2 Eylül 2008 Salı

US Open 2008 #4

8. gün sonunda bayanlarda çeyrek finalistler belli oldu.İlk turlarda gelen süprizlerden sonra 4. turda süpriz gerçekleşmedi ve favorilerin hepsi çeyrek finale çıktı.Williamslar'ın eşleşmesi en dikkat çekici eşleşme.Daha önce 16 kere Grand Slamler'de karşı karşıya gelen kardeşlerin birbirlerine karşı üstünlüğü de yok.8'e 8 galibiyetler.Tablonun alt tarafından Jankovic'in finale gelmesi ihtimali yüksek ama üst taraf çok zorlu.Yarı finalde olası bir Safina vs. Williams eşleşmesi erken final niteliğinde olacaktır.Oradan finale çıkan kupayı alır gibi.Tabi Pennetta'yı da fazla küçümsememek lazım



Erkekler de ise çeyrek finalistlerin yarısı belli oldu.Diğer yarısı bugün oynanacak maçlardan sonra belli olacak.Nadal 3. turda Troicki'yi rahat geçti ama 4. turda Sam Querrey karşısında oldukça zorlandı.Setlerde durum 1-1 iken 3. sette tie - break'te kazanarak Querrey'i oyundan düşürdü.Tie-break'te ki tecrübesi olmasa Nadal çeyrek finalde olmayabilirdi.Sezonun sonuna doğru Nadal yorgun gözüküyor ve bu kortu fazla sevmiyor.Çeyrek finaldeki rakibi ev sahibi Mardy Fish.Seribaşı olmayan Fish mükemmel performansla buraya kadar geldi.Mathieu, Blake ve Monfils gibi seribaşı rakiplerini toplam 1 set vererek eledi.Nadal'ı çok zorlayacak gibi.Diğer çeyrek final eşleşmesi de oldukça güzel.Arjantin'li Del Potro ve Andy Murray.İkisi de çok iyi oynuyolar.Murray özellikle Wawrinka karşısında oynadığı oyunla herkesin gözünü korkuttu.

Diğer çeyrek finalistler bugün belli olacak.Djokovic 3. turda Cilic karşısında zorlanmasına rağmen kazandı.Rakibi Tsonga'yı eleyen Robredo.Roddick ve Gonzalez karşılaşacak.Federer'in rakibi Andreev ve Davydenko Muller karşısında.

Hiç yorum yok: