28 Ekim 2008 Salı

Estudiantes Ruhu

ESTUDIANTES - LANUS / Ntv Spor - 23:20

Armut dibine düşermiş hikayesi Veronların durumu.
Baba-oğul doğdukları şehrin takımı Estudiantes'de başladıkları futbol kariyerlerine gezip dolaştıktan sonra aynı kulüpte devam ettiler.Baba Juan Ramón Estudiantes'de noktaladı futbolculuk kariyerini.Bizim kuşağın yakından tanıdığı Juan Sebastián'ın 33'ünden sonra okyanus aşırı uçak yolculuklarını bir kez daha göze alamayacağı ihtimalini düşününce onunda futbolu La Plata'da bırakacağı aşikar.
Baba ve oğul girizgahından sonra gelelim asıl bahsetmek istediğim asaletten yoksun Estudiantes ruhuna...

Futbol futboldur ve önemli olan tek şey kazanmaktır. 60'larda Estudiantes forması giyen baba Veron o yılları anlatırken rakip oyuncuların alışkanlıkları , karakter yapıları , zayıflıkları ve hatta özel hayatlarının ayrıntılarına maçtan önce çalışarak maç içinde onları tahrik edip atılmalarını sağlamaya çalıştıklarından bahseder.

86 Meksika'yı kazanan Arjantin milli takımının başında bir başka Estudiantes'li Carlos Bilardo vardı ve Estudiantes ruhunun olduğu yerde Maradona'nın elinin "Tanrının eli" halini alması şaşılası bir durum olmasa gerek.

Dünyanın öbür ucuna gitmeye gerek kalmaksızın benzer örnekleri çoğaltmak mümkün ancak elimizden geldiğince tarafsız kalıp; varsın galip gelmesin , kupalar almasın taraftarı olduğunuz takım yeter ki temiz oynasın deyipte kapatalım bu çirkin bahsi.

Hiç yorum yok: