7 Ekim 2008 Salı

Pivot - Santrafor

Bir zamanlar Türk basketbolunun en büyük sıkıntısı uzun oyuncu sayısının azlığı idi. Kıtlık zamanında Tamer Oyguç'u ortaya koyup mecburiyetten alan savunması yapan Aydın Örs'ün Efes Pilsen'i alan savunmasında uzman olmuştu.
Avrupa Şampiyonası elemeleri arifesinde Ömer Aşık ve Semih'in sakatlıkları sonucu A Milli takım kadrosundan çıkartılmasına , Ermal'in milli takım kadrosuna alınmamasına , Hüseyin Beşok'un hiç düşünülmemesine karşın ülke basketbolu pota altını domine edebilecek sayıda nitelikli uzunu bir çırpıda çıkarabilecek hale geldi.
Türk basketbolunun o zaman çektiği bu sıkıntılar , dönemin genç uzunlarının kişisel basketbol kariyerlerinide bir hayli etkilemişti. Uzun dediysem Fatih Solak , Ermal Kurço yada Ömer Aşık ile karıştırmayın. O dönem altyapı koçları (yokluktan) boyu 2 metreden 1 cm fazla ise genç bir oyuncunun , ilk idmanda pota altına gönderirdi. Nice 2.01'lik pivot geçmiştir ülke basketbolundan. Etiketini futbol diye attığım yazıda bu kadar basketbol bahsinden sonra gelelim Peter Crouch'a...

Bu arkadaşın boyuda 2.01 ve futbolcu. Boyuna kıyasla ayaklarına oldukça hakim bu pivot santrafor, fiziğinden beklenmeyecek oranda elastik vuruşlar yapabiliyor. Haftasonu yukardaki golü Stoke City kalesine gönderen ve tekrar İngiltere milli takım kadrsouna dahil edilen Crouch'un Portsmouth'da partneri olan Defoe ile arasında tamı tamına 32 cm boy farkı var.
Song ve Mondragon'un hiç unutamayacakları , ortalama bir futbol taraftarının hatırlaması gereken benzer bir golü Liverpool formasıyla Galatasaray'a atmıştı Crouch. Varsa hatırlıyamayan işte gol...

Hiç yorum yok: