18 Nisan 2008 Cuma

Kaptan Tsubasa Sert Konuştu


"Futbolumuzu oynayamıyoruz"
Nankatsu takımında top koşturan Japon futbolunun genç yeteneği Tsubasa,verdiği demeçte fizik kurallarından yakındı.Yuvarlak sahalardan ve yumurta toplardan şikayet eden skorer oyuncu,Japon futbolunun kanayan yarasına değinirken yetkililere de sert çıkıştı: "Sahalarımız yamuk,toplarımız yumurta.Bu şartlar altında futbolumuza yeni birşeyler katamıyoruz.Oyun esnasında topa basıp pas atacak arkadaş ararken bir anda dağların tepesinden rakip oyuncular kıçlarından alevler saçarak yaklaşıyorlar.Psikolojim bozuldu.Kaleye koşarken önce kalecinin şapkasını,ardından kafasını,bedenini ve ayaklarını görüyorum.Şutlarımız çerçeveyi bulmuyorsa taraftar bize yüklenmesin.Hatayı biraz da Macellan'da arayalım.Dünya yuvarlak ama bu gerçeğin yeşil sahalara abartılı yansıması bizi spordan soğuttu" diye konuşan futbolcunun basın toplantısı boyunca ara ara gözlerinin nemlendiği ve sesinin titrediği kaydedildi.
ekşi dergi-sayı8

17 Nisan 2008 Perşembe

Kral Kupasına Yakışır Final


Dün akşam İspanya Kral Kupasının final maçında Valencia ve Getafe karşı karşıya geldiler. Vicente Calderon'da tek maç üzerinden oynanan maçta harika bir seyirci atmosferi vardı. Sanki bir dünya kupası, bir avrupa şampiyonası maçı gibi tribünler rengarenk ve coşkuluydu. Valencia kötü geçen sezonu kupayla kapatmak istiyor, UEFA'da Bayern'e dramatik şekilde elenen Getafe taraftarlarını kupayı alarak mutlu etmek istiyordu.

Maça Valencia çok hızlı başladı. Hızlı paslarla rakip yarı alanda boşluk arıyor, kaybettiği topları yaptığı etkili presle çabucak kazanıyordu. Maçın henüz 4.dakikasında Villa - Silva kombinasyonu ile soldan gelişen atakta Silva'nın ortasına kafayı vuran Mata Valencia'yı 1-0 öne geçiriyordu. Valencia biraz nefes alır diye bekleyenler yanıldı. Rakibinin üstüne gitmeye devam eden Valencia Silva'nın kornerinde Alexis'in kafa vuruşuyla 11.dakikada 2-0 öne geçti. Maçı seyredenler bu acaba Benitez'in zamanındaki Valencia mı diye bir an tereddüt geçirirken Getafeliler maça 2-0 geride başlamanın şoku içerisindeydiler. 2-0'dan sonra Valencia'nın düşüncesi skoru koruyup Villa Silva ve Arizmendi ile kontra atak geliştirmekti. Getafe 20.dakikadan sonra oyunun kontrolünü aldı. Çok net pozisyonlara girmese de Valencia kalesini zorlamaya başladı. İlk yarı tam bitecek derken Contra'nın ceza sahası içindeki şut feykini yiyen Moretti Contra'yı düşürdü ve hakem penaltıyı verdi. 45 + 1'de Getafe adına maçı en iyi oynayan isim olan Granero penaltıyı gole çevirdi, Getafe içeriye umutlu girdi.

2.yarıda da görüntü aynıydı, Getafe sürekli gol arıyor, Valencia rakibi kendi yarı sahasında karşılayıp kontra ataktan 3-1 yapmaya çalışıyordu. 2.yarının başında Granero'nun soldan içeriye sokulup ceza sahası dışından yaptığı çok sert vuruş üst direkten dışarı gitti. Golün sinyali gelmeye başlamıştı, Valencia'da ise sakatlanan Raul Albiol yerine Caneira oyuna girdi. 10 dakika sonra bu sefer Moretti sakatlandı, onun yerine ise Edu girdi. Stoperde Albiol yerine oynayan Caneira sol beke Moretti'nin yerine geçerken, stoper kırması önlibero Marchena eski yerine yani stopere geri dönüyordu. Edu ise Marchena'nın yerine orta sahanın ortasında görev yapacaktı. Valencia orta sahasının göbeğinde oynayan Marchena topu iyi kullanmaktan çok topu iyi kesebilen bir isim. Getafe'nin baskısı arttıkça Valencia iyice kendi yarı alanına gömülmek zorunda kaldı. Bunun en büyük sebeplerinden biri ileride top tutabilen nadir isimlerden biri olan Silva'nın pek ortalarda gözükmemesi, topu ayağına aldığı zaman da foule maruz kalmasıydı. Ayrıca göbekte Banega, Edu gibi top yapabilen bir oyuncu olsaydı Valencia kendi sahasında oyunu kabul etmek zorunda kalmayabilirdi. Maçta son bölüme girilirken oyuna sonradan giren Braulio'nun kafa vuruşunu Hildebrand köşeden çok iyi çıkardı. 74.dakikada yorulan Villa'nın yerine giren Morientes, 84. dakikada Baraja'nın çok sert frikiğinde kaleci Ustari'den dönen topu uçan kafayla filelere göndererek galibiyeti perçinliyordu.

Temponun hiç düşmediği adına yakışır bir final oldu İspanya kral kupası.

Valencia sezonu kupayla kapatırken Getafe de sezon boyunca gösterdiği mücadelenin meyvesini kupayla alamasa da herkesin takdirini kazandı. Bu maçta kaybeden yoktu bir bakıma.


16 Nisan 2008 Çarşamba

Old Firm at Celtic Park (21:45)


İki maç fazlası 4 puan eksiğiyle enine çubuklu formanın en vefalı temsilcisi Celtic,Rangers karşısında...

Edit: Celtic (S. Nakamura , J.V.o. Hesselink) [2 - 1] Rangers (N. Novo)
2 maç fazla 1 puan eksik kaldı.

Enine Çubuklu Forma








Fenerbahçe'nin çok gizli yürütülen yeni sezon forma tasarımı çalışmalarını maraton ekibi büyük bir habercilik başarısı göstererek ortaya çıkarmış ve bunla da kalmayıp sözde yeni tasarımın resmini paylaşmışlar okurlarıyla. Enine çizgili forma giyen takımlara karşı ilgisi olan bendeniz bu haberden de esinlenerek klasiğinde bu tarz forma olan takımları paylaşayım dedim...

Bunlar benim hatırlıyabildiklerim.

14 Nisan 2008 Pazartesi

www.stepapp.com


Kariyerini tehdit eden diz sakatlığına karşı savaşan Stephan Appiah topla çalışmalara başladı.İsviçre'nin Lugano şehrinde rehabilitasyona devam eden Gana kaptanı,uzun süre sonra topla çalışma şansına kavuştuğu için oldukça mutluymuş."Nerdeyse 4-5 aydır topa dokunmadığım için hafta başında topu bana verdiklerinde çok duygusal ve garip anlar yaşadım." diyen Fenerbahçeli futbolcu yapılacak bir takım testlerin ardından doktorların dönüş tarihiyle ilgili bir yorum yapabileceğini belirtmiş ancak net bir ifadede bulunamamış.

13 Nisan 2008 Pazar

" Pazar'ın Ertesi" # 1


Ünlü yönetmen John Huston'ın yaşadığı dönemde, bir dergi sorusuna verdiği cevap çok düşündürücüdür.

"Filmlerimi video kasetten her gördüğümde, sanki Cezanne tablolarının bir ilkokul pasosuna yapıştırılmış 6*9'luk fotoğraflar olduğu hissine kapılıp kahrolurum.Film sinemada seyredilir."

Her türlü beyinsel testlerden geçtiklerini kanıtlamış bizim kulüp yöneticileri, bu sinema dahisinin önerdiği yolu ısrarla dışlayarak, plastik yobazlıklarını sürdürüyorlar.
Transfer edilecek dış futbolcuyu futbol stadında seyretmek yerine video kasetten izleyip, hep olumsuz sonuçlara ve hayal kırıklıklarına düştüklerine göre.

19 Temmuz 1992 (Acemi Kamera)