1 Ağustos 2008 Cuma

Şampiyonlar Ligi


Basinas AEK'te

Marco'nun ayrılmasıyla beraber, top yekün Fenerbahçe'ye ön libero transfer etmeye çalışıyoruz.Yazılıp çizilen isimlerden biriside Basinas'tı.İstanbul kısmet olmadı ancak kendini hala İstanbul'da sanan bir Yunan takımına transfer oldu milli oyuncu.Türkçe karşılığı İstanbul Atletik Birliği olan AEK, Basinasın ardından bir diğer milli oyuncu Kyrgiakos(İlker Yasin ustanın çirkef dediği eski Eintracht Frankfurt'lu stoper) ile 5 senelik sözleşme yapmış.

Yok Artık...

Sesimizi çıkarmıyoruz başkana saygımızdan,çubukluya olan aşkımızdan ancak yeter artık...
Bazı isimler hakkındaki fikrimiz sabit ve paylaşmışız daha önce.Çıkar işini yaparsa,takımın başarısına katkıda bulunursa mücadelesinin hakkını veririz.Ama ötesi yok,en azından benim için.
Bir çift lafta Fenerbahçe'nin yazılı ve görsel yayın organları ve resmi sitesine;
Kaş yapayım derken göz çıkarmanın manası yok.Şirin göstermek adına taraftara, Can Bartu ve Cemil Turan'ın isimleri alet edilerek böyle sanal hedefleri futbolcuya dikte etmek yarardan çok zarar getirir.

31 Temmuz 2008 Perşembe

Super Mario

Çocukken en sevdiğim oyunlardan birisi, atlas üzerinde aynen resimde olduğu gibi kuş uçuşu gezmekti.Benim kısmet olmadı ancak Mario Jardel uyuşturucuya saplanana dek 9 farklı ülkede 15 futbol takımını gezmiş kuş misali...
  1. Ferroviário-Brezilya

  2. Vasco da Gama-Brezilya

  3. Grêmio-Brezilya

  4. FC Porto-Portekiz

  5. Galatasaray-Türkiye

  6. Sporting-Portekiz

  7. Bolton Wanderers-İngiltere

  8. Ancona-İtalya

  9. Newell's Old Boys-Arjantin

  10. Alavés-İspanya

  11. Goiás-Brezilya

  12. Beira-Mar-Portekiz

  13. Anorthosis-Güney Kıbrıs Rum Kesimi

  14. Newcastle Jets-Avustralya

  15. Criciúma-Brezilya

30 Temmuz 2008 Çarşamba

2 milyon Euro

İlk bakışta sıradan bir kare yukardaki.Yeni sezonu yeni formalarla açan Bask temsilcisi Athletic Bilbao'nun moda ve yoz deyimle "forma lansmanından" bir fotoğraf.
100 küsür senedir bayrak gibi taşınan forma,yazanlara inanırsak sadece yıllık 2 milyon Euro karşılığında Petronor firmasına kiralanmış.İspanya'da futbol takımlarının içinde olduğu buhrandan yazılıp çizilir oldu son zamanlarda,sonuç ortada.
Acaba Sociedad 3 milyon verse;Real Sociedad yazıp göğüslerine, çıkarlar mıydı sahaya...?

Ceyhun Kore'de

İlk profesyonel sözleşmesini Galatasaray kulubüyle yapan Ceyhun Eriş; bazılarına birden fazla kere transfer olmak suretiyle tam 10 farklı takımda forma giymiştir.


  1. Galatasaray
  2. Çaykur Rizespor
  3. Göztepe
  4. Siirt Jetpa
  5. Fenerbahçe
  6. Ankaragücü
  7. Gençlerbirliği
  8. Konyaspor
  9. Samsunspor
  10. Trabzonspor

Oynadığı takımları yan yana koysan burdan Kore'ye yol olur mantığıyla yola çıkıp kapağı Şenol Hoca'nın takımı Fc Seoul'a attı Ceyhun.Takımın yıldızı Sırp Dejan Damjanovic'e ne zaman "Bi sus be...!" der 4 gözle bekliyorum.

İlk röportajı aşağıdaki linkte...

http://www.fcseoul.com/eng/fcstv/interview/tv_interview_view.jsp?seq=36&tcd=tvinter&pg=1


Machester United 92-belki 93

Takımların birer birer yeni formalarının tanıtımını yaptığı şu günlerde doğal olarak olumlu ve olumsuz eleştiriler yapılmakta.Hayatımda gördüğüm en çirkin formalardan birini (Cantona'nun üzerine geçirmesi bile durumu değiştirmemişti) paylaşmak istedim "beterin beteri var"deyiminden esinlenip...

29 Temmuz 2008 Salı

Büyük Kaptan

Kim ne derse desin, ben bu adamı çok özledim.Sparta Prag'ı Sparta'da mağlup etme hayalini bile özledim.Bundesliga'da izleme fırsatımız olacak Allah'tan bu sezon.

Yağmur


28 Temmuz 2008 Pazartesi

Sonunda

17 yaş altı milli takımıyla dünya şampiyonu olan Brezilyalı bir oyuncu hele henüz 20'li yaşların başındayken Galatasaray'a transfer olduğu vakit takdir etmiştim hocamı.Gerçi ardından yapılan Meksikalı stoper transferi bütün olumlu izlenimi alıp götürmüştü ama Terim hocamıza saygımız sonsuz.Yukardaki enstantanede pozisyon gereği rakibinin uzvunu avuçlayan futbolcu en efektif futbolunu belkide bu maçta oynamıştı.Moskova deplasmanında bir diğer genç yetenek Muhammed Sarr adındaki Senagali oğlanın kafasına alda at dercesine topu indirmiş,takımının Şampiyonlar Ligine iyi bir başlangıç yapmasına katkıda bulunmuştu.Fatih hocamın ardından takımın başına gelen Hagi ile yıldızı pek barışmamış ve sırra kadem basmıştır.O günden sonra ilk kez Fabio Pinto ile ilgili bir habere rastladım.Özbek Ligi takımlarından Pahtakor'la 2 senelik anlaşma yapmış Fabio.

Hayat Sadece Futbol mu?...

11:08'de güncellenmiş






08:34 'deki görünüm

27 Temmuz 2008 Pazar

Atbaşı

Pek anlamam at yarışından ancak 57. Başbakanlık Kupası yarışı "atbaşı" ile bitti haberleri üzerine atbaşı nasıl oluyormuş diye bakmak istedim.Veliefendi'de koşulan yarışın galipleri yukarda,sonucu ise aşağıdaki resimde.

" Pazar'ın Ertesi" # 10



Sevgili Aziz Yıldırım kardeşim, Fenerbahçe'nin sosyal yönünü her tarafı ile ihya etti. Samandıra ve Kayışdağ tesislerinden başla Fenerbahçe burnuna gel, oradan Şükrü Saracoğlu stadına var, her taraf bir anıt ve eser birikimi... Bunların hepsi çalışkanını ve iyi niyetlisini bulursan üç yıla sığar, arsızını ve uğursuzunu bulursan 33 yıl yapılamayacak şeyler faslına girer... Aziz Yıldırım son başkan heykeli Fenerbahçe'nin şimdilik...
Tesiste ve sosyal yaşamda Fenerbahçe'ye bu kadar parlak ve gururlu günler yaşatan sevgili Aziz Yıldırım, iktidarının üçüncü yılında çok istemesine ve her yıl cebinden milyonlarca doları akıtmasına rağmen, Fenerbahçe takımını Türkiye ligi şampiyonu yapamadı.
Ben bir Fenerbahçeli olarak başkandan daha talihsizim. Benim de şampiyonluk görmeyişimle birlikte Fenerbahçe'yi saha içinde görmeyişim altıncı yılına bastı. Altı yıl önce fazla sigara severliğim şah damarlarımın ikisini birden tıkadı, beyine kan gitmeyince felç oldum. Aralıklarla olay tekrarlayınca bende önemli derecede bir yürüme noksanlığı meydana geldi. Gazeteye arabayla gidip gelmemin dışında, başka hiçbir yere adımlarım beni götürmüyor. Konuşma sıkıntım ve sağ elimi tam kullanamamam hastalığın tuzu biberi...
Ben Aralık 21'inde 68 yaşımı bitirip altmış dokuzuma basacağım. Ben 1940 yılından beri Fenerbahçe'yi seyrediyorum. Cihat Arman, Esat Kaner, Melih Kotanca, Fikret Kırcan ilk sevgililerimdi. Şimdi Rüştü Rençber, Mustafa Doğan, Ogün Temizkanoğlu ve Uche gibi son sevgililerimi altı yıldır seyredemiyorum sahada... Ezeli ve ebedi rakibimin Avrupa'da gurur verici sonuçları beni hiç ilgilendirmiyor. Ben Fenerbahçe'nin o ezeli ve ebedi rakibinin Türkiye'de 1930'dan 1948'e kadar şampiyon olamadığı dönemi anımsıyor, İnönü stadında taraftarının iki direk arasına sığdığı günleri biliyorum. Fenerbahçe takımı bana her yıl şampiyonluk verdiği dönemde sevgilimdi, iki veya üç yılda bir şampiyonluk verdiği dönemde sevgilimdi. 60 yaşından sonra şampiyon olamayışı altı yıla çıksa da Fenerbahçe yine değişmez sevgilimdir. Beni bu uzun dönem sevgili değiştirmeye götürmez, sadece hırslandırır. Fenerbahçe taraftarı da hırslansın ve bu yıl varacağımız hedefi Türkiye'nin görmediği şekilde bir fiestaya boyasın, boyayalım.
Ligin 8. haftasında Fenerbahçe tarafların ve tarafsızın beğenmediği bir futbolla zirvenin tek puan aşağısında ise ya futbol oynamaya başlarsa nereye gelir, düşünsenize.. Mustafa Denizli'nin şu andaki teknik direktörlüğü sadece tertibi, sistemi ve oyun rahatlığını yerleştiriyor Fenerbahçe'de...
Mustafa Denizli'nin teknik direktörlükteki kreasyonları Fenerbahçe'de defile başlamadığı için sahneye henüz çıkmadı. Mustafa Denizli'nin futboldaki inandığı ve bağlandığı hurafeler ligin o sahici haftaları başlamadığı için gündeme gelmedi. Şimdilik Denizli'nin kerametlerinden biri 1999 yılından beri üst üste üç maç kazanamayan Fenerbahçe'ye o madalyonu takması...
Mustafa Denizli her yönüyle Fenerbahçe'de ortaya çıkmadı daha. Bekleyin sarı - lacivertli askerler, tezkereye az kaldı.

17 Ekim 2000 (Fenerbahçe ve Mustafa Denizli)

Futbolsever

Resim bir fotoğraf sitesinden(http://fotokritik.com/) ama kardeşin üzerinde forma olunca blogda buldu kendini.

Fenerbahçe 2008-09




Not:Çubuklunun yeri değişilmez ancak birde beyaz formamız olsun.