25 Ağustos 2008 Pazartesi

US Open 2008

Sezonun son Grand Slam'i bugün başlıyor.Erkeklerde son 4 senenin şampiyonu Federer 5 yıl aradan sonra ilk defa bir turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak katılıyor.Bu sene 3 Grand Slam'den 2'sini finalde kaybeden, birinde de yarı finalde elenen (Australia - Djokovic, Roland Garros ve Wimbledon - Nadal) Federer Amerika Açık'ta düşüşüne dur demeye çalışacak ama işi oldukça zor.Hem Nadal'ın mükkemel formu hem de kötü kuralar Federer'in işini zorlaştıracak.Finale kadar olası rakipleri Roddick, Gonzalez, Davydenko ve Djokovic.Djokovic'in de sert kortta oldukça başarılı olduğunu düşünürsek Nadal vs. Federer veya Djokoic finali olacak gibi gözüküyor.
Bayanlarda ise son şampiyon Henin yok.Ivanovic 1 numaralı seribaşı olarak geliyor ama finale gidebilmesi için geçmesi gereken rakipler oldukça zorlu.Hantuchova, Safina, Serene Williams, Venus Williams ve Radwanska.Tablonun alt tarafında Jankovic'in işi daha kolay gibi gözüküyor.
Favorilerimi de belirtiyim.Erkeklerde Federer hayranı olarak başka ismi söylemem zaten imkansız, bayanlarda ise Safina.Turnuva 14 gün boyunca Eurosport'tan canlı yayınlanacak.Bilmeyenlere duyurulur.

Hiç yorum yok: