17 Temmuz 2008 Perşembe

İlk Ön Elemenin İlk Maçlarının Sonuçları

Göteborg,Dinamolardan Zagreb ve Tiflis,Kaunas ve Rum takımı Artmedia ilk maçlar sonucunda avantajlı skorlar elde etmişler.
Osmanlı'dan yadigar Drogheda ise Letonya takımı Levadia'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup ederek ikinci maç için umudunu korumuş.



F.Kuduzovic

Futbol Sözlüğü / (C-Ç-D-E)

C
Ç
D
E


Not: Bugünlük alfabemizin ilk 6 harfi yetsin.Türkçe futbol terimlerinin İngilizce,Almanca ve Fransızca karşılıklarını bulabileceğinizin sözlüğün devamını vakit buldukça yüklemeye devam edeceğim.Her resmi ayrı bir pencerede açtığınız takdirde okunabilecek fonta geliyor yazı karakterleri.Koca koca resim dosyalarını bilgisayarımda istemiyorum derseniz eğer 100-200 kb lık bir excell dosyası mail adresinize tarafımdan hayrına ulaştırılabilir...

Futbol Sözlüğü / (A-B)

A
B

16 Temmuz 2008 Çarşamba

Q-Leaguge Haberleri

Geç olsun güç olmasın deyimine uygun bir haber olacak ama hiç olmamasından iyidir.Kimilerine göre Messi'den iyi olduğu söylenen Zarate Avrupa'ya beklenirken; 35'ime doğru nede olsa Arap çöllerine gelirim diye düşündü sanırsam vede hazır genç ve sağlıklıyken kendini sağlama almak adına Katar'ın yolunu tuttu geçtiğimiz sene.Sezonun ilk yarısını Al Sadd'de geçirdikten sonra, seneyi Premier Ligde Birminhgham'da tamamlayan Zarate bu seferde Lazio'nun yolunu tutmuş.Al Sadd takımı verdiği bonservis bedelini (20 milyon $ sanırsam) sözleşme sonu olan 2012'ye dek kiralaya kiralaya çıkaracak sanırım Avrupa takımlarından.Premier Lig, Serie A derken darısı La Liga'nın başına.

Bir diğer Q-League takımı (böyle yazınca birşeye benziyor) Al Gharafa ise Yakınlar'dan küçüğüne muhtemel son sözleşmesini imzalatmış.

Ronaldinho Milan'da

Beni ne ilgilendiriyorsa sevindim bu habere.Kuzen gibi AC Milan taraftarı olmamdan ötürü değil ancak City'ye gitse Ronaldinho futbol adına üzülecektim.

15 Temmuz 2008 Salı

Fotomaç'tan Özbekistan'a Büyük Hizmet

Özbekistan liginde Kuruvchi diye bir takım varmış, Asya şampiyonlar liginde oynayan henüz 3 yaşındaki bu takım Samuel Eto'o yu transfer etmek isteyince Fotomaç devreye girmiş ve bir güzellik yapmış...
Şaka bir yana, spor gazetelerinin bu kadar üzerinede gitmemek lazımmış aslında.Adamlar takımlarının resmi sitesinde asparagas haber yapmışlar,iş bununla da kalmamış Asya Futbol Federasyonu resmi siteside haberin içeriğini doğru düzgün okumadan onlarda vermişler gazı.