9 Ağustos 2008 Cumartesi

Pilav Üstü Az Tas Kebap

Diyet yapıyorum 3-5 gündür başıma mı vurdu nedir, pilav üstü tas kebap ardından bol fıstıklı kadayıf hayali kuruyorum.
Yalova'ya yolu düşen olursa bahsettiklerimden daha fazlası için Doyum Lokantasına, biraz daha fazlası için Doyum Kebaba, karnımız doydu kafamız güzel olsun birazda derseniz Doyum Pub'a uğramadan dönmeyin...

Bravo

Başta futbol olmak üzere genel olarak spor üzerine yazıyoruz ama bu haberi görünce yazmadan edemedim.
Resim Isparta'dan, haberin aslı ise Milliyet'te.
Betondan çalsınlar, donatıyı eksik koysunlar, paspayı kullanmasınlar, izolasyon yapmasınlar, salonun değeri düşmesin diye kolonu iptal edip, baca deliği için kirişi delsinler hepsini anlarım ancak 3 yaşında çocuğun eline iki tane lego versen o bile üst üste bu şekilde yerleştirmez.

Bjk 2008-09





Not: Forma tanıtımının 08.08.2008' e denk getirilmesiyle ortaya çıkan muhteşem ticari hamleyle ilgili söyleyecek bir şeyim yok.Cümle alem bu konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi zaten.Benim eskilerin tabiriyle nazarımı celp eden bir değil iki adet enine çubuklu forma tasarlanması.Enine çubuklu formalara olan ilgimden bahsetmiştim burda ancak bu kadar temiz kalpli olduğumun ben bile farkında değildim.

Azeri Futbolu

Sırbistandaki rövanş maçında Inter Bakü takımı Partizan karşısında tahmin ettiğimden daha fazla direnç gösterince ve Rasim Kara'nın Qarabağ 'dan(Karabağ) liglerin başlamasına bir hafta kalmışken ayrılıp bir diğer Azeri takımı Xəzər-Lənkəran'ın (Hazar Lenkoran) baş məşqçisi olması haberlerini okuduktan sonra Azeri futbolu ilgimi çekti.Takım kadrolarını incelerken dikkatimi çeken bir tespiti paylaşmak istiyorum.
Doğal olarak Rusça'dan etkilenmesine karşın Azericenin öz Türkçe'ye yakın olması her zaman bana sempatik gelmiştir.Kaleciye kapıcı demeleri hepimizin bildiği ve tebessüm ederek dinlediği ifadelerden bir olsa gerek.Azerbaycan Futbol Fedarasyonun resmi sitesini incelerken farkettiğim oyuncularının saha içindeki görevleriyle ilgili tanımlamalar, ülkenin futbola bakışını da temsil ediyor sanırım.

  • qapıçı
  • müdafiəçi
  • yarımmüdafiəçi
  • hücumçu
Kaleci,savunma oyuncusu ve hücum oyuncusu tanımları tamam ancak orta saha oyuncularını yarım savunmacı olarak kabul etmek neden acaba...

TORAMAN VƏ ÜZÜLMƏZ BAĞIŞLANACAQ???


“Beşiktaş”da İbrahim Toraman və İbrahim Üzülməzlə əlaqədər yeni xəbərlər yayılmaqda davan edir. Bildiyiniz kimi bir müddət öncə komandanın hər iki kapitanı komandadan uzaqlaşdırılmışdır. İndi isə gündəm onların hər ikisinin bağışlanılması xəbəri ilə çalxalanır.
Avstriyada olan təlim-məşq toplanışı zamanı baş tutan iclasda Nedim Sarsmaz fikrini belə ifadə edib: “Həm Üzülməz, həm də Toraman çox dəyərli oyunçulardır. Bu qərarı qəbul etmək çox çətin oldu Ancaq hər bir problemin həlli var. Bir müddətdən sonra hər iki futbolçumuzu yenidən komandaya qaytarmaq fikrimiz var".
Daha öncə isə prezident Demirören, baş məşqçi Ertuğrul Sağlam və komandanın meneceri Sinan Engin futbolçuların bağışlanması haqqında gəzən xəbərlə təkzib etmişdilər.


Bütün Türk alemi seferber olmuş durumda, bağışlayın artık şu garip çocukları.

Not: Haber ve kullanılan resim Azerbeycan Güçlüler Destesi takımlarından Qarabağ kulübünün resmi sitesinden.

http://www.qarabagh.com/site/

8 Ağustos 2008 Cuma

Jose Antonio Reyes


2002 ve 2003 senelerinde Sevilla'da yaptığı mükemmel çıkıştan sonra Arsene Wenger bir sezonluk bütün transfer bütçesini ona kullanarak 35 milyon euro'ya O'nu Arsenal'e getirmişti.2 sene boyunca da uğraştı Reyes'le ama baktı olacak gibi değil belki kendine gelir diye İspanya'ya gönderdi.1 sezon kiralık Real Madrid macerasında şampiyonluk yaşadı ama orda da fazla şans bulamayınca sezon sonu Atletico Madrid'e satıldı.Bonservisi de tabii 35 milyonlardan 12 milyona kadar düştü.Wenger arkasından "O'nunla uğraşmaktan bıktım" açıklamasını yapmıştı.Atletico'da da 26 maçta oynadı ama yine başaralı olamadı ve bugün Javier Aguirre "Önümüzdeki sezon planlarımızda Reyes yok" diyerek Benfica'ya kiralık gönderdi.6 senelik bir zaman diliminde nereden nereye geldi.Artık Aimar ile beraber Benfica'da kendilerini göstermelerini bekliyoruz.

Lionel Messi

Arjantin Federasyonu ile Barcelona'nın anlaşması sonucunda Messi'ye Olimpiyatlarda oynama izni çıktı ve Olimpiyatların -1. gününde Messi Arjantin'in 2-1 kazandığı maçta 1 gol, 1 asistle maçın yıldızı oldu.Anlaşmaya göre Messi Arjantin'in 1 sene boyunca yapacağı hiçbir hazırlık maçına çağrılmayacak.Barcelona açısından çok karlı bir anlaşma.
Kulüplerle Ülke Federasyonlarının arasındaki bu karmaşada ben kulüpleri haklı buluyorum.Fifa Takvimi'nde olan çoğu milli maç zamanını bile yersiz bulan bendeniz Fifa Takvimi'nde olmayan Olimpiyatlar için oyuncu göndermeyi çok gereksiz buluyorum.Bu adamlar zaten Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlarda oynuyorlar.Futbol açısından prestiji oldukça düşük Olimpiyatlarda oynamalarına gerek olmadığını düşünüyorum.Zaten 3 tane 21 yaş üstü oyuncu alınıyor onlarıda yetenekli olmasına rağmen esas oyuncuların gölgesinde kalan isimlerden seçsinler onlarda mutlu olsunlar.

Pekin 2008

94 Dünya Kupasının yeri ayrıdır benim için.1 ay boyunca İtalya-İrlanda maçının ilk yarısı hariç 52 maçıda izlediğim turnuva benim futbol görgümün oluşmasında önemli düzeyde etkili olmuştur.Uche ile Fenerbahçe taraftarının yeni tanıştığı yıllara denk gelen turnuva,benim gibi bir çok futbolseveride Nijerya maçlarını izleyebilmek için sabaha karşı 3 buçukta Tv başına sabitlemişti.Salenko'nun Kamerun'a attığı 5 gol, Maradona'nın yine yeniden hayranlarını hayal kırıklığına uğratması, Al-Owairan'ın Belçika'ya attığı inanılmaz gol, altın çağını yaşayan Nijerya futbolunun -94 Afrika Kupası ve 96 Atlanta Olimpiyatları Şampiyonu- Roberto Bagio'ya 2 dk daha direnememesi, aynı Bagio'nun finalde penaltıyı kaçırması, Hagi'nin Kolombiya'ya attığı garip gol, ve tabiki İsveç-Romanya çeyrek final maçındaki muhteşem duran top organizasyonu hafızama kazınan olaylar "yeni dünya" dan...

Penaltılarla sonucu belli olan İsveç-Romanya maçının normal süresinde frikikten gelen golün sahibi Tomas Brolin ancak gol vuruşundan daha önemli olan yapılan akıllara zarar organizasyon. FlyingDutchman çok güzel anlatmış vakti zamanında bu golü.
...2-2 biten, ve penaltılar sonucunda İsveç’in yarı finale yükseldiği maçta, İsveç sağ çaprazda kazandığı bir serbest vuruşta enfes bir organizasyon imza atmış, önce Hakan Mild topun üstünden atlamış, ardından Schwarz topu barajın sağından arkasına doğru yerden yuvarlamış, herkes “ne oluyor” derken barajın arasında ufak boyuyla kaybolan Tomas Brolin fırlamış ve sağ çaprazda buluştuğu topu Romanya kalesinin sol doksanına yapıştırmıştır. Sonra da onun çok bildiğimiz sevincini yaşamış ve sağ kolunu havaya kaldırarak havada 360 derece dönme hareketini yapmıştır...

