3 Ekim 2008 Cuma

Rum Futbolu #2

Şampiyonlar ligi 3. ön eleme maçlarından önce Anorthosis Famagusta ile ilgili "Eski Roma'lı Dellas'ı ve son olarak Real Madrid'den hatırladığımız Savio'yu kadrosuna katan Rum ekibine karşı; hem yatırımlarının karşılığını alması hem de Şampiyonlar Ligine farklı takımların dahil olmasının organizasyonun renklenmesine faydası olacağını düşündüğümden ötürü sempatim vardı.
Araştırmaya başladığım an sıktım sıyrıldı. Wikipedia'daki ilk cümle, takımın aslında Famagusta takımı olduğu ve şu anda geçici olarak Larnaka'da faaliyetlerini sürdürdüğü üzerine kurulmuş. Spordan bu kadar uzak, resmi sitesi üzerinden siyaset yapan sözde spor kulübüymüş Anorthosis. "
demiştik yolun başında.

Aradan 3-5 gün geçmiş Anorthosis Olympiacos'a 3 atıp , bir diğer Rum ekibi Omania UEFA kupası ön elemesinde AEK'i deplasmanda yenince Rum Futbolu başlıklı ilk yazı "Avrupa Şampiyonası eleme grubunda İrlanda ve Galler'i mağlup edip, finalist Almanya ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı vakit Rumlar dikkatimi çekmişti bu gelişim.Anorthosis bir önceki ön elemede Rapid Wien'i eledikten sonra Yunan rakibi Olympiacos'a ilk maçta 3 tane atıp, UEFA Kupası ön elemesinde ise bir diğer Rum takımı Omania, tesadüf bu ya yine bir Yunan ekibi Basinas ve Rivaldo'yu kadrosunda bulunduran AEK'i Yunanistan'da 1-0 mağlup edince ada futbolu iyiden iyiye suyun üzerine çıktı.Rum gazetesi Politis "... Yunan futbolunun ayağının altındaki halıyı çektik..." demiş Anorthosis ve Omania'nın tarihi galibiyetlerinin ardından.
Doğru söze ne denir. " cümleleriyle yer almıştı.
Şampiyonlar Liginin ilk maçlarının değerlendirmesi adı altında bir kez daha Rum takımından bu sefer UEFA kupası hedefini göstererek "Olympiacos'u eleyerek tarihlerinde ilk kez "bir şampiyonlar ligi sponsoru ford ve playstation sunar" cümlesinin ortağı olan Anorthosis, Werder Bremen deplasmanından puanla döndü. Israrla Yunan takımlarıyla eşleşmek nasıl bir kaderdir anlamadım ancak B grubundaki Yunan rakibi Pana evinde İnter' e mağlup olup , ikinci maç gününde Larnaka'ya Anorthosis'i ziyaret edeceğini düşündükce Anorthosis'i Kadıköy heveslilerinin arasına yazasım geliyor. " şeklinde bahsetmiştim iki hafta önce.
Bizim takımlar takip eden her hafta Avrupa'da hedef küçültürken, Gürcü Ketsbaia'nın takımı her hafta Avrupa'yı şaşırtmaya devam ediyor. Takip eden iki maçta İnter'le oynama kısmetsizliğine karşın Larnaka'daki ikinci İnter maçından puan veya puanlar alması Anorthosis'in beni şaşırtmayacak. Bu iki haftada Bremen ve Pana birbirlerini yerken , içerdeki maçtan İnter'den alacağı 1 puan bile Rum ekibinin son maça kadar Şampiyonlar Liginde ilk 16 için iddiasının devam etmesi anlamına gelecektir.

Hiç yorum yok: