmeme yol açıyor.
Chris Bosh'un yanına Jermaine O'Neal'i de katan Raptors , O'Neal'in sağlıklı bir sezon geçirmesi halinde pota altını domine edebilecek bir takım haline gelebilir. Hele ki Kapono ve Anthony Parker'a Solomon'un eklenmesiyle ciddi dış şut tehditlerine sahipken. Anthony Parker'la Maccabi'den beraber oynama alışkanlığına sahip Willie Solomon'un kısa süre içinde içerdeki uzunlarlada oynamaya alışacağına ve tahmin ettiğimden bile fazla süre alacağını düşünüyorum...

Not: Jose Calderon geçtiğimiz sezonun topu en efektif kullanan oyuncusu. Asist / Top kaybı oranıyla karar verilen bu istatistikte 1. olan Calderon'u (5,38) , Brevon Knight(4,62) ve Chris Paul(4,60) takip ediyor.

5 Ekim 2008 Pazar

2 Yetmiş 1 Bitmiş



Fenerbahçe 1 - 4 Kayserispor

Hazır ramazan bitmiş ve Fenerbahçemizinde Pazar'a kadar maçı yokken benim önerim neş'e ve dinçlik arttırmak adına 2 tek atmak. Atamın favorilerinden Bilecik rakısı yok ama kulüp rakı hala piyasada demiştik Cuma'dan.
Bu gidişle değil iki tek , iki 70'lik yetmeyecek.

Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

Damak tadı etiketli postlara böyle zırt pırt yer vermezdik aslında ancak denk geldi , gelmişkende aklımda kalacağına midemde dursun diye (postu bitirir bitirmez iskendere koşacağımda ben.) yazayım dedim.
Evlenip barklanmadan önce güzel eşimiz bahsettiğim kebabçıyla aynı isme sahip üniversitede okuduğundan dolayı bir ayağımız Bursa'da idi. Bursa damak tadı açısından çok zengin bir şehir ve en güzel keyiflerden biri Küçük Saray'da pideli köfte yemek , diğeri ise Eski Garaj'da oto yedek parçacı manzarılı küçücük dükkanda Bursa Kebabını(iskender) götürmekti.
Bursa - Galatasaray maçıyla ilgili bir önceki postun başlığını atarken öyle bir haberle karşılaştım ki sevinsem mi üzülsem mi karar veremedim. Bursa'dan başka yerde şubesi olmayan , bizzat sorduğum ustalardan "...kalitemizi muhafaza etmek için bu küçük dükkanla yetiniyoruz..." yanıtını aldığım Uludağ Kebapçısı 2008'in ilk ayında Kozyatağı , Ağustos'da ise Etiler şubesini açarak yanı başımıza gelmiş. The New York Times'a haber olmuş bir dükkandan bahsediyorum , başkasıyla karıştırmayın.
Ben gittim.

Uludağ Kebapçısı

Ümit Millilerin antrenörü Hami Mandıralı , 18 yaşındaki Sercan Yıldırım'ı Belarus karşısındaki play-off maçları için milli takım kadrosunu davet edince 25'ine kadar genç daha kenarda otursun mantığıyla ülke olarak yığınla gelecek vaad eden oyuncu ezdiğimizden olsa gerek uefa.com'a olay ilginç gelmiş ve konuyla ilgili haber yapmış.

Ligde iyi giden Bursaspor'u geçen hafta rahmetli Mususi'yide anarak konuk etmiş ve performansını istikrarlı olarak arttırmasını temenni etmiştik. Taraftarı olan şehir takımlarının başarılı olmasının gerekliliği dışında , bu akşamki rakip Galatasaray olunca Bursaspor resmi sitesinde yayınlanan anketteki kazanırız hanesine 1 oyda ben ekledim. Darısı başınıza.

Başlıktaki efsaneye bir sonraki postta devam edelim...

Fung Hu

Ersun Yanal Büyük Hoca

Trabzonspor'un 6 maç sonunda topladığı 16 puanla lig lideri olmasından ötürü büyük hoca diye nitelendirdiğimi sanıyorsanız yanılırsınız.
Maç özeti üzerine yorum yapmak ne kadar doğru takdir edersiniz ancak , Konya deplasmanında maç 2-1'ken direkten dönen topları görünce insan futbolun şans meleklerinin son 2 haftadır Trabzonspor'la beraber olduğunu düşünmeden edemiyor. Ama herşeye karşın kötü oynarken maç kazanmak büyük takım olmak yolunda atılan en belirgin adımlardır kanımca ve Ersun Hoca'nın takımı bunu becerir oldu.Gelelim Ersun Yanal'ın neden büyük hoca olduğuna...
Serkan Balcı'yı çıplak gözle defalarca izledim. İyi niyetinden , mücadelesinden yana hiç bir zaman kuşku duymadım ancak Daum'un (Tuncay'dan sol açık , Ümit Özat'tan herşey , yeri geldiğinde Fabio'dan forvet yaratan adam) antre ettiği genç bir oyuncunun futbolculuk yeteneklerini hiç geliştirememesini hayretle izledim senelerce. Dünkü maçın adamı Serkan belkide Fenerbahçe kariyerinde 3 senede gerçekleştirdiği toplam asist sayısına Tranzon'da tek maçta ulaştı. Isaac'e attığı derin toplar neyse ancak Umut Bulut'a yaptığı kanat ortası ağzımı açık bıraktı.
Bravo hocam.

Konyaspor 2 - 3 Trabzonspor