23 Temmuz 2008 Çarşamba

"Kollektif Ömer" İş Başında

Ömer Üründül dün Galatasaray'ı ve yeni hocasını analiz ederken "Genel görüntüleri ve aynı ekolün uygulayıcısı olduğundan ben Skibbe'yi Löw'e benzetiyorum. Löw'ü Fenerbahçe'de zaman zaman eleştirdim ama Fenerbahçe'de devam etmesi hakkında da görüş bildirmiştim. Çünkü önemli artıları vardı. Ancak Alman hoca tam uyum sorununu halletmiş, istikrar ve sistem açısından katkılar sağlayacakken gönderildi. Bakalım Skibbe, Galatasaray'da uzun süre kalıcı olabilecek mi?" demiş.




15 sene olmuştur heralde Ömer Üründül'ü okumaya başlayalı; ben hiç desteklediği Fenerbahçe antrönörü hatırlayamadığım için bu yorumuna şaşırmadım dersem yalan olur.Göteborg maçı arifesinde Löw takımın başındayken Üründül'ün 5 gün içinde yazdığı 3 köşe yazısından birer paragraf aşağıda.

  • "Teknik Direktör Löw, takımın yapısına uymayan 3-5-2'de ısrar ediyor. Dün gecede ilk yarım saatte bu yanlış yüzünden arka arkaya çok ciddi kale önü tehlikeleri yaşandı. İleri uç ve orta sahadaki pres eksikliğine ilaveten üçlü defans bloğunun adam markajlı anlayışı takım savunmasını olumsuz etkiliyor. Ayrıca kenarlar başta sağ kulvar olmak üzere açık veriyor. Tayfun ve Erol'un zamanlama hataları veya geriye geç gelmeleri yüzünden rakipleri sürekli arkalarına kaçıyor."
  • http://www.milliyet.com.tr/1998/08/22/spor/zuru.html

  • Fenerbahçe skor avantajı yakalarsa işler kolaylaşır. İkinci gol için daha rahat ortam açılır. Bu durumda dikkat edilecek en önemli nokta mecburen bastıracak Göteborg'un yan ölü toplarına tedbir almaktır. Çalışılmış taktik gereği altıpasın içine fazlaca adam yığıyorlar. Sonra da muz ortalarda hareketli yer değiştirmelerle gol arıyorlar. Profesyonelce vücut vücuda temaslarla rakibi baks etmek ve konsantrasyonu sürekli yüksek tutmak en akılcı çarelerdir. Bütün bu ince stratejilere dikkat edecek bir Fenerbahçe, turu geçer. Yalnız bu analizi yaparken Löw'ün takımın yapısına hiç uymayan 3 - 5 - 2'yi uygulayarak, işleri çıkmaza sokacağını aklımıza dahi getirmek istemiyoruz."
  • http://www.milliyet.com.tr/1998/08/25/spor/zuru.html

  • "İşte bütün bunları gözönüne aldığımızda, Fenerbahçe'nin ayağa paslarla kontrollu oynamaya sabırla devam etmesi çok doğruydu. 3 - 5 - 2 sisteminin orta sahadaki pres rahatsızlığına ve defans bloğundaki zamanlama hatalarına rağmen Göteborg'un ofansif aksiyonlara fazla rağbet etmemesi sayesinde muhtemel kale önü tehlikeleri azaldı."
  • http://www.milliyet.com.tr/1998/08/26/spor/zuru.html

Hiç yorum yok: