5 Temmuz 2008 Cumartesi

Hayat 90 Dakika

Bodrum'da kalp krizi geçiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın yaşamını yitirdiği açıklandı.Geride kalanlara Allah sabır versin.

4 Temmuz 2008 Cuma

Google Yağlı Güreşleri


Turkey is The Right Country for Old Men

Dün okudum daha "No Country for Old Men" 'i borgesde.Üzerinden 5-6 saat ancak geçmişken Galatasaray'ın Harry Kewell transferi geldi.

Samiyenin çimlerini çıkarken bu kadar polis kalkanına gerek duymayacaktır artık Avustralyalı oyuncu.
...Postu yazdık 08:33' de , ntvspor'da görmüştük geçen altyazıyı bir önceki akşam.Yazmada önce galatasaray.org'dan kontrol etmek içimden geçti ancak bakmadan yazdım.Öğleden sonra birde baktım, liverpool resmi sitesinde adamın menejeri konuşmuş biz daha karar vermedik demiş.Keşke galatasaray.org 'a baksaydım diye hayıflanırken açılıştan geri döndüm, Kewell hala Galatasaray'da.Liverpool web sitesi haberi confusion başlığıyla vermiş,daha güzel bir tarifi yok sanırım bu olayın.

2 Temmuz 2008 Çarşamba

Padişahım Çok Yaşa

Şampiyonlar Ligi ön eleme kuraları çekilirken takımlardan birinin amblemi dikkatimi çekti ; ceddimin ulaşabildiği , çorbacı başının bıyıklarını görmüş ,davulzenlerin tokmağını işitmiş bir doğu Avrupa ülkesi takımı zannettim ancak takımın isminden ötürü içime bir şüphe düştü ve biraz araştırdım.Wikipedia'ya göre amblemin tarihi şu şekilde; 1845 yılında İrlanda'da yaşanan büyük kıtlık 1 milyonun üzerinde insanın ölmesiyle sonuçlanınca Osmanlı Sultanı Abdülmecid İrlandalı çiftçilere 10.000 Sterlin tutarında yardım yapmak istediklerini açıklar.Fakat Queen Victoria sadece bin Sterlin gönderilmesini talep eder çünkü kendisi daha önce 2.000 Sterlin yollamıştır.Bunun üzerine Sultan 1.000 Sterlin yollamış ancak yanı sıra gizli olarak 3 gemi dolusu gıda yollamıştır İrlanda'ya.İngiliz donanması gemileri engellemeye çalışmış ancak leventler engel tanımamış ve getirdikleri yiyecekleri Drogheda limanına boşaltmışlardır.Bu sebepten dolayı başta Drogheda'lılar olmak üzere İrlandılılar Türk'lere dostça yaklaşırlar ve 19. yy sonlarında yaşanan bu olay Drogheda United kulüp amblemine Osmanlı ay ve yıldızını katmıştır.

Golcü # 3


4-3-3 immortal

Zdenek Zeman sonlandırdığı söylenen kariyerine Kızıl Yıldız'la (Crvena Zvezda) geri döndü. 4-3-3 taktiğinin yılmaz uygulayıcısı,kısa bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Zeman antrönürlük kariyerinde İtalya dışına 2. kez çıkmış olacak.
Taktiği konusunda şakası olmayan hoca işi abartmış; resmi web sitesinde uygulayacağı taktiği vede idman programını yayınlayarak noktayı koymuş.Allah Kızıl Yıldız'lı oyunculara kolaylık versin.




Gözünü Seveyim Futbol


1 Temmuz 2008 Salı

Rüştü Sağolsun


Kura çekildikten sonra belki İngilizce opsiyonu vardır diye Macar takımının sitesini ziyeret ettim.Vardı ancak güncellemek için pekte gönüllü olmadıklarını farkettim.Posta koyduğum anket dikkatimi çekti, Macarca anladığım kadarıyla.) hangi şampiyonlar ligi(BL) takımını rakipleri olarak görmek istedikleri sorulmuş ve MTK taraftarı Fenerbahçe'yi tercih etmiş listeki 4 takım arasından.Biz mi kendimizi kandırıyoruz; yoksa Macarlar kendilerine çok mu güveniyor bu turun sonunda ortaya çıkacak.

İlk Durak Budapeşte