28 Mart 2008 Cuma

Yüzyılın Feneri

Uluslararası anketlere verdiğimiz önemi, sorumluluk bilincimiz üzerine yoğunlaştırsak kim bilir ne kadar farklı yerlerde olurduk.Elin gavuru ne zaman bir anket düzenlese siteyi çökertene kadar abartıyoruz.
Ahmet hocam gibi fantastik-medyatik -manasız-çapsız şeyler söyleyesim geliyor.Yeter ki eleyelim düşünürüz...

Champions League 2010

UEFA 2010 Şampiyonlar Ligi Finali'nin Santiago Bernabeu da oynanacağını açıkladı.En son 2002'de kupayı kaldıran Real Madrid için 2010'da kupanın ayrı bir önemi olacak.Kendi evinde kupayı kaldırmak güzel olsa gerek.

La Liga


La Liga'da bu hafta zorlu maçlar var.En zevklisi El Madrigal'de olacak gibi.Villarreal Atletico Madrid'i ağırlıyor.Villarreal Barcelona'nın 2 puan arkasında Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma Atletico Madrid ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilemek peşinde.Yönetim'den güvenoyu alan Schuster'in Real'i Uefa'yı bile riske sokan Sevilla'ı konuk edecek. Barcelona ise Betis deplasmanında ama maç Betis'in cezası yüzünden Vicente Calderon'da oynanacak.

La Liga'da tablo bu şekilde

Bobo


Beşiktaş kaderini belirleyecek derbiye Bobo’ dan yoksun çıkacak

Bobo bu yıl 17’ si ilk onbir olmak üzere 20 maça çıkmış. Sonradan oyuna girdiği tüm maçları Beşiktaş kazanmış. Ayrıca oynamadığı yedi maçın altısı galibiyet biri de mağlubiyetle sonuçlanmış. İlginç bir veri daha, bu yıl Beşiktaş’ ın kazandığı tek büyük maç olan Galatasaray maçında Bobo sahada yokmuş... Aynı skorlarla 2 – 1 kaybettiği Sivas, Fenerbahçe, Galatasaray maçlarında ise sahadaymış. Bu veriler ile Nobre ve Holosko’ nun form durumları da göz önüne alındığında olası mağlubiyetin faturasını Bobo’ ya kesmek büyük haksızlık olur herhalde!


Ivan Rakitic



Sezon başında Lincoln'un yerine transfer edilen Rakitic ligin 5. haftasında Bayern Munchen'e attığı golle adını duyurmuştu ve daha Bundesliga'daki ilk sezonunu tamamlamadan büyük bir takıma gitmek istediğini açıklayınca İtalyanlar harekete geçti.Şike skandalından sonra seneye şampiyonlar ligine dönüş yapacak olan Juventus ve transfer manyağı Moratti'nin Inter'i şimdiden yarış halindeler.Avrupa Şampiyonası'nda da iyi bir performans sergilerse seneye Serie A da izleyebiliriz onu.

PS: Rakitic de giderse Schalke bir sene içerisinde Lincoln ve Mesut'tan sonra 3. 10 numarasını da kaybetmiş olacak.

27 Mart 2008 Perşembe

Belarus 2 - 2 Türkiye



Dün gecenin Euro 2008 yolunda üst düzey hazırlık maçlarından Belarus-Türkiye karşılaşmasında gollerden birini Vitali Kutuzov atınca sözde Avram Grant halefi sayın Terim'le Kutuzov ilişkisini hatırladım.2001 senesinde Fatih Hocanın muazzam öngörüsü sebebiyle Milan' a aldırttığı bu genç yetenek, hocanın ikinci Galatasaray seferindede basınımız tarafından transfer listesine sıkça meze yapılmıştır.

Kutuzov Milan'da iki (2) maçta forma giydikten sonra; Sporting Lisbona kiralanmış, ardından seri B takımı U.S. Avellino'da kariyerin zirvesine ulaşmış buna karşın takım seri C'ye düşmüştür. Bu başarılı sezonun ardından Sampdoria bonservisinin yarısını satın alarak Kutuzov'a seri A şansını tekrar vermiştir.Bu sefer Parma yarısını Milan'dan diğer yarısını Sampdoria'dan topladığı Kutuzov'u birleştirip seri B'nin yeni takımı Pisa'ya kiralanmıştır.Off kariyere bak.

Pele - Pato


Brezilya-İsveç ne zaman karşılaşsa 1958 Dünya Kupası Finali akla gelir.Edson Arantes de Nascimento , yıldızının parladığı turnuvadan sonra Pele olarak anılacak dünyanın gelmiş en iyi futbolcusu finalde İsveç'e 2 gol attığında henüz 17 yaşındaydı.Dün Londra'da oynanan maçta ise maçın tek golünü kaydeden Pato ise 18 yaşında.
PS: 58 dünya kupası Pele ile anılır siyah-beyaz görüntüler ardında ancak o turnuvada 13 gol atan Fransa'nı santraforu Juste Fontaine'nin rekoru da hâlâ kırılabilmiş değil.

Fransa 1 - İngiltere 0

Penaltı, penaltı gibi olmalı...

26 Mart 2008 Çarşamba

Euro 2008




Turnuvaya 2,5 ay gibi bir süre kaldı ve takımlar yavaş yavaş hazırlıklara başladı.İşte turnuvaya katılan takımların bugünkü hazırlık maçları;

Belarus - Turkey*
Denmark - Czech Republic
Switzerland - Germany
Portugal - Greece
Austria - Holland
Poland - United States
Scotland - Croatia
Spain - Italy
France - England
Brazil - Sweden
Romania - Russia


Ya biz birşeylerden anlamıyoruz ya da en ciddi maç bizimkisi, hadi hayırlısı bakalım.

Gol yemem Sörf Tabii ki Yerim

Giden gitsin yoluda açık olsun.Marcio,Yozgatlı,Rüştü,Ali Güneş,Murat Şahin,Tayfun Korkut,Mustafa Doğan...Unuttuklarım varsa kusuruma bakmasın.Ama yazmadan yapamadım Rüştü ile ilgili bişeyler.
Önce bir başka blogda efsane maraton ama olmaz ki böyle demiş konuyla ilgili,ardından ise Mansur Forutan Akşam'daki köşesinde Dick Cheney, Rüştü ve Mark Knopfler adı altında bir yazı kaleme almış.Huylu huyundan vazgeçmez mi denir,yoksa tesadüfün böylesi mi denir bilmiyorum ancak derbide eski kanarya yeni kartal Rüştü büyük ihtimalle formasını giyemiyecekmiş.

24 Mart 2008 Pazartesi

Marko Milic

Ekşi sözlük bana bişey bırakmamış... #4381671
http://www.ee.duke.edu/~eicoz/home/VIDEO/milic.avi

Alamancı Topçular


Üstteki Ümit Korkmaz,alttaki Ramazan Özcan...Avusturya T-Mobile Bundesligada bir önceki haftanın liderinin kendi sahasında yeni lidere karşı aldığı saçma skorun(0-7) ardından takımlara şöyle bir göz gezdirdim.Her ne kadar başlık "Alamancı Topçular" da olsa kaderleri aynı olan 3. kuşak gurbetçi çocuklarından olan Ümit Rapid Wien'in orta sahasında görev alırken Ramazan Salzburg'un yedek kalecisi.