9 Eylül 2008 Salı

US Open 2008 #5 - Finals

Ekselansları herkese inat buradayım dedi.Amerika Açık'ı üst üste 5. kez kazanıp bunu gerçekleştiren ilk isim olarak bir kez daha tarihe geçti.Çeyrek finalde elemelerden gelen Müller'i 3-0 ile geçtikten sonra yarı finalde Novak Djokovic ile eşleşti.Djokovic karşısında ilk seti harika oynayarak aldı.2. seti kaybetmesine rağmen sonra oyuna ağırlığını koydu ve Novak'ı 3-1 ile geçti.Rakibi Novak olmasına rağmen fazla yorulmadan maçı kazandı.Finalde ise rakibi turnuvanın en dikkat çekici ismi İskoç Andy Murray idi.Murray yarı finalde iki güne yayılan maçta Nadal'ı elemişti.Nadal'ı ilk defa nefes nefese bir halde gördük o maçta.Murray karşısında 1 set dışında tamamen çaresizdi.
Finalde ise tam anlamıyla bir Federer gösterisi izledik.Maça çok agresif ve sürekli atak oynayarak başladı aynı şekilde de bitirdi maçı.Murray'nin her hamlesine bir cevabı vardı ve 3 sette maçı bitirerek kupayı kaldırdı.
Federer bitti, çok kötü gidiyor denilen sezonda 1 yarı final, 3 final oynadı ve birini kazandı.Bu istatistikler Federer'in nasıl bir atlet olduğunun kanıtı.Zaten final maçından önce Andy Roddick'le yapılan söyleşide Roddick "Federer'in kötü dediğiniz sezonu için birçok şeyimi verebilirim" diyerek herşeyi özetledi.
Roger Grand Slam şampiyonluklarını 13' e çıkardı.Rekor 14 ile Pete Sampras'ın.Federer maç sonrası röportajında "Şu an bildiğim tek şey bu sayının 13'te kalmayacağı" diyerek hedefini açıkladı.Sampras son Grand Slam'ini kazandığında 32 yaşındaydı, Federer ise 27 yaşında.Rekoru kırması için önünde bir engel yok gibi.

Çeyrek final maçları öncesi yarı finalde Safina-Williams eşleşmesi erken final olur, o turu geçen şampiyon olur demiştik öyle de oldu.Çeyrek finalde Venus'u eleyen Serena yarı finalde beklenmedik derecede kötü oynayan, çok fazla basit hata yapan Safina'yı zorlanmadan geçti.Jankoviç çeyrek ve yarı finalde sırasıyla Bammer ve Dementieva'yı geçerek kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıktı.Finale de çok iyi başlamıştı Jankovic ama Serena kendi evinde kazanmayı fazlasıyla istiyordu.Sakatlıklardan da tamamen kurtulmuş olan Serena gücü yerinde olduğu zaman WTA'de yenemeyeceği rakip olmadığını gösterdi.Jankovic mükemmel savunma yapmasına rağmen Serena forehandine topu olduğu zaman Jankovic'in savunması da bir yerden sonra yetmedi ve iki set sonunda şampiyon Serena oldu.

Serena bu zaferle sürekli değişkenlik gösteren WTA sıralamasında da ilk sıraya yerleşti.Erkekler de ilk 3'te değişiklik yok.Turnuvaya 6. giren Murray turnuva sonunda 4. sırada.

2 yorum:

Okechukwu dedi ki...

Bilmeyenler için erkekler ilk 3 sıralaması;


1 Nadal, Rafael (ESP)
2 Federer, Roger (SUI)
3 Djokovic, Novak (SRB)

Puskas dedi ki...

geçici bir sıralama bu :)