Gelelim postun içeriğinin gelişmesi,dallanıp budaklanıp önce 94 Amerika ardından Tomas Brolin'e kadar uzanmasının sebebine.Pekin Olimpiyatlarının resmi açılışı henüz yapılmasada futbol için altın madalya mücadelesi başladı.Dün oynanan gurup maçlarında Japonya Olimpik Milli Takımı Brolin frikiğini anımsatacak kadar üst düzey bir duran top organizasyonu gerçekleştirdi.
Ömer Üründül'ün kulaklarını çınlatmak istercesine korneri kısa pas yaparak kullanan oyuncu, pası alan sırtı dönük oyuncudan pas alacakmış gibi yaparak ceza sahasının köşesine doğru bir koşu yaptı.Sırtı dönük oyuncu ise, kafası karışmaya zaten müsait olan ABD savunması dışarı kaçan ilk oyuncuya bakarken son çizgiye kaçan bir başka arkadaşına duvar oldu,topla buluşan oyuncu ise bekletmeden 6 pasa kesti topu...
...Gol olmadı.Kale önünde topla buluşan oyuncu Morishige Masato gol atmaktan ziyade topu kale sahasından uzaklaştırmaya programlı bir stopermiş.
Not: Videosunu ben bulamadım pozisyonun,bulan olursa sevinirim.


Not2: Atlanta 96'da Olimpiyat altın madalyasını boynuna geçirmeye hak kazanan Nijerya milli takımının kaptanının, Fenerbahçe tarihinin oldukça önemli maçlarından birinde kaydettiği bu kritik golle idare edin artık.

Dünya Kupası

Geç olsun güç olmasın... 2002 yılında İletişim Yayınlarından çıkan bu derlemeyi okuyun.

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Yalanlama

Transfer haberlerini genelde hemen yalanlayan Fenerbahçe Resmi Sitesi Xabi Alonso transferini neredeyse 3 haftadır yalanlamayınca herkes "acaba mı?" demeye başlamıştı ama resmi yalanlama bugün geldi.Yalanlama gelmesi anormal bir durum değil ama mesajın içeriği dikkat çekici." Kulübümüzün Xabi Alonso'yu transfer etme gibi bir düşüncesi yoktur". Madem böyle bir düşünce yoktu neden 3 haftadır bu haberler yapılırken sesiniz çıkmadı? Şimdi Gonzalo Colsa ismi geçiyor.3 hafta boyunca Xabi Alonso için taraftarı ümitlendirip sonra da Colsa'yı getirirseniz kimseyi mutlu edemezsiniz. Çıkıp biz Xabi Alonso ile ilgilendik ama transferi sonuçlandıramadık demek bu kadar mı zor? Sonuçta gelmeyen 3. sınıf bir topçu değil değeri 20 milyon euroluk bir futbolcu.Alamadığınız zaman kimse neden alamadın demez gibi geliyor bana.

5 Ağustos 2008 Salı

Maşallah

Kulübümüz’den Açıklama
04.08.2008 19:24

SPK'ya bildirdiğimiz üzere; profesyonel futbolcumuz Antony Seriç ile Kulübümüz arasındaki sözleşme devam etmekte olup, yabancı kontenjanı nedeniyle federasyon nezdindeki profesyonel futbolcu sözleşmesi şu an için iptal edilmiştir. Seriç, Takımımız ile birlikte çalışmalarına eksiksiz olarak devam etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

BEŞİKTAŞ JK

Allah Beşiktaş taraftarlarına başka dert vermesin demiştim Sinan Engin'in daha sonra reddettiği açıklamaları üzerine ama taraftarın çilesi bitecek gibi görünmüyor.Niye transfer ettikleri belli olmayan Gordon Schildenfeld'i elden çıkartamadıkları için yeni transfer ettikleri oyuncunun sözleşmesini iptal etmiş Beşiktaş kulubü.

NOT: 2. resim "Negative comment generator" 'dan alıntı.

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Van der Vaart

Transfer sezonunun başından beri Cristiano Ronaldo ile ilgilenen Real Madrid ilk transferini Van der Vaart'ı alarak gerçekleştirdi.Herkes Ronaldo'ya odaklanmışken Emirates Cup'ta Diaby'nin hışmına (Daha önce de John Terry'nin kafasını koparmaya teşebbüs etmişti) uğrayan Sneijder sakatlanınca Van der Vaart transferini ağırdan alan Real Madrid transferi hemen bitirdi. Bir zamanlar Barcelona'da olan Hollanda ekolü şimdi de Real Madrid'de oluşmaya başladı.Van der Vaart takımdaki 5. Hollanda'lı isim oldu. (Nistelrooy - Sneijder - Robben - Drenthe) Rafael internet sitesinden de Hamburg'lulara veda mesajını yayınlamış.

Frikik

Kadıköy'de kupa maçında Aykut'a attığı golden bu yana sanki yok Alex'in serbest vuruştan golü.

Semih Şentürk