4 Nisan 2008 Cuma

Diego Alfredo Lugano Moreno


Bugün oturdum bir kez daha izledim maçı.Alex daha 5. dk dolmadan kasığını tutunca eyvah dedim,takip eden 10 dk gözüm hep üzerindeydi acaba ne zaman Zico'ya dönüp beni çıkar der diye.Kaptan bırakmadı takımını,maçı bitirdi.Devid golü bizim kaleye attığı vakit tepki dahi vermedim çünkü biliyordum gol atacaklarını.Devid rakip kaleyi Azeri spikerin deyimiyle 'sniper' misali vurduğunda bir kez daha gurur duydum.Maç günü Maldonada'ya '...ya bi kerede dikine pas ver...' dediğim için utandım Devid'in şutu öncesi pasını görünce.Marco'nun çaldığı onca topa birde Kazım'ın sol ayağıyla attığı golün pasını eklediğini izleyip ona bir kez daha hayran oldum.Volkan'ın 1-1 den hemen sonra Ballack'ın (müthiş insan İlker Yasin'in Ballack'ta fiziki düşüş var demesinin hemen ardından,en çok koşan oyuncular arasında lider olarak ekrana gelmesi aslında başlı başına yeni bir yazı konusu) topunu çıkardığını gördüğüm vakit onun kaleciliğini sorgulayanlara bir selam gönderdim...

Ama hepsi bir yana Lugano bir yana benim için.İnsan olduğuna dair şüphelerim olan Drogba ile yalnız kaldığı pozisyonlarda bu kadar başarılı olması muhteşemdi.Bu performansını 5 sene daha sürdürebildiği takdirde Uche'nin yanına kendini gömdürcek ikinci bir santraf izledim belkide...(edit:ikinci maçtan sonra bu eklentiyi yapmak zorunda kaldım;kariyerine müthiş bir performans daha ekledi lugano.)

3 Nisan 2008 Perşembe

Afyon da uyumadı

Afyon'da bir otel odası, 37 ekran bir televizyon...
İlk golde Kazım niyetine ekrana sarılıp öptüm, ikinci golde naptım ben de hatırlamıyorum.)

Yaşa Fenerbahçe!

30 Mart 2008 Pazar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 18 - 1 Fenerbahçe



Korner atmaya çalışan bir topçu, onu yabancı cisimlerden korumaya çalışan 20'ye yakın polis memuru(bunlar kareye girenler)...Dolmabahçe Sarayına iki adım mesafede dün yaşanan trajediyi gösteren iki fotoğraf.

Birbirimizi kandırmanın ne anlamı olduğunu çözemiyorum bir türlü,medeni olmaya çalışıyoruz ancak medeni görünmeyi dahi beceremiyoruz.Olmuyorsa ısrarın anlamı yok; taş çatlasa 5 m2 tel çiti, 3 tane profile kaynatsanız,üstlerinede 1 file çekseniz,sahadaki topçu topunu oynar,tribündeki taraftar layığını bulur.

Best-Maradona-Ronaldo


Maçtan bir gün önce hocası Sir. Alex Ferguson onun için "Artık Maradona ve Best kadar büyük bir oyuncu" demişti.Ronaldo'da Aston Villa maçında hocasının sözlerinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi.Muhteşem bir maç çıkardı ve olağanüstü bir gol attı.United bu sene durdurulamaz bir performans sergiliyor.Rooney ve Tevez forvet gözükselerde maçın genelinde orta sahaya çekilip hücumu çeşitlendiriyorlar ve United muhakkak golü buluyor.Tevez ve Rooney'in böyle oynaması yüzündenden Ronaldo şu an 25 golle gol krallığında lider.Arsenal şampiyonluk yarışında bir adım geriden geliyor hatta bugün tamamen kopuyorlardı ki süper bir geri dönüşle hala yarışın içindeyiz dediler.Bolton deplasmanında 30. dakikada Diaby'nin orta sahada anlamsız hareketiyle 10 kişi kaldılar ve ilk yarıyı 2-0 geride kapadılar ama ikinci devrede muhteşem oynadılar.90+ larda Cesc Fabregas son sözü söyledi ve Arsenal maçı 2-3 kazandı.

Old Firm

Bu haftasonundaki tek derbi Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi değildi.Ibrox'ta da Old Firm derbisi vardı.Rangers sahasında Celtic'i 1-0 la geçti.Rangers bu galibiyetle puan farkını 6'ya çıkardı ve bir maçı eksik.Ayrıca Rangers bu maçla üstüste 13. maçını kazandı.İskoçya'da şampiyon belli diyebiliriz.

Suicidio

Cuma günü La Liga'da bu hafta ile ilgili birşeyler yazmıştık.Barcelona sezon başından beri deplasmanlarda rezalet performans sergiliyordu ama bu hafta artık biz şampiyonlukta yokuz dediler.2-0 önde bitirdikleri ilk yarıdan sonra maçı 3-2 kaybettiler.Rijkaard maçtan sonra "bu mağlubiyet açıklanamaz, utanç duyuyorum" diye buyurmuş.Sezon sonu Barca'dan ayrılması kesinleşti gibi. Villarreal de bu ikramı geri çevirmedi ve Atletico'yu 3-0 la geçerek 2. liğe oturdular.Gollerin ikisi Nihat'tan geldi ve taraftarların ayakta alkışlarıyla bitirdi maçı